reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Zastanawiam sę nad ochraniaczem do mojej kołyski bo nie wiem czy nie będzie ograniczał dopływu powietrza jak zatkam szczebelki.
Sama nie wiem właściwie co mam przygotować.

reklama
to znaczy, że jak może być w praktyce ?

Frida a co do tej kołyski to wydaje mis ie że ze wzgledu na kolysanie włąsnie bardziej ochraniacz potrzebny jest do kołyski niż do łóżeczka...

Chyba masz rację z ochraniaczem jesdnak założę. Co do pościelki - w praktyce to znaczy że na początku nie bedę dawała poduszki i chyba będę mała trzymała w rożku więc wykożystam tylko prześcieradełko ewentualnie jakiś kocyk ale nie wiem czy ubierać go w poszewkę bo jest bawełniany i mozna prać.

Nie wiem co dla mojej małej będzie najlepsze więc pewnie okaże się dopiero po powrocie do domu.

Mam w mieszkani bardzo gorąco więc jak jeszcze dam poduchy i kołdrę to chyba będzie jej zbyt ciepło.

Kupiłam taki fajny kocyk w Ikea cieniutki na lato i może na początku tym będę moją małą przykrywała.

Mi sie tak podoba komplet pościeli z dodatkami które kupiłam że mam ochote go już nałożyć choćby jako dekoracje ihihihih :-) a malutka i tak bedzie spała na p[oczatku w łóżeczku ....

w wózeczku miało być :-) bedzie spałą w wozeczku :-)

a posciel bedzie sobie wisaiała na łóżeczku i sie kurzyła :-) po to aby ją potem uprać i jeszcze raz uprasowac ale jest taka cudna :-)

ale mam zaleglosci... weekend miałam imprezowy (ostatni taki na dlugi czas) wiec nie dalam rady, ale przesyłam
duuuze buziaki wszytskim nowym Maluchom i Mamuskom

Czesc Dziewczyny o poranku.

Co do lozeczka, to ja ochraniacz zalozylam ("ochrania" pol lozeczka), a z przescieradelkiem sie wstrzymuje z racji, ze nie wiem ile mu przyjdzie czekac na dzieciaczka. Poscieli wogole nie szykuje, bo mamy tak cieplutko w domu, ze dziecku byloby stanowczo za goraco, tym bardziej, ze zamierzam go w rozku trzymac przez pierwsze tygodnie. Noi na podusie chyba czas, bo dzieci powinny z poczatku na plasko spac :)

Hej hej,

Kolejny upalny dzien przed nami. Ciekawe czy jakies maleństwo sie pojawi  :)

Ja zakladam ochraniacze, bo podobno dziecku warto na początek zrobic ograniczenie przestrzeni, zeby sie pewniej czulo. A powietrze bedzie plynąć od gory. Poscielki juz zalozylam i codziennie wszystko trzepie zeby sie nie zakurzylo  ::)

Asiolku, Sylwio - jakis czas temu przeslalam do Was prywatne wiadomosci na posrednictwem Babyboom z informacjami potrzebnymi do uzupelniania listy naszych maluchow. Dostalyscie te wiadomosci? Wiem ze ostatnio byly problemy z dochodzeniem ode mnie. Nie mam od Was odpowiedzi, wiec chce sie upewnic. Acha, moglam przeslac jako gazelaczek albo jako dzieci lipcóweczek. No i czekam na ewentualne pytania  :)

Brunetko - powodzenia z maluszkiem. Super ze juz wyszliscie ze szpitala - nie ma to jak w domu. Mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko sie pozytywnie wyjasni.

Dziewczyny, czesc z nas juz doczekala sie tego, o czym przez tyle miesięcy gadalysmy. A ja czuje sie dziwnie - jakbym nie wierzyla, ze mi tez sie to przydazy! Podejrzewam, ze to bedzie jakiś wielki szok i zaczynam sie bac!!!!

reklama
Asiołku, doskonale Cie rozuumiem bo ten komplet Drewexu który sobie kupiłas podoba mi sie chyba najbardziej ze wszytskich poscieli jakie widzialam i jestem pewna ze sama tez nie moglabym sie powstrzymac.... ;D

Do góry