reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

NiaNia moja gondolka tez jest miekko wyscielana ale mimo wszytsko bede cos podkladac - pewnie tak jak ty pieluche flanelowa, tak nawet ze wzgledow praktycznych, bo łatwiej uprac ...
co do przewożenia dzidzi po... to ja jestem za fotelikiem, jade 40 km i nawet nie chodzi mi o mandat ale bezpieczenstwo malucha..

reklama
Lilko, czekamy na zdjęcia... i się nie stresuj, na pewno jesteś zajefajną mamuśką,  nie wszytskie musimy być chudziny, świat byłby nudny...

Dziewczyny, mam pytanko na ile przed wyznaczonym terminem porodu macie ostatnie usg... bo moj lekarz jest na urlopie i wraca 10 dni przed moim planowanym terminem i nie wiem czy sie nie wybrac wczesniej do innego bo jak zacznie sie wczesniej to nie bede miala wyniku usg do szpitala... nie wiem czy juz isc czy jeszcze poczekac...

hmmm...no mi lekarz powiedział,że teraz to nie ma takiej potrzeby aby robić usg...jedynie sama dla siebie jeśli chce....a znajoma mi powiedziała ,że pod koniec nie ma co na usg chodzić bo itak nie mogą dokładniej podać mi wagi dzidzi...jej powiedzieli ,że dzidzia ma 3900 a okazało się ,że miałą 3190...no ale ja i tak w następnym tygodniu sie wybieram...chce zobaczyć swoje maleństwo;-]i nagrać znowu;-] :)

cześć babulki ja dzisiaj założyłam właśnie materiał do fotelika samochodowego który wcześniej wyprałam. Moją malutką mam zamiar zabrać ze szpitala w foteliku i już przepięłam pasy na najmniejszy rozmiar.
Co do wózka to chyba włożę jakiś kocyk i pieluszkę flanelkową mimo że mam taki fajny wkład w wózku który spokojnie można prać w pralce zresztą u mnie całą wyściółkę można łatwo wyjąć i wyprać.

No u mnie też można praktycznie cały wózek uprać w pralce :) Materiał jest wprawdzie mięciutki, ale też chyba w takim razie będę podkładać pieluszkę, albo jakiś kocyk :)
Sylwia co do usg, to ja termin z OM mam na 7 lipca, a ostatne usg miałam robione 16 czerwca, Głównie chodziło o to, żeby sprawdzić stan dojrzałości łożyska.

ja wiem ze potrzebuje wyniku w miare sweizego (mam z polowy maja) bo chce rodzic w wodzie i lekarz w szpitalu mowi ze jak przyjade rodzic to musi miec wynik tak ok 2 tyg przed porodem, żeby ocenic czy nie ma przeciwskazan...

reklama
Ja USG miałam robione w 37 tygodniu ale chyba poprosze lekarza o jeszcze jedno przed porodem. Mam wizytę 6 lipca i wtedy poproszę oczywiście jak do tej pory nie urodzę ;D

Do góry