reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Klaudio nic sie nie wstydz!! przeciez my poczatkujace jestesmy to co sie dziwic ze wszystkiego nie wiemy

tzn. ja mam wozek 3-funkcyjny i w sumie do tej czesci gdzie dziecko od poczatku lezy jest tak usztywniany i wylozony miekkim materialem ze w zasadzie nic nie jest potrzebne (moje kolezanki np.dziecko kladly bezposrednio na ten material w wozeczku)
ale ja dokupilam taki fajny polarkowy kocyk aby malej bylo bardziej miekko

ale takie najmniejsze to jednak w rozku wystarczy wlozyc,bo ono tylko spi,a i takie dzidziolki lubia ponoc czuc 'ciasnote' bo kojarzy im sie z brzuszkiem i czuja sie bezpiecznie

pomoglam choc troszke? ;)

reklama
Dziewczyny a w czym bedziecie dzidzie ze szpitala odbierac?Tzn.w gondolce(nosidle)czy foteliku samochodowym?Ja Doriana odbieralam w gondolce ale teraz to niewiem...

no i zostalam sama w domu bo Karol z kolega pojechali na plener pstrykac zdjecia naszym nowym aparatem :)
i co by tu robic? jak nic sie robic nie chce? :p

Agnieszko my nasza dzidzie to 'zapakujemy' w rozek,usiade z tylu w samochodzie i tak pojedziemy
ja mam ok 2 minut drogi samochodem do domu ze szpitala wiec to tez inna sprawa

No tak ja kiedys tez tak mialam ze szpitala do domu to po prostu zabi skok ;) bo na 2 strone ulicy.Teraz mamy jednak 30 kilometrow prawie wiec chyba jednak do fotelika dzidzie wsadzimy.

Cześć dziewczyny!
Ja chyba dzidzie odbierać będę w foteliku, bo nie rodze w moim mieście.

A moje samopoczucie dzisiaj tragiczne. Nie mogę spać w nocy bo mnie żołądek strasznie boli i nie mam na to rady.Do tego te upały, że usmażyć się idzie. I moje codzienne marudzenie do męża, że ja już dłużej nie wytrzymam, że mam dosyć. Wrrrr :mad:

Aga, to sie dzisiaj zastanawiamy nad tym samym :) Ja chciałabym dzidzię przewieźć w foteliku, ale tak jak nie niego patrzę, to wydaje mi się, że on jest jeszcze za duży na takiego niemowlaka. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak takiego malucha poprzypinać do tych pasów.W sumie to nie mamy daleko ze szpitala do domu i mogłabym go w rożku przewieźć, ale tyle się naczytałam, żeby tak nie robić, że sama nie weim....

No mnie lekarz powiedział,że poprostu najbespieczniej jest dzidzie przewieść w foteliku samochodowym ,wsumie przecież do tego służy to nie będe targać gondoli ... :)

na 15 do dentysty,to ide sie zbierac....
hmmm dziwne ze jeszcze cala nie latam,bo ja ogolnie to sie boje dentysty jak diabel swieconej wody hihii
ale moze dlatego ze ten dentysta jest taki wyrozumialy dla mnie, a jak mnie cos zaboli to mnie przeprasza choc to nie jego wina ;D

uciekam-buziaki ;)

Ze wzgledów bezpieczenstwa propnuje fotelik do wiezienia baby ze szpitala. Z reszta nie wiem czy inaczej wypuszczaja ze szpitala. To jest przepis i jak złapie policja to na bank mandat. Z reszta to głównie chodzi o bezpieczeństwo. My akurat jestesmy z Warszawy wiec tu wszedzie jest daleko ::)

reklama
A do wózeczka - hmmm tez o tym myslałam. Ja akurat kupuje Emmaljunge a ten wózek jest wyscielony slicznym i milutkim materiałem w środku wiec teoretycznie nie musze nic podkładać, ale ale ...coś czuje ze bede jedna z tych mam co wszedzie podkładaja pieluszke flanelową :-) Do wózeczka chyba tez.

Do góry