reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Brunetko, to trzymamy za ciebie kciuki w poniedziałek :D Mam nadzieję, że przed moim pójściem do szpitala w środę załapię się na jakieś wiadomości od cebie :) Życzę bezbolesnej cesarki, ślicznej dzidzi i szybkiego powrotu do domku !!!!!!

reklama
Mania! Co do skurczyków, ja mam tak jak ty. Cały dzien jakoś się trzymam, a na wieczór to co chwilke mnie łapie. Wczoraj znowu myślałam, że cos sie juz zaczyna, bo tak przez godzinke wieczorem miałam w miarę regularne skurcze co 10 minut, a potem przeszło. Ale to chyba z wrażenia i podekscytowania, bo mężulek wrócił do domku, więc i ja i Kajtusiek się cieszyliśmy :D :D

Ciekawe, jak tam nasze dziewczyny znajdują się w roli mamusiek??!! :D Kurcze, w każdym szpitalu powinien być dostęp do internetu ;D ;D

elfiko ale mi narobiłaś smaka na kalafiorek :) mniem mniam byłam dziś na zakupach i ze teżsobie nie kupiłam, ale mam fasolkę szparagową i może sobie zjem albo jutro, no i pokusiłam się na bobek choć nie mogę wiele zjeść żeby nie bło wzdęć no i mam 2 kobiałki truskaw!! ja nie wiem tak w dzień dzień :) teraz bym zjadła jagódek, ale 27 zł za kobiałkę, jeszcze troszkę poczekam

pozdrowionka ja zaraz jadępo mojego artka i może skoczymy kupić jeszcze kilka pierdołek dla bobaska.

a wiecie czego najbardziej obawiam się jeśli chodzi o pielęgnację dzidzi?? obcinania paznokietków, choć siostra mówi, że to nic strasznego może ją zatrudnię do tego zabiegu w razie w ;)

A to wózeczek naszego Kajtusia :)

251432504je.jpg

Tu fotelik do samochodu

251433318ft.jpg

Tak wygląda wózek po złożeniu (z boku)

251435129fh.jpg

A tak z boku po rozłożeniu

251437002ow.jpg

Klaudia bardzo mi sie podoba ten wozek, taki prawdziwie "meski" ;D
Kajtus bedzie bardzo zadowolony z pojazdu, a ile wazy to cudo? Pytam tak z ciekawosci :)

Elfiko, wózek jest "leciutki" :) Waży 11 kg i jest bardzo zwrotny (praktycznie można nim w miejscu jeździć w kółko). Po złożeniu zajmuje niewiele miejsca, a jak dzidziak urośnie, robi się z niego spacerówkę. Jest też taka opcja, że na wózek zakłada sie ten fotelik do samochodu i dziecko jedzie twarzą do mnie :) tylko, że wtedy wygląda już strasznie "kosmicznie" ;D Aha, no i fotelik po ściągnięciu się buja, więc mamy przy okazji mini kołyskę :)
No ale ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Zobaczymy jeszcze jak się będzie sprawował na naszych drogach :)

klauduś wózio całkiem fajniusi :)
a my kupiliśmy tylko 2 buteleczki (jedną szklaną) i przypinkę do smoka
a dziewczyny jakie kształt smoczka kupujecie w sumie to pewnie kupilyście :) dla szkrabów?>??

KLaudus fajny czterokolowiec!!!!
a z tymi skurczami to ja juz wymiekam
od dzis zostalo 6 dni wiec moze wg teori tego lekarza Gabi powinna sie juz pchac...chyba ze to niespodzewana zmiana i bedzie chlopiec ;) hehe ale bylaby checa

no i wlasnie...ciekawe jak tam nasze Mamusie? i malenstwa?!!!
na te maluszki to ja czekam jak na swoje wlasne ;) :)
bardzo fanie ze bylo nam dane razem przez ten okres przejsc ;D :-*

reklama
Klaudia wózeczek naprawdę super - taki kosmiczny troszkę ;)
Kolorowa kredko z tymi paznokciami to rzeczywiście nic strasznego o ile obcinasz maluchowi na śpiąco :) , a smoczek to ja chyba kupię silikonowy anatomiczny z NUKa. Takie kupowałam mojej córci i się sprawdziły.

A nasze mamusie pewnie szczęśliwe bardzo. Już na spokojnie z maluszkami. Aż się łezka w oku kręci.

A ja jakiegoś doła załapałam, pokłóciłam się wczoraj z mężem i tak jakoś nie mam nastroju na nic. Do tego wszystkiego to myślałam, że na porodówkę się wybiorę bo łapały mnie skurcze co 8-10 minut bardzo bolesne, ale jakoś się unormowało. Zupełnie jak u Mani. :)

Do góry