reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Brunetko, to trzymamy za ciebie kciuki w poniedziałek :D Mam nadzieję, że przed moim pójściem do szpitala w środę załapię się na jakieś wiadomości od cebie :) Życzę bezbolesnej cesarki, ślicznej dzidzi i szybkiego powrotu do domku !!!!!!

reklama
Mania! Co do skurczyków, ja mam tak jak ty. Cały dzien jakoś się trzymam, a na wieczór to co chwilke mnie łapie. Wczoraj znowu myślałam, że cos sie juz zaczyna, bo tak przez godzinke wieczorem miałam w miarę regularne skurcze co 10 minut, a potem przeszło. Ale to chyba z wrażenia i podekscytowania, bo mężulek wrócił do domku, więc i ja i Kajtusiek się cieszyliśmy :D :D

Ciekawe, jak tam nasze dziewczyny znajdują się w roli mamusiek??!! :D Kurcze, w każdym szpitalu powinien być dostęp do internetu ;D ;D

elfiko ale mi narobiłaś smaka na kalafiorek :) mniem mniam byłam dziś na zakupach i ze teżsobie nie kupiłam, ale mam fasolkę szparagową i może sobie zjem albo jutro, no i pokusiłam się na bobek choć nie mogę wiele zjeść żeby nie bło wzdęć no i mam 2 kobiałki truskaw!! ja nie wiem tak w dzień dzień :) teraz bym zjadła jagódek, ale 27 zł za kobiałkę, jeszcze troszkę poczekam

pozdrowionka ja zaraz jadępo mojego artka i może skoczymy kupić jeszcze kilka pierdołek dla bobaska.

a wiecie czego najbardziej obawiam się jeśli chodzi o pielęgnację dzidzi?? obcinania paznokietków, choć siostra mówi, że to nic strasznego może ją zatrudnię do tego zabiegu w razie w ;)

A to wózeczek naszego Kajtusia :)

251432504je.jpg

Tu fotelik do samochodu

251433318ft.jpg

Tak wygląda wózek po złożeniu (z boku)

251435129fh.jpg

A tak z boku po rozłożeniu

251437002ow.jpg

Klaudia bardzo mi sie podoba ten wozek, taki prawdziwie "meski" ;D
Kajtus bedzie bardzo zadowolony z pojazdu, a ile wazy to cudo? Pytam tak z ciekawosci :)

Elfiko, wózek jest "leciutki" :) Waży 11 kg i jest bardzo zwrotny (praktycznie można nim w miejscu jeździć w kółko). Po złożeniu zajmuje niewiele miejsca, a jak dzidziak urośnie, robi się z niego spacerówkę. Jest też taka opcja, że na wózek zakłada sie ten fotelik do samochodu i dziecko jedzie twarzą do mnie :) tylko, że wtedy wygląda już strasznie "kosmicznie" ;D Aha, no i fotelik po ściągnięciu się buja, więc mamy przy okazji mini kołyskę :)
No ale ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Zobaczymy jeszcze jak się będzie sprawował na naszych drogach :)

klauduś wózio całkiem fajniusi :)
a my kupiliśmy tylko 2 buteleczki (jedną szklaną) i przypinkę do smoka
a dziewczyny jakie kształt smoczka kupujecie w sumie to pewnie kupilyście :) dla szkrabów?>??

KLaudus fajny czterokolowiec!!!!
a z tymi skurczami to ja juz wymiekam
od dzis zostalo 6 dni wiec moze wg teori tego lekarza Gabi powinna sie juz pchac...chyba ze to niespodzewana zmiana i bedzie chlopiec ;) hehe ale bylaby checa

no i wlasnie...ciekawe jak tam nasze Mamusie? i malenstwa?!!!
na te maluszki to ja czekam jak na swoje wlasne ;) :)
bardzo fanie ze bylo nam dane razem przez ten okres przejsc ;D :-*

reklama
Klaudia wózeczek naprawdę super - taki kosmiczny troszkę ;)
Kolorowa kredko z tymi paznokciami to rzeczywiście nic strasznego o ile obcinasz maluchowi na śpiąco :) , a smoczek to ja chyba kupię silikonowy anatomiczny z NUKa. Takie kupowałam mojej córci i się sprawdziły.

A nasze mamusie pewnie szczęśliwe bardzo. Już na spokojnie z maluszkami. Aż się łezka w oku kręci.

A ja jakiegoś doła załapałam, pokłóciłam się wczoraj z mężem i tak jakoś nie mam nastroju na nic. Do tego wszystkiego to myślałam, że na porodówkę się wybiorę bo łapały mnie skurcze co 8-10 minut bardzo bolesne, ale jakoś się unormowało. Zupełnie jak u Mani. :)

Do góry