reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

... pewnie tez niedlugo Lilko... jak sie ten worek rozwiazał to teraz ani się obejrzymy a wszystkie będziemy tulić nasze maleństwa...

reklama
graszka, ania.g... ja z wami zostaje na druga połowę lipca... więc może nie będzie nam tak strasznie ... ale jak juz się to wszytsko zaczęło to jakos nagle stwierdziłam, .... JA TEZ JUZ CHCE... choc wczesniej wcale mi się nie spieszyło...

... ale tu dzis pusto - wiadomo weekend...
wczoraj lekarz mi powiedział że statystycznie rzecz biorąc ciąże z dziewczynkami trwaja o 7-10 dni krórcej, a z chłopakami o 7-10 dłużej...zobaczymy czy u nas się to sprawdzi... wśród znajomych raczej się sprawdza ::) ja się urodziłam 10 dni przed terminem a moja Połóweczka 2 tyg po...

zmykam, bo mam mase roboty, zreszta nie bede sama do siebie gadac ....
....ale ... uwaga... malowanie zakończone - zostało SPRZATANIE :( dzis zamierzam pomyć wszytskie drzwi no i dokończyć układanie zdjęć bo ostatnio ambitnie się za to wzięłam... stwierdziłam, że jak będzie maluszek to dopiero będzie nam tego przybywało w zastraszającym tempie - nie zdążymy wywoływać... bo ja nadal wywołuje zdjecia, mimo ze robie cyfrówką... takie w komputerze nie maja dla mnie uroku... no i jakosc jest lepsza w wersji papierowej niz na ekranie...
jak tylko bede miec czysciutko to porobie fotki i sie pochwale.... 8)

Sylwia, a u mnie caly czas malowanie :p. Ale od jutra sprzątańsko. Niestety biednego mężą musze wykorzystywac w weekend, bo ja przestalam sie nadawac do jakiejkolwiek pracy. Chodze tylko i oglądam jego dokonania, czasem cos drobnego zrobię... No i skonczylam w koncu szycie! Czyli mam dwie kolderki i 5-cio czesciowy ochraniacz. Moze jutro zlozymy lozeczko to je pościele i zaprezentuję na forum ;D

Dziewczyny, czy wiecie jaka jest calkowita wielkosc przescieradla bawelnianego ze sklepu? Bo mam material i chce uszyc sama, ale nie wiem jaki rozmiar przyjąć na łóżeczko 120X60 [ile na podwinięcie?]. Na necie w sklepach podaja tylko do jakiego rozmiaru lozeczka sa przescieradla, a nie ma wielkosci calkowitej, czyli z zapasem na podwinięcie...

Ciekawe czy w weekend cos sie wykluje :D Buziaki dla wszystkich i zmykam chociaż poudawac ze pracuję ;) :p ;D

Gazeleczku ja uszylam sobie takie przescieradelka i zrobilam tak:
Wymiary lozeczka 60x120 i wysokosc materacyka 6cm
wiec podokladalam z kazdej strony 60 cm materac+6cm wysokosc+okolo15cm zalozenia,czyli okolo 105cm w sumie
i 120cm +2x6cm+2x15cm=okolo165cm

ja jużw domku kupiłam pierwsze pierdółki dla dzidzi (smoczki na butelkę, nożyczki, szczoteczkę i grzebyczek, no i wkładki dla siebie i dziś jak facecik przyjedzie z pracy to po połudnu lub jak z jazdy to wieczorkiem pojedziemy kupić jeszcze coś)

sylwia ja z wami też zostaję do końca lipca :) troszkę jeszcze czasu a tak wogóle to cieszę się że już po malowaniu ale jeszcze to sprzątanie.......

zmykam zobaczyć czy pranko mi wyschło :D

reklama
Ok ide robic obiadek, dzisiaj znowu mezul w pracy wiec samotny posilek mnie czeka, a ze apetycik moj dzisiaj dopisuje to robimy zasmazany kalafiorek, ziemniaczki i moze jajo? :laugh:

Do góry