reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Hej kobietki!!Ja tez mam termin na lipiec :D choc mam dopiero 21 lat to ta ciaze zaplanowalismy z narzeczonym.Mieszkamy juz razem,skonczylismy kurs przedmałżeński a tu prosze... :D Termin ślubu mielismy na 20 sierpnia 2005,a rodzicami zostaniemy miesiąc przed!!Ciesze sie bardzo,choc niestety ciaze mam zagrozona.W 5tyg.na usg wyszlo ze mam krwiaka-mialam pozostac w szpitalu ale na wlasne zyczenie poszlam do domu.Mialam jedno zalecenie:lezec i lezec.Było strasznie ale na kontroli wyszlo ze krwiak sie wchlonał.Teraz na wszelki W moja pani gin.zalecila mi nadal zastrzyki podtrzymujace ciaze i tabletki.Jestem juz spokojna choc obie ''babcie''zastanawiaja sie czy dziecko bedzie normalne lub zdrowe.....To mnie martwi.Ale jestem dobrej mysli.Pozdrawiam was i do nastepnego.Acha czasami mam dzien totalnych mdlosci ale nie ciagle,czasami jest mi zimno,a tak wogole to moje piersi sie jakby ''wypelnily'' :D hihihi.Buzka

reklama
Hej lipcowe ciężaróweczki :!:
Jak wasze samopocdzucie???
Agnieszko Ratajczak mam podobne objawy jak Ty. Pod koniec 6 tyg. pojawiły się mdłości i okropne zmęczenie. Mogłabym z łóżka nie wychodzić.

Blaszka zazdroszczę Ci, że już widziałaś fasolkę. Ja jeszcze nie byłam na USG, wybieram się w 8 tyg.

Gratulacje dla nowych mamuś Moniki701, damayanti, Lilki21. Piszcie jak wasze samopoczucie.

Hej AgnieszkoM i inne mamuski lipcowe :!: Ja od kiedy zaczał mi sie 6tydz.ciazy jak cos zjem dostaje takich mdlosci ze szok :!: Od razu bym wymiotowala ale jakos nie moge,strasznie sie mecze.Wogole odechcialo mi sie jesc slodycze-ale to super :D mogloby juz tak pozostac bo ze mnie jest strasznie slodka dupka :oops: i grubiutka,hihihi.Na usg ide 17grudnia-nie moge sie doczekac-wtedy moja pani gin.powiedziala ze w fasolce zobacze dzidziusia :D Nie moge sie juz doczekac!!Na usg moglabym chodzic co pare dni,to takie cudowne obserwowac takie malenstwo jak rosnie-moj narzeczony nie opuscil ani jednego usg-strasznie mu sie podoba {mielismy juz 2 razy usg}.A wiec do usłyszonka,mamuski lipcowe piszcie co u was,pozdrawiam,papap

Cześć kobietki!Wiecie co,mam dzisiaj urodzinki i mam tylko takie życzenie-aby w końcu przestały męczyć mnie te okropne mdłości i wymioty i aby maleństwo urodziło się zdrowe.Pozdrawiam.Wicej napiszę jak się lepiej poczuję. :oops: :cry:

Agnieszko Ratajczak!!!!!
najlepsze zyczonka WIELKIEGO slonka!!!!!
smutkow malych jak biedronka!!!!!
i szczescia WIELKIEGO jak smok!!!!!!!!!!!!!!!!!
no i duuuuuuzo zdrowka! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mdlosci powinny ustapic po 3 miesiacu (tak bylo u mnie wpierwszej ciazy a teraz jest roznie :roll: ) trzymaj sie cieplutko
duza buzka

[/b]Agnieszko Wszystkiego NAJ!!!!!!!!!1 :D

Blaszko znam Cie z Noworodka.
Dziewczyny gratuluje Wam i zycze powodzonka
Rzadko zagladam tutaj bo caly czas bym spala
no i zle sie czuje jak troche posiedze przy kompie,zreszta lekarze odradzaja kompa!!!wiec nie siedzcie za dlugo!!!

:D Pozdrawiam Wasze Brzucholki i Was przyszle grubaski hihi :D

Cześć dziewczyny, to okropne ;), ale człowiekowi lżej się robi, jak się okazuje, że wszyscy mają mdłości. Ja już wczoraj się cieszyłam, że nic się nie działo (pewnie dlatego, że pół dnia przespałam), a dziś znowu... Moja fasolka chyba nie lubi słodyczy, bo na prawie wszystko słodkie tak reaguję. Na pocieszenie pozostała mi gorzka czekolada. Pozdrawiam Was gorąco i słonecznie (u mnie ciągle pada). A możecie zdradzić mi, jak się robi te śliczne kreseczki z bobaskami?

cześć kobitki! pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. Jestem w 7 tyg. ale okropnie się martwię. Po ostatniej wizycie i badaniu dopochwowym, wystąpiły plamienia i utrzymują się.są wprawdzie skape, ale jednak są. Lekarz mi powiedział, ze czasami krwawienia wystepują.Bardzo sie boję.

reklama
Cześć dziewczyny !

Jestem w 8 tygodniu ciąży. Od kilku dni mam mdłości. Praktycznie cały dzień. Zjem, mam mdłosci, nie zjem jest jeszcze gorzej. Nie miałam ich tak długo i miałam nadzieję, że się nie pojawią, ale nic z tego. Ja nawet do picia się zmuszam. Piję teraz strasznie mało, a to niedobrze. Co robicie z tymi okropnymi mdłościami?
Mi czasami pomaga banan,woda mineralna chłodna z sokiem, oczywiście niegazowana.
Trzymajcie się DZIELNIE !!!

Do góry