reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Mam termin na lipiec 2005,jak narazie nie znam dokładnej daty, ale sama obliczyłam i wyszło 11 lipca. Będzie raczek!
Ciesze się ,choc tak bardzo mnie narazie mdli..... Pa!

reklama
:) :) U mnie też pojawiły się mdłości w 6 tygodniu. Pozatym zawroty głowy i senność. Raczej jest mi cieplej niż przedtem.
Pozdrawiam wszystkich. Trzymajcie się piszcie co u was?

Kochane Babeczki
z tymi piersiami to cuda na kiju przy pierwszej ciazy tez mi urosly potem karmienie i piersiasta bylam ze hoho 10 miesiacu synus zrezygnowal z karmienia a ja dowiedzialam sie ze jestem drugi raz w ciazy :lol: to ci niespodzianka ale piersi mam teraz mniejsze niz przed pierwsza ciaza chyba ze dwa nr.. :roll: ha to dopiero co?
a mdlosci mnie napadaja za kazdym razem jak moj ukochany maz wcina cebule :? no i jak na razie jesc mi sie wcale nie chce...
piszcie piszcie co tam u Was i jak malenstwa sie rozwijaja
cmoki w boki i do nastepnego poklikania

Kochane gubię sie w obliczeniach, w którym właściwie tygodniu jestem?? od poczęcia według obliczeń skończyłam 7 tydzień. A według ostatniej miesiączki skończyłam 9 tydzień. Powiedzcie mi proszę kiedy oficjalnie zakończy sie u mnie pierwszy trymestr - 17 czy 31 grudnia?????
Pozdrawiam serdecznie i ściskam wszystkie mamusie z ich małymi fasolkami:D

Witam wszystkie lipcowe mamy.Elunia posłuchałam twojej rady i poszłam do lekarza.Mam dwa tygodnie leżenia,przepisał mi nospę i magnez.Pobolewania są coraz słabsze.Robiłam usg jest mała fasolka na szczęscie,bo gin podejrzewał ciążę pozamaciczną.Jestem dobrej myśli pozatym jak narazie nie mam mdłości a z pierszym dzieckiem miałam, tylko apetyt mi dopisuje.Pozdrawiam wszystkich trzymajcie się ciepło i dbajcie o siebie.

Kochan Jaskulo sama nie jestem w tych obliczeniach najlepsza :wink:
ale mozesz wejsc na www.google.com i w wyszukiwarke wrzucic due date(czyli dzien porodu) zazwyczaj pytaja o pierwszy dzien ostatniego okresu i dlugosc cyklu no i pyk pyk i juz obliczenia sa
powodzenia :D

Kochana Jaskulo tygodnie ciąży liczy się od ostatniej miesiączki (tak liczą lekarze) przy czym płód jest średnio o dwa tygodnie młodszy od ciąży. Ale przyjmij sobie, że jesteś w 9 tygodniu. Pierwszy trymests kończy się po 12 tygodniu ciąży (czyli licząc od OM). Byłaś już u gina, bo ja jeszcze nie?

Dziwię się, że nie mam mdłości ani zmiany smaku, ale każda ciąża jest inna. Jak na razie apetyt mam baaardzo duży.

Dziewczyny czy któraś może też ma powiększony brzuch? U mnie najbardziej jest widoczny wieczorem. Już nie wiem, chyba to za wcześnie i zwyczajnie się "podpasłam". Pozdrawiam kobitki :wink: :!:

Kasiuksz - cieszę się, że wszystko w porządku!!! Trzymajcie się oboje cieplutko! Ja byłam dzisiaj na badaniach krwi, ale wyniki dopiero w poniedziałek. Kolejną wizytę u gina mam dopiero za dwa tygodnie, więc w sumie się nie spieszę. Tylko troszkę się martwię, bo ja mam Rh-, a tatuś Rh+, ale mam nadzieję, że będzie ok. Troszeczkę zazdroszczę tego zwolnienia, jejku, jak ja bym sobie tak poleżała przez cały dzień... A tu nic z tego, ganiam do pracy i jeszcze przez cały weekend mam dyżur pod telefonem :( Oby się nic nie działo, bo jestem nieprzytomna... Pozdrowionka!

Eluniu! ja tez mam RH- a moj maz RH+ przy pierwszej ciazy zazwyczaj nie ma problemow tak przynajmniej tlumaczyla mipani doktor natomiast w trakcie ciazy dostalam jeden zastrzyk a tuz po porodzie drugi tak zeby w nastepnej ciazy nie bylo konfliktu serologicznego, no i mam nadzieje ze go teraz nie bedzie :roll:
trzymaj sie i glowa do gory :wink:

reklama
Dziewczyny,
co cwiczycie? Ja do tej pory chodzilam na joge i pilates, ale zajecia sa wieczorami, a ja juz o osmej zasypiam. Na joge postaram sie dalej chodzic, moze tylko zmienie grupe i dolacze do ciezarnych.
Czy mozna chodzic na pilates? Nie chcialabym zaszkodzic malenstwu (7tc), a nie chce powiedziec instruktorce, bo chodza ze mna kolezanki z pracy i moge sie domyslec. Wole sama powiedziec w pracy jak mina 3 m-ce.
Bede tu pewnie czesto zagladac, bo mieszkam w Holandii, a tu ciaza prowadzona jest z minimalna ingerencja medycyny, tzn. pod opieka poloznej,a porod najlepiej w domu. Sredniowiecze! Troche sie tego wszystkiego obawiam, na Swieta jade do Polski, wiec sie na pewno wybiore do mojej ginekolog.
Pozdrawiam
Anita

Do góry