reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

a ja się pożegnam ale tylko pewnie na tydzień jak zwykle
za tydzień idę na panieńskie
muszę jakiś prezencik skombinować może macie jakieś fajne pomysły:confused:

idę do tej laski na ślub więc jakiś prezent taki normalniejszy dostanie
więc pomyslałam że mogę zrobić coś śmiesznego no nie wiem myślę myślę

reklama
Ja to bym chętnie postanowiła jakąś książkę zacząć czytać :zawstydzona/y:
bo Ty do pracy komunikacją miejską nie jeżdzisz!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja mam codziennie 2x15 min i jakoś tak schodzi :tak:

a w ogóle to u nas teraz etap wyboru imienia dla dziewczynki bo dla chłopca to na 100% Filip. na razie bierzemy pod uwagę:
Lenę, Amelię, Blankę, Biankę i Marię.
co myślicie ?
LENA!!!!!!!
(moja ukochana to w końcu Julia Lena, no nie? :-p:-p:-p:laugh2::laugh2::laugh2:)

wczoraj byłam w kinie na dwa dni w Paryżu :-)nawet fajny lekki taki do pośmiania się
a nocke spędzałam na koncercie na starym rynku w podobnym do filmu klimacie

odreagowanie zaliczone:tak:mogę jutro wracać do pracy
ja tez tak chcę!!!!!
powiem wam, ze bez Julii w domu mam doła :-( i w ogóle totalny brak checi do czegokolwiek :baffled: dopiero teraz sie rozkręcam: robię lazanię, na którą już sie zdążyła Kasia.K wkręcic:-D:-D:-D:-D:-D

dziewczyny, czy w towarzystwie Waszych dzieci ktoś pali papierosy? i jak do tego podchodzicie? jak zwracacie uwagę??

Kasiu co do prezentu - skoro dostanie porządny ślubny to może faktycznie teraz coś niezobowiazującego? ja to bym sie z jakieś ksiązki ucieszyła :tak: na przykład:
Kuchnia erotyczna - Barbara Jakimowicz-Klein - Lideria.pl

a tu strona z pomysłami:
http://www.partybox.pl/index.php?action=categories&category_id=282
:-D

Ostatnia edycja:
helo :-)

wy tez ogladacie mecz?? :-) mam nadzieje ze wygramy choc juz nam wbili gola :baffled:

dziewczyny, czy w towarzystwie Waszych dzieci ktoś pali papierosy? i jak do tego podchodzicie? jak zwracacie uwagę??

Elen my z K.nie palimy i nie tolerujemy palenia u nas w domu
a ze wszyscy nasi znajomi pala to wychodza przed dom zapalic
mnie wkurza nawet jak na powietrzu ktos zapali fajke...staram sie nie zwracac uwagi ale jak leci na dzieci to mowie by ten ktos sie odwrocil w innym kierunku :-p

a w ogóle to u nas teraz etap wyboru imienia dla dziewczynki bo dla chłopca to na 100% Filip. na razie bierzemy pod uwagę:
Lenę, Amelię, Blankę, Biankę i Marię.
co myślicie ?

Anika ty nie chcesz poznac plci?? i jak trzymasz sie na usg?? :-)
ja nie chce znac ale K.chce :-p i powiedzial ze jak ja nie chce wiedziec co to sobie rosnie to on poprosi gina by mu na ucho powiedzial :-D

Filip tez jest na naszej liscie :tak:
a ze myslimy ze to trzecia corcia bedzie to na liscie jest Liv,Kari
ale rowniez imiona norwesko-polskie jak Marta,Maria,Laura,Blanca,Maya,....oj troche ich jest :-D
my mamy to ze dla dziewczynek ful imion nam sie podoba a dla chlopca jakos malo co :baffled:

Czuje chłopca :-p, u Lilki tez :rofl2:

sie zobaczy :rofl2::-D

ja zawsze chcialam miec dwie coreczki
MAM i teraz mi totalnie obojetne co sie urodzi:-)
w sumie moze byc kolejna corcia,bedzie babskie trio,ale moze byc i chlopak tak dla odmiany :rofl2:

Olivia :confused::confused::confused::confused: moze napisz cos wiecej,dlaczego odchodzisz??czy cos sie stalo??

piszecie o urodzinach
ja w tamtym roku sie nagimnastykowalam w kuchni,ze na przyjeciu mialam odlot,ledwo kontaktowalam o co chodzi,o czym wogole oni rozmawiaja...mielismy 13 osob

w tym roku postanowilam ze bedzie inaczej
przylatuje do nas tesciowa z nasza 4letnia chrzesniaczka Oliwia,zaprosimy naszych znajomych (dwie pary) z dziecmi,wiec z Mili bedzie piatka dzieciaczkow
na podworku mamy chustawki,trampoline,basen,namiot z tunelem...ze maluchy beda mialy co robic

ja upieke tort jakies moze jeszcze dwa ciasta,bo Mila ma tylu znajomych dzieci wsrod sasiadow ze spodziewam sie ze na podworku uzbiera sie niezla gromadka
do tego jakies salatki i wiecej wstepnie nie planuje
mam nadzieje ze tego dnia bedzie goraco:-) bo to najwazniejsze,by dzieci mogly szalec na podworku,pozatym przyjecie chcemy zrobic na zewnatrz

musze tez powiedziec ze Mila przez to ze codzinnie bawi sie z dziecmi lapie juz norweski:-) jestem z niej dumna

oo druga polowa meczu sie zaczela to znikam:happy:

Hej :-)
Milego dnia lipcoweczki :tak:

Anikaa
ciesze sie ,ze z dzidziusiem wszystko dobrze, moze nam jakas focinke brzuszka zaserwujesz co?

Gazelko nowe fotki w albumie Jagodzianki super, jestem zachwycona trzema otatnimi- mozna sie wzruszyc kiedy sie widzi taka milosc maluszkow :tak::happy:

cześć Dziewczyny, mam do Was pytanko......
Moze napisze tak:
moje dziecko jest chytrusem, strasznym chytrusem, czy wasze dzieci tez tak mają??? często do nas przychodza dzieci mojej siostry lub mojego brata , a ona i taki jest chytrusem, cokolwiek biorą te dzieci do rąk , co jest Gabryśki, to ta często im zabiera, albo jak nie chca jej oddac to sie drze _ TO MOJE!!!! ja juz nie mam do niej siły , wkurza mnie to strasznie, moze macie jakieś sposoby na to ....... moge jej 1000 razy tłumaczyć, że trzeba sie dzielić swoimi rzeczami, a ta swoje, rzadko udaje mi sie osiągnąć sukces w tej kwesti........ tyle musze sie nagadac , nakombinowac ,że załamka, ale pewnie tak trzeba...... Mamuski doświadczone, prosze was o radę co z tym moim wsciekłym dzieckiem zrobić....
Pozdrawiam.....

Cześć,

cześć Dziewczyny, mam do Was pytanko......
Moze napisze tak:
moje dziecko jest chytrusem, strasznym chytrusem, czy wasze dzieci tez tak mają??? często do nas przychodza dzieci mojej siostry lub mojego brata , a ona i taki jest chytrusem, cokolwiek biorą te dzieci do rąk , co jest Gabryśki, to ta często im zabiera, albo jak nie chca jej oddac to sie drze _ TO MOJE!!!! ja juz nie mam do niej siły , wkurza mnie to strasznie, moze macie jakieś sposoby na to ....... moge jej 1000 razy tłumaczyć, że trzeba sie dzielić swoimi rzeczami, a ta swoje, rzadko udaje mi sie osiągnąć sukces w tej kwesti........ tyle musze sie nagadac , nakombinowac ,że załamka, ale pewnie tak trzeba...... Mamuski doświadczone, prosze was o radę co z tym moim wsciekłym dzieckiem zrobić....
Pozdrawiam.....

WOW moooma moje najszczersze gratulacje fasoleczki!!!!!!!!!!!!!!!!

A co do zachowania Gabrysi - Daria też miała/ma? problemy z dzieleniem - bała się nawet chodzic na plac zabaw, myslała, ze dzieci zabiora jej zabawki (fakt faktem była świadkiem, tego, że dziecko zabrało komuś samochód i za nic nie chciało oddać, histeryzowało, uciekało przed ojcem, który chciał mu tę zabawkę odebrać). Tyle tylko, że u nas ten problem w zasadzie ogranicza sie do piaskownicy na osiedlowym placu zabaw. W domu czy na naszym podwórku nie ma problemów z dzieleniem się z innymi dziećmi.

Ja tłumaczę, pokazuję sytuację, kiedy ja się z kimś podzieliłam, jak ona to zrobi to ją chwalę, podkreślam jak ładnie umie się dzielić, że dzielenie się i wspólna zabawa sa przyjemne. Ale z drugiej strony - walcząc z jej obawami powiedziałam, że nie zawsze musi swoją zabawkę komuś pożyczyć, powiedziałam, ze czasem gdy nie ma na to ochoty, np. nie chce dać komuś do ręki swojej ulubionej przytulanki może powiedzieć temu dziecku, że to jest jej zabawka a inne dziecko może ją (zabawkę) np. pogłaskać albo na nią popatrzeć.

Mooma u nas też tak bywa. A najgorsze, że czasem Maciek jak idzie do kogoś i bierze jego zabawki, to potem nie chce oddać, bo twierdzi, że to jego :baffled::-) Wszysko zależy od jego humoru, czasem się dzeli wszystkim ze wszystkimi a czasem....

A u nas dzisiaj pogrzeb Agaty Mróz. Rany, mówię Wam jakie tłumy ludzi :szok: Jakoś mi znowu smutno :-(Tym bardziej, że msza pogrzebowa była w tym koścele, w którym brałam ślub :-( Kurcze, ale głupie to życie :no:
Jeszcze nas boski prezydent odznaczył Ją jakimś orderem. Kurna po h... jej teraz order? Za życia to nikogo nie potrafią dostrzec.:-(

Mooma serdeczne gratulacje!!!! :-)
co do TO JEST MOJE to standardowo slysze to iles razy na dzien :-)
w przedszkolu Milena bywa ze wyrywa innym dzieciom zabawki,ale ja wychodze z zalozenia ze to normalny etap rozwoju
pozatym wole by juz wyrywala/walczyla z dziecmi o te zabawki niz zeby byla popychana i jej zabierano

w domu czesto podbiera zabawki Hani,wtedy jej tlumacze ze to sa Hani zabawki i nie wolno zabierac lub ze trzeba sie dzielic
napewno to minie...za jakis czas

Klaudia ja czytalam ze rok temu 9 czerwca Agata brala slub w tym kosciele ...
to starszna tragedia...ach :-:)-:)-( zycie jest cholernie niesprawiedliwe

No hej, wróciłam z służbowej eskapady :-) Było fajnie, pogoda śliczna, Drezno b. ładne, Praga przepiękna. Nie obyło się bez przygód- w Pradze zgubił się nam... autokar z kierowcą i zamiast wyjeżdżać z niej o 16-tej, wracaliśmy pięć godzin później :wink::-p

Ale natłukłyście, w życiu tego nie ogarnę. Widziałam tylko elfika z lwim blond lokiem :-p, Nianię wkurzoną, że robią z niej Krystel z Dynastii (ps. buuuuuu hahahah, leję :-D) i Wasze plany wakacyjne. U nas w tym roku spokojnie- trochę Karpacza, trochę jeziora, trochę morza i kilka większych miast Polski ze względu na planowane koncerty. I dwa wesela, pierwsze już za miesiąc :cool2:

Acha, Anika- Lena :tak::tak::tak:

reklama
Lila, znasz płeć? :-p

Moma Kornel bez większego trudu dzieli się z nami i innymi dziećmi, ale często podkreśla, że coś jest "jego" i czasem do pożyczenia zabawki innemu dziecku trzeba go nieco zachęcić ;-)

Do góry