reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Kombinuję. Maciejasek nie dostal sie do przedszkola. Od poprzedniego piątku wlosy w glowy wyrywam, bo sie martwie, co ja z dzieckiem zrobię. Obdzwonilam prywatne - tez już nie ma miejsc :szok: Tzn są w takim z czesnym na poziomie 1500 zl lub więcej. Co ja mam zrobic z dzieckiem??? Oddzielne pytanie to opieka nad Jagódką. Na samą myśl o oddaniu Jej do żłobka serducho przyspiesza. Buuu........
o kurna, to lipa. wiesz Gazelka to przedszkole gdzie chodzi Szymek jest dosc tanie(1000zl, ale musisz sama codziennie przynosic jedzenie dla dziecka) i nie duze(10-12 dzieciaczkow) i teraz przekroj wiekowy jest 7miesiecy-2,5roku, tyle ze od ciebie to jest w p... daleko:baffled:(kolo cieplowni wola:sorry2:).
jestem pewna ze dasz rade-jak zawsze:tak::tak::tak:

reklama
o kurna, to lipa. wiesz Gazelka to przedszkole gdzie chodzi Szymek jest dosc tanie(1000zl, ale musisz sama codziennie przynosic jedzenie dla dziecka) i nie duze(10-12 dzieciaczkow) i teraz przekroj wiekowy jest 7miesiecy-2,5roku, tyle ze od ciebie to jest w p... daleko:baffled:(kolo cieplowni wola:sorry2:).
jestem pewna ze dasz rade-jak zawsze:tak::tak::tak:

i Ty mówisz ze tanie ????????? NIEEEEEEEEEEEEEEEE JEST TANIE !!!!!

i do tego jeszcze jedzenie trzeba donosić.

i Ty mówisz ze tanie ????????? NIEEEEEEEEEEEEEEEE JEST TANIE !!!!!

i do tego jeszcze jedzenie trzeba donosić.
w porownaniu do "1500 lub wiecej" jak to napisala Gazelka to wydawalo mi sie ze jest przecietne cenowo:sorry2: umowmy sie, ze warunki sa super, babeczki tez(siedzialam z nimi przez jeden dzien, widzialam jak pracuja), dzieciakow malo, miasto-Warszawa, placowka prywatna.
(do grudnia cena wynosila 800zl). co do jedzenia to porcja zupy, serek/kanapka i owoc z domu. az takie drogie jest?:confused:

Hej :-)

Gazelko, a opiekunka dla Maciusia i Jagusi w jednym? Domyślam się, że zależało Ci, żeby Maciejasek się socjalizował z dziećmi, ale skoro nie dało rady z przedszkolem, to chyba zostaje Ci tylko wersja z opieką at home? :blink:

1000 czy 1500 masakra jakaś :nerd: No, ale ja mieszkam na wiosce szczecińskiej ;-)

Oświadczam, iż rozpoczęłam reazlizację mojego noworocznego postanowienia - zaczęłam robić fotoksiążkę. Wczoraj o godz. 00.30 skończyłam rok 2005 :-)

o kurcze...u mnie w Wolsztynie przedszkola panstwowe kosztuja cos kolo 150zl za miesiac + dzienne wyzywienie chyba 5 zl no i +zajecia jak rytmika i inne ale to tez nie duzo
mieszkajac w PL nie stac by nas bylo na przedszkole za 1000zl i wyzej :no:

to w Norwegi za przedszkole bysmy placili (jakby Mila sie dostala,ale sie nei dostala:-( ) cos ok.1300zl, do tego dziecku trzeba dawac kanapki na sniadanie,potem przedszkole daje owoce i nie wiem czy cos jeszcze
przekichane bo tu nie ma obiadkow,podwieczorkow :baffled: wiec Polacy jakich tu znam, swoje dzieci odbieraja jak najszybciej by dziecko glodne nie bylo :dry:
dziwnie troche...

reklama
Opiekunka dla obydwojga odpada - w koncu nawet ja jako mama się tego nie podjęłam i przychodzi dziewczyna, żeby z Mackiem pobiegać po dworku ;-) Poza tym to tez by kosztowalo majątek. No i kwestia kontaktu z dziećmi. Ja widzę że Maciejas nie wyrabia w domu, Jego wyjście do ludzi to konieczność.

Na razie bede piosac odwolanie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Swoja drogą to trzeba by naglośnić kwestie problemow z przedszkolem. Jak ja nie lubię tej naszej pierdzielonej rzeczywistosci. Ciągle gadają o koniecznosci rodzenia tłumu dzieci, a jeszcze nie dopatrzono sie, że teraz nie ma co z tym tabunem maluchów zrobić. Nie ma żłobków, przedszkoli, a jak znam życie ze szkolami tez bedzie kłopot i dzieci poupychają w 40-osobowych klasach. Wrrrrr......

Do góry