reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

neee, kanapka z serem i słoik zupy;) Klaudia, 130? ale to chyba panstwowe? my mowimy o prywatnych. tez uwazam ze system jest pochrzaniony. z przedszkolami prawie jak ze szpitalami. albo znajomosci, albo w lape. niedaleko mnie jest przedszkole "z tradycjami ponad trzydziestoletnimi", prowadzone przez urszulanki. tydzien po tym jak sasiadka urodzila corke, przyjechaly dwie zakonnice z pytaniem czy "Szanowna Pani sobie zyczy dziecko zapisac do przedszkola bo miejsc juz jest malo na za-trzy-lata"!!!!!

reklama
w porownaniu do "1500 lub wiecej" jak to napisala Gazelka to wydawalo mi sie ze jest przecietne cenowo:sorry2: umowmy sie, ze warunki sa super, babeczki tez(siedzialam z nimi przez jeden dzien, widzialam jak pracuja), dzieciakow malo, miasto-Warszawa, placowka prywatna.
(do grudnia cena wynosila 800zl). co do jedzenia to porcja zupy, serek/kanapka i owoc z domu. az takie drogie jest?:confused:
no w porównaniu to tanie ale generalnie wcale nie... i to donoszenie jedzenia to nie widze problemu w kasie tylko w problemie z donoszeniem i cała tą zabawą więc skoro cena wysoka to już się problemów nie powinno sie miec. joł
Rany, u nas przedszkole kosztuje 130 zł :szok::szok::szok::szok:
u nas 190 + 6 zł stawka dzienna w tym umuzykalnienie i plastyka. angielski, karate i inne takie płatne dodatkowo

Gazelka wspolczuje...pewnie ci odmowili bo jestes mama na wychowawczym
slyszalam ze przedszkola maja swoje reguly odnosnie kto ma pierwszenstwo..

mi Milenki tez szkoda i nie popuszcze,Mila ma juz 3 lata,jest bardzo kontaktowa,do dzieci ciagnie jak diabli,na spacerze jak dziecko wypatrzy to biegnie do niego,zatrzepia nawet starszaki
dlatego nie chce by kisila sie w domu i zrobie wszystko by do przedszkola sie dostala! jestesmy juz umowieni z dyrektorka w przyszlym tygodniu
niech mi chociaz Mile przyjma na pare dni w tygodniu,nawet 2 ale niech ja przyjma bo mi dziecka szkoda strasznie :-(

Anika, ja wlasnie tez wychodze z zalożenia, że skoro juz tyle place za przedszkole, to jedzenia nosic nie będę. Tym bardziej, że gdy sie pracuje, to naprawde nie ma czasu na zabawe jeszcze z zupkami.

Lilka, nikt nie wie przeciez ze ja jestem na wychowawczym. Mam urlop do konca sierpnia, bo Jagodke tez zapisuje do żłobka.

te 130 to na pewno państwowe. Prywatne u mnie w mieście kosztuje 700 jedno a 1000 drugie. i jedzenie jest już zagwarantowane

Dziewczynki, czytalyscie?

artykul

co za obleśny gość, ale swoją drogą intryguje mnie, jak te kobiety dały sie nabrac i sobie na to pozwoliły... hm....

hej babeczki.

o kurna, to lipa. wiesz Gazelka to przedszkole gdzie chodzi Szymek jest dosc tanie(1000zl, ale musisz sama codziennie przynosic jedzenie dla dziecka) i nie duze(10-12 dzieciaczkow) i teraz przekroj wiekowy jest 7miesiecy-2,5roku, tyle ze od ciebie to jest w p... daleko:baffled:(kolo cieplowni wola:sorry2:).
jestem pewna ze dasz rade-jak zawsze:tak::tak::tak:

u nas prywatne to koszt koło 500 zł, dokładnie sie nie dowiadywałam.
z przedszkola, do ktorego złozyłam podanie jeszcze nie ma odpowiedzi, a kosztuje ono około 200 zł z angielskim, posiłkami, rytmika.......

Dziewczynki, czytalyscie?

artykul

co za obleśny gość, ale swoją drogą intryguje mnie, jak te kobiety dały sie nabrac i sobie na to pozwoliły... hm....

zastanawiam sie czy ten pan był chory czy te kandydatki :-p:-p:sorry2::sorry2::sorry2::baffled::baffled:

reklama
z tymi przedszkolami to jakaś jazda
za 5 dni zobaczymy co dalej z martiną
póki co prywatne przedszkole kosztuje nas 580,00 z pełnym wyżywieniem nawet mamy jeden posiłek więcej niż normalnie
od września będzie 100 więcej
zmykam paa

Do góry