reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Lilka masakra totalna. ale ciolki!:no::-:)no:
Elfik, w sumie to same dobre wiadomosci! Super!:-):tak:

a prywatnie nie pojde....nie ma takiej mozliwosci,bo tutaj nie ma czegos takiego,tzn.slyszalam ze mozna sie starac ale raz kiedys probowalam i lekarka mi odmowila
wow, jak to nie ma prywatnych lekarzy? to istnieja takie kraje na swiecie gdzie lekarze nie prowadza prywatnych praktyk:confused::sorry2:

pssssss:
dzisiaj ide na ploty z koleżanka do knajpy a z dzieckiem zostają Tatus i Dziadkowie :tak::-):-):-):-):-):-)
i tak trzymaj:-):-p

Gazelka trzymaj sie kochana!:elvis::elvis::elvis:
Lila no to uderzaj jezscze raz:tak: powiedz ze się fatalnie czujesz :tak: i masz plamienie:tak: I kij wtedy Cie przyjma na bank:-p
tez bym tak sprobowala!:tak: a jak nie da rady, to moze istnieja jakies prywatne osrodki zdrowia czy kliniki:confused:

reklama
czesc

jestem dentka... (dętka? :sorry2:)

od wczoraj biorę lek na zahamowanie laktacji i czuje sie fatalnie... on dziala na przysadkę mózgową i powoduje mdłości, omdlenia i inne atrakcje
Czyżby bromergon???
Jak go dawno temu brałam, bo miałam za wysoki poziom prolaktyny i czułam sie po nim okropnie. Mdłości, zawroty głowy i takie tam, a btrałam chyba tylko po pół tabletki. Strasznie Ci współczuję Gazelko, no i mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy.

Liluś, trzymaj się. I tak jesteś mega dzielna w tej sytuacji. Naprawdę PODZIWIAM CIĘ za ten spokój i w ogóle. :tak:

Elfie, jak fajnie że wyszłas z ukrycia :-) No i super, że jesteście razem - troszkę jesteś usprawiedliwiona z tej nieobecności na bb ;-)

My do przedszkola tez zapisani :-) I tez odpieluchowani totalnie, bo babcia nareszcie dała się namówić na to, żeby Maciek u niej też spał bez pieluchy hihi.

Za to Maciek ostatnio jest jakiś taki na nie :baffled: Wszystko mu nie pasuje. Oby do wiosny!!!!!!!

Zmykam pracować :-)

Olivia tu nie ma prywatnych klinik ani lekarzy ktorzy przyjmuja tak
moze sie zdarza ale mi sie nie udalo
wiem ze w Oslo sa polscy ginekolodzy ale nie bedziemy tam zasuwac...
tutaj sluzba zdrowia to stoi twardo na nogach,lekarze zarabiaja taka kase ze po pracy maja czas wolny i nie musza przyjmowac prywatnie by dorobic :sorry2:
ja uwazam ze system jest super! bo nie ma tu dawania w lape lekarzom i jest poprostu porzadek...
maja swoje reguly,jak w kazdym panstwie i nie mam ochoty z tym walczyc.....ani sil...no coz...w przyszlym tygodniu idziemy skladac dokumenty i mam nadzieje ze potrwa to ok.miesiaca jak ostatnio,bo jest przed sezonem wiec nie ma wielu podan o pozwolenie na pobyt
no i zrobie ten test jeszcze<raz i sprobuje znowu prywatnie dostac sie do tej lekarki...

Niania pomysl dobry,i w sumie tak chcialabym teraz zrobic ale z lekka pekam....:sorry2:
ok koniec tematu,nie ma sensu sie stresowac bo tego nie przeskoczy sie
dzieki dziewczyny za odp.

witajcie babeczki:-)

Elfik bardzo się cieszę,że u Was zaświeciło słoneczko;-)

Lila faktycznie niezbyt komfortowa sytuacja,zrób drugi raz test i miej nadzieję,że za chwilkę będziesz miała juz papierki w ręce i będziesz mogła bez problemów korzystać z opieki zdrowotnej

Gazelko współczuję Ci niedogodności,musisz jakoś to wytrzymać,buziaki na pocieszkę:elvis::elvis::elvis:

Liluś, trzymaj się. I tak jesteś mega dzielna w tej sytuacji. Naprawdę PODZIWIAM CIĘ za ten spokój i w ogóle. :tak:
:-D:-D:-D sorrki Klaudia ale nie moglam sie powstrzymac. Lilka tu rzuca wkurzonymi mordkami na lewo i prawo i pisze ze ma nerwy ogromne. ale co fakt to fakt za odwage i dzielna postawe nalezy ci sie Lilus pomnik:tak:

Lilka w sumie jest w tym logika! system dopracowany ale tylko z prespektywy Norwega. jak sie jest tak jak ty obcokrajowcem to juz moze byc lipa:no: teraz to by ci sie przydala grecka opieka medyczna. poszlam do szpitala- zrobili mi usg, badanie krwi, moczu, przeswietlenie i nawet o ubezpieczenie nie zapytali!
mam nadzieje ze uda ci sie te papiery szybko zalatwic! ja bym na twoim miejscu zrobila test a potem odegrala role godna statuetki oskara w szpitalu;-)

:-D:-D:-D sorrki Klaudia ale nie moglam sie powstrzymac. Lilka tu rzuca wkurzonymi mordkami na lewo i prawo i pisze ze ma nerwy ogromne. ale co fakt to fakt za odwage i dzielna postawe nalezy ci sie Lilus pomnik:tak:
:-D:-D No wiem, że trochę to śmiesznie wyszło :-)
Ale mi chodziło nie tyle o tę konkretną sytuację ze służbą zdrowia, tylko ogólnie o podejście Lilki do całej sytuacji :tak:

ja mam wysoki poziom prolaktyny, ktora wplywa na produkcję pokarmu, więc i chce przyspieszyc jego zanikanie

no i racja, weekend bedzie z "bólem głowy" hihih

to chyba bromergon, co?? Pamietasz jak ja brałam go jak bylismy nad morzem razem?? tez miałam mdłosci, zawroty głowy, laktacja nie chciała ustapic, ale dałam rade po 2 tyg, niestety.....Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie szybciej!!!

Czyżby bromergon???
Jak go dawno temu brałam, bo miałam za wysoki poziom prolaktyny i czułam sie po nim okropnie. Mdłości, zawroty głowy i takie tam, a brałam chyba tylko po pół tabletki. Strasznie Ci współczuję Gazelko, no i mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy.

to chyba bromergon, co?? Pamietasz jak ja brałam go jak bylismy nad morzem razem?? tez miałam mdłosci, zawroty głowy, laktacja nie chciała ustapic, ale dałam rade po 2 tyg, niestety.....Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie szybciej!!!

ja akurat biorę NORPROLAC

działa identycznie, ale podobno nie powoduje takich skutków ubocznych jak bromek

Gdy porównywalam "wrażenia" z koleżankami, które to łykały, to rzeczywiscie mialam mniej objawow - nie leciala mi krew z nosa i nie mdlałam. Miałam "tylko" cholerne mdłości, straciłam apetyt (- 5 kg z miejsca i wyglądalam jak szkieletor :shocked2:), dokuczały zawroty głowy i miałam osłabienia. No, ale nie było chyba aż tak źle, skoro mimo wszystko udało się wykombinowaliśmy Maciejaska :-D

Dziś mam super nawał pokarmu. Powinnam zrobić zdjęcie biustu, bo to jego ostatnie piękne chwile hehe :-p

Kochane kobietki!
W dniu naszego święta życzę każdej z nas wielkiej miłości,
prawdziwej przyjaźni,spełnienia marzeń i realizacji swoich planów
!

reklama
I życzonka ode mnie do każdej z Was z osobna:tak:

Droga....(tu podaj swoje imie)

Przyjmij życzenia Babo Kochana
od drugiej Baby z samego rana(tu południa:sorry2::-p)

I niech dzien cały będzie radosny,

badź zdrowa Babo, oby do wiosny.....;-)
AU008.jpg

Do góry