reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Hej
-Przepraszam za zaniedbania ale naprawde nie mam czasu :tak: a jak juz go mam to ktos przed kompem siedzi :angry:

-U nas ok, wszyscy zdrowi :-) nadal szukamy mieszkania i nadal mieszkamy z moimi rodzicami
-Byłam u fryzjera i mam bardzo mało włosów na głowie :-p ale czuje sie fajnie :tak:;-)

-Joasiu dlaczego nie odpowiadasz na smski i mmski? :baffled:
-U nas summamed byl dwa razy zawsze podawany 3 dni i zawsze pomagal :tak: to dosyc mocny antybiotyk ale podawany krótko nie wyrządza az takich szkód w żoładku :tak:jest paskudny w smaku ale weronika go zjadała bez problemu( zreszta jak wszystkie leki :baffled:)
-mam dwie nowe wypasione spodnice jeansowe :cool2:
-mam męza w domu :-) tez wypasionego :cool2::-p
-Weronika przyjeła tate lekkim zawstydzeniem ale trwało to chwile a potem juz uwielbienie ,ktore trwa do teraz :tak: mała zrobiła sie bardzo grzeczna, taka spokojniejsza wyciszona i ładnie zaczęła jesc czyli wszystko super :tak::-)
jestesmy juz zupełnie odpieluchowane i w poniedzialek idziemy sie zapisac do przedszkola :tak:
to chyba tyle w skrócie :tak:
-Lilka ja bym poszła prywatnie albo nawet w ostatecznosci przyleciała do PL do lekarza- nie wytrzymałabym bez wiedzy czy z dzieckiem wszystko ok i czy to aby napewno ciąza . Trzymam kciuki za Ciebie zebys jednak jakiegos lekarza znalazla i zeby wszystko bylo ok :elvis::elvis::elvis:

Całuski dla wszystkich chorowitków :elvis::elvis::elvis:

reklama
czesc
poszlam spac o 24 jak z lekka mi cisnieni opadlo

a prywatnie nie pojde....nie ma takiej mozliwosci,bo tutaj nie ma czegos takiego,tzn.slyszalam ze mozna sie starac ale raz kiedys probowalam i lekarka mi odmowila

ogolnie w poniedzialek kupie sobie next test i sprawdze czy wszystko ok,bo niepokoi mnie brak jakichkolwiek objawow..
i poczekam az dostane te pozwolenie,A i lekarza :dry:
naprawde po wczorajszym mam takiego nerwa ze mam gdzies ta cala sluzbe zdrowia:dry:
najsmieszniejsze ze z Hania mnie przyjmowali a mialam ta sama sytuacje:baffled:
bezsens totalny

Lila na pewno wszytsko jest ok:tak: Objawy w pewnym momencie ustepują. W końcu u Ciebie to juz drugi trymestr kochana :tak:
Trzymam kciuki za całego serca zeby było wszytsko super i zeby Cie przyjeli:tak:

Jeju a co by było gdybys była juz pod koniec ciazy i zaczeła rodzić? Tez nei przyjmą ? Nie mówię juz o innych strasznych sytuacjach:dry: Porazka.

Elf dawaj foty nowych włosów. Cieszę się że u Ciebie wszytsko tak fajnie się układa (tfu tfu zeby nei zapeszyć).

U nas ten sumamed chyba dał radę :tak: Bo moje dziecko chyba jest zdrowe (tfu tfu):-)
Dostje jezscze szczepionke IRS w sprayu. Swoją drogą polecam Wam mamy to cudo dla dzieci którym ciagle powraca infekcja dróg odechowych:tak: Mozna ja stosowac 2-3 razy w roku. To po prostu spray do nosa. Bardzo uodparnia :tak: Nam lekarka zapisała ze zwgledu na Marcelka, zeby Max go nie zarażał:tak:

IRS-19 - Encyklopedia Lek

irs19.jpg

ale numer ja wiem co to jest!!! Jak byłysmy male to tez tego używałysmy z Mają :tak:
Dzieki Niania zapytam lekarza przy okazji :tak: a fote włosów... no dobra zrobie

pssssss:
dzisiaj ide na ploty z koleżanka do knajpy a z dzieckiem zostają Tatus i Dziadkowie :tak::-):-):-):-):-):-)

Niania jesli chodzi o prowadzenie ciazy to daaaaleko im do polskich lekarzy
zreszta...ja gina nie widzialam tutaj wogole na oczy :no: nawet na porodowce
ciaze prowadzila mi polozna i polozna porod odbierala
gina sie widzi jak ciaza jest patologiczna,a na porodzie jak sa komplikacje

jesli chodzi o noworodki to Norwegia szczyci sie bardzo niska umieralnoscia noworodkow....ale ile z nich pewnie sie nie rodzi :dry::baffled: bo opieka wczesno prenatalana jest mega na luzie :dry: megaaaaaa

z Hania mnie przyjeli bo zle sie czulam i potem kazali co tydzien na kotrole przychodzic
a teraz mnie nie przyjeli bo...chcialam ciaze potwierdzic...a do tego musze miec skierowanie od lekarza....porabane to wszystko

czesc

jestem dentka... (dętka? :sorry2:)

od wczoraj biorę lek na zahamowanie laktacji i czuje sie fatalnie... on dziala na przysadkę mózgową i powoduje mdłości, omdlenia i inne atrakcje :-( A najlepsze jest to, że jego najgorsze dzialanie przypada na ok. 2 w nocy. I zgadnijcie, o której dziś Jagodka się obudziła?

Lilka, ale dno. I my narzekamy na nasz sluzbe zdrowia....

zmykam, kiepsko dzis ze mną
papa

z Hania mnie przyjeli bo zle sie czulam i potem kazali co tydzien na kotrole przychodzic
a teraz mnie nie przyjeli bo...chcialam ciaze potwierdzic...a do tego musze miec skierowanie od lekarza....porabane to wszystko

Lila no to uderzaj jezscze raz:tak: powiedz ze się fatalnie czujesz :tak: i masz plamienie:tak: I kij wtedy Cie przyjma na bank:-p

czesc

jestem dentka... (dętka? :sorry2:)

od wczoraj biorę lek na zahamowanie laktacji i czuje sie fatalnie... on dziala na przysadkę mózgową i powoduje mdłości, omdlenia i inne atrakcje :-( A najlepsze jest to, że jego najgorsze dzialanie przypada na ok. 2 w nocy. I zgadnijcie, o której dziś Jagodka się obudziła?

Lilka, ale dno. I my narzekamy na nasz sluzbe zdrowia....

zmykam, kiepsko dzis ze mną
papa
Gazelka a po co ten lek?
Ja nie brałam tylko po prostu przestalam karmic i odciagalam laktatorem przez kilka dni coraz mniej. I przestalo leciec :-p

No to chyba jednak weekend nei bedzie az tak szalony;-):-):-p

reklama
Gazelka a po co ten lek?
Ja nie brałam tylko po prostu przestalam karmic i odciagalam laktatorem przez kilka dni coraz mniej. I przestalo leciec :-p

No to chyba jednak weekend nei bedzie az tak szalony;-):-):-p

ja mam wysoki poziom prolaktyny, ktora wplywa na produkcję pokarmu, więc i chce przyspieszyc jego zanikanie

no i racja, weekend bedzie z "bólem głowy" hihih

Do góry