reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
uuuuuuuu ale jaka...moze sie wcześniej rozpukniesz ??

a u mnie Nianiu hmmmm. ... mam już widoczny brzuch (pociesz mnie i powiedz ze też wcześniej przytyłaś niż w poprzedniej ciąży:sorry2:) , czuję się różnie ale niestety cześciej gorzej niz lepiej, niestety pojawiły się znów problemy z kolanami (do tej pory miałam tylko problem z prawym a 3 dni temu łąkotka zablokowała mi lewe kolano - na szczęście wyprostowanie nogi jeszcze pomaga. jednak wciąz boli)

...cóż dziś mija magiczne 12 tygodni i cicho liczę ze chociaż mdłości niebawem miną

No pewnie, ze tak. I szybciej brzuszek widac :tak:

teraz juz z gorki moja droga, bedzie nowy przyplyw sil i duzo energii :-)super:-)

Nianiu, no no, coraz bliżej końca :) Gdyby nie stres z wykończeniem domu, to tylko można się cieszyć, prawda?

Mała misia śpi, chyba zaraz polecę Ją wycałować, żeby się obudziła :-). Ona jest taka kochana - czasem Ją tak strasznie wycałuję, a Ona sie tak fajnie chichra :blink:

Jezu Gazela zebys wiedziala :tak: ciesze sie ze juz koniec:tak: juz teraz wiem na bank! nigdy wiecej dzidziusiowania:blink:
jestem wielka i niezgrabna:shocked2: juz nawet twarz mam taka opuchnieta jak przy ciazy z maksem:shocked2: porazka :dry:
juz nie wspominajac o wadze:baffled:

poza tym ciesze sie ze bede miala takie bobaska od nowa i jeszcze raz:-) ostatni raz ;-):tak::-)

po cichu zazdroszcze jednak Gazeli, ze juz na takim etapie :-);-)

Anika wspolczuje ci tych atrakcji ciazowych:sorry2:
ja z Milena takie mialam wiec wiem co to za bol...
nie dlugo wszystko minie i bedzie dobrze :happy2:

chyba zaraz spadam,po dzisiejszym dniu jestem wyczerpana

Hania juz spi,musze Milene jeszcze polozyc
powiem wam ze Hania od paru dni przesypia mi cale nocki :-) ale fajnie,bo sie wysypiam hihiii

Niania ja sie pierwszego i drugiego porodu nie balam
ale...po dwoch porodach na zywca tego trzeciego boje sie jak cholera :sorry2:
nie martw sie,jakby co na porodowce ci polozne przypomna jak oddychac i co robic

Oj Lilcia oby:sorry2: Mam nadzieje, ze za tydzien w piatek wieczorem bede juz siedziala spokojna, ze :
- wszytsko mam rozlozone i zyjemy juz normalnie-
- bede miala spakowana torbe do szpitala
- bede miala gotowa szafe Marcelkowa

Jutro przychodzi badeczka od sprzatania :tak: wiec juz na serio widac koniec :-p

o to super ze wzielas kogos do sprzatania
po takim remoncie to bys sie zajechala przy sprzataniu
wypierz ciuszki Marcelkowe,posciel i tez jej daj :-p
a ty sobie tylko ukladaj po szafach ;-)

a ja jutro jade do spzitala:happy2: jestem ciekawa co i jak

dzieki za pocieszenie...to w takim razie liczę na szybki powrót do formy ;-)
Dziewczyny ja sie boje porodu:sorry2: juz wszytsko zapomnialam:sorry2:
Nianiu przeczytaj co poniżej i porodem się nie przejmuj .. . kilka godzin i po zawodach a potem tylko takie obcałowywane akcje jak u Gazelki
No dobra, zmykam. Dziś coś dużo tu namieszałam. Gucia czeka na wycałowanie ;-)

papatki
od razu lepiej jak się czyta takie teksty

o to super ze wzielas kogos do sprzatania
po takim remoncie to bys sie zajechala przy sprzataniu
wypierz ciuszki Marcelkowe,posciel i tez jej daj :-p
a ty sobie tylko ukladaj po szafach ;-)

o ooo i ja jesem ciekawa... bedziesz chiała znac płeć? ps. jakie masz imiona ??
nie wiem czy pisałam. u nas póki co Zosia lub Tosia i Filip joł

znajac tutejsze realia chyba plci tym razem nie poznam,bo oni robia usg polowkowe i wiecej nie,chyba ze cos jest nie tak
mi zrobili dopiero jak bylam po terminie,by sprawdzic czy wszystko dobrze i przyznam szczerze ze chyba dlatego ze bardzo naciskalam na to :baffled:
a plec chcialabym poznac
a ty??

a ze obstawiamy coreczke to Karol wybral juz imie- Kari :cool2: (norweskie)
zobaczymy jak bedzie

Posikałam się ze smiechu :-D:-D:-D:-D:-D
to sie wam przyznam, ze historie troszke skrocilam zeby nie zanudzac;-) ale zajelo to nam kilka minut zanim sie skapnelismy o kim mowimy. kilka minut przez ktore ja go juz zaczelam wyzywac od ignorantow i nieukow:tak::-D:-p

W piatek wracamy do domu!!!!
Jestem taka szczesliwa.
Wow:-)

Miałam Was spytac juz jakis czas temu..
Co robicie w momencie kiedy siadacie do kompa? Gdzie zagladacie, jakie strony przegladacie?
pierwsze co sprawdzam, to poczte(mam cztery konta wiec jest co sprawdzac;-)). potem jest flickr(strona ze zdjeciami, na ktorej by the way tez jest konto mailowe-kolejne:baffled:), bb i jakies strony greckie o muzyce itp i tyle. jak sie nudze potrafie sie skutecznie zajac na tej str ze zdjeciami, ma milion opcji:tak: mi sporo czasu zajmuje korzystanie z messengerow- mam kupe znajomych poza granica polski wiec jest to praktycznie jedyna mozliwosc czestego porozumiewania sie.:tak:

dziewczyny czy istnieją strony na ktorych mozna sprawdzić np najnowsze trendy w modzie?? Co teraz wchodzi, jakie kroje , kolory?

Ja mam wrazenie, ze zawsze lapie wszytsko z duzym opóźnieniem. Np waskie spodnie i płaskie czółenka byly na czasie w poprzednim sezonie a ja najchetniej nosilabym to w tym:blink: wiec jakby o rok za poźno:baffled: Buty takie nosilam, ale nie z takim spodniami:shocked2:
strony istnieja ale nie wiem jakie:sorry2:a swoim modowym zacofaniem nic sie nie martw. ja mam tak samo:tak: tylko ze spodniami rurkami bylam przed czasem! a to z tej prostej przyczyny ze moj kolega pracuje w przedstawicielstwie kilku firm odziezowych na Wlochy. i raz z nim pojechalam jako modelka w rejon Toskanii jak pokazywal kolekcje na wiosna-lato(byl wrzesien). dostalam potem od niego troche ciuchow, miedzy innymi jeansy rurki:-)

Dziewczyny czy ktoras z Waszych pociech brała antybiotyk sumamed ?
nie znam tego antybiotyku. natomiast moja kolezanka ostatnio zalapala ostre przeziebienbie i dostala antybiotyk dokladnie tak dzialajacy. raz dzienie sie bierze przez kilka dni i dziala jakos dluzej. wziela i przeziebienie zniklo- zamienilo sie w zapalenie krtani:baffled:

Dziewczyny ja sie boje porodu:sorry2: juz wszytsko zapomnialam:sorry2:
:elvis::elvis::elvis:Kochanie spokojnie! dalas raz rade, dasz i drugi. DO YOUR BEST...... FOR A LAST TIME!!!!!:-p;-);-);-):-p

No dobra, zmykam. Dziś coś dużo tu namieszałam. Gucia czeka na wycałowanie ;-)

papatki
JAK SLODKO:-):-):-)
i my tez i my tez!:tak:

nie wiem czy pisałam. u nas póki co Zosia lub Tosia i Filip joł
nie pisalas. fajne imionka!:tak:Filip mi sie zawsze podobal. a Zosienka takie slodkie:tak:

a ze obstawiamy coreczke to Karol wybral juz imie- Kari :cool2: (norweskie)
zobaczymy jak bedzie
tez fajne! a jak bedzie chlopak ktorego ci Niania prorokuje?

Dziewczyny może znacie jakiś dobry specyfik na rozjaśnienie, czy dekolaryzacje moich ciemnych włosów. Normalnie chodzi za mną jakiś ciemny blond czy cos w tym stylu.
Prosze sie nie śmiac :p cos w tym stylu bym chciała, jak nazwac wogóle taki kolorek?
Zdjęcie oczywiscie foto szop, teraz mam grzywke dlatego tez czolo mam takie :p
27magdalenaslopiecka1by3.jpg

reklama
Tuśka to moj ukochany kolor (tak mniej wiecej):tak: Zobacz ja mialam taki:cool2:
To jest złoto/karmel/koniak.
A ja mialam taki kolor w wyniku farbowania Lorealem ale profesjonalnym. Nie wiem czy masz dostep do hurtowni fryzjerskiej, ale jesli nie mozesz kupic takie farby na allegro.

Rozjasniacze wszytskie sa do dupy i uwierz mi jestem w tym specjalistka :zawstydzona/y: Wszytskie nieszcza tak samo, ale mysle ze jesli robisz to jednorazowo to az tak ci nie zaszkodzi.
Kup sobie Joanne i bedzie git.

Czesc laski:-)

Do góry