reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Baby co zrobić, żeby mi się chciało chcieć???
  • Chciałabym być piękna, ale nie chce mi się ostatnio nic przy sobie robić. Włosy mi się jakieś dziwne zrobiły, takie ble...
  • Chciałabym być perfekcyjną panią domu, ale mi się nie chce sprzątać :baffled:
  • Chciałabym się fajnie ubierać, ale nie mam czasu na zakupy, a wiosna idzie wielkimi krokami...
  • Chciałabym byc super mamą, ale często nie chce mi się bawić z dzieckiem...
No więc, co mam robić??? I to nie jest retoryczne pytanie :-);-)

Klaudia musisz zajsc w ciązę i być na tym etapie co ja :cool2:bo:
ad1: Mam na maksa ciśnienie na zrobienie duzo dla siebie, juz sie nie moge doczekać kiedy Marcelek bedzie na swiecie a ja bede robic rozne fajne rzeczy dla siebie z myslą, ze juz nie bede w ciazy i przede mna same przyjemnosci:-p
ad2: musisz zatrudnić perfekcyjną panią do sprzątnia jesli ma ci sie cokolwiek chciec a Ty masz miec wiecej czasu na ostatni punkt
aad3: ja mam ogromnei cisnienie na fajne modne ciuchy i juz pomalu kupuje (choc nie wiem kiedy wroce do formy:-p:-p)
i gdzie je bede nosić :-D
ad4: ja sie tego nauczylam wlasnie kiedy poszlam na zwolnienie ozstalam z maksem w domu:tak:ma sie wtedy wiele mysli ale miedzy innymi towarzyszy ci mysl , ze to juz ostatnie chwile sam na sam z pierwszym dzieckiem:sorry2: i zaczynasz chyba inaczej na to wszytsko patzrec:tak: w kazym razie u mnie tak to zadzialalo:-)
hello :)

Klaudia - ja dzis wlasnie ide po wniosek do przedszkola dla Maciusia :-)

Nianiu - ja zawsze na necie czytam wiadomosci na gazecie, potem BB i w zasadzie tyle. A - jeszcze sprawdzam pogodę na ICM. Ostatnio robie sobie odwyk od neta, bo to okropny pożeracz czasu. Potrafilam przesiedziec mnostwo czasu, nic nie zrobic w domu i mialam tylko poczucie straty czasu. Tak wiec teraz szybko czytam i odchodzę od kompika. a ja k nieraz mnie nosi na podczytywanie to wyłączam kompik i koniec hehe

ide nakarmic Gucie

w tym tygodniu koncze karmienie piersią, tra la la la la :-)

My przedszkole mamy juz klepiniete :-)

Bardzo dobry patent z tym odzwyczajaniem sie od netu, mam taki sam plan po powrocie do domu:tak:

ale ci fajnie z tym karmieniem :-) ja zaczynam za jakis miesiac :nerd::blink:

reklama
Robię dzisiaj na obiad Nigelli kurczaka w krakersach :-D Ciekawe, co z tego wyjdzie?

Co do karmienia piersią, to ja też nawet lubiłam :-) W każdym razie nie doskwierało mi.

Najpierw gratulacje dla nowo zafasolkowanych mam:elvis:
Przepraszam ze nie pisze, ale od jutra zmieniamy adres na dobre:-):-):-):-):-) no i sie dzieje:-):-):-)

Musze wyprzedzic Nianie w zamieszczeniu zdjec, bo jak obejrzycie domek Niani to sie juz nic Wam nie bedzie podobac;-):-)
U mnie brak mebli, ale kuchnia i lazienka sa wiec co tam. Niestety budzet sie nam juz dawno skonczyl:no:
Do kolejnego razu z nowej siedziby.
HURA:-)

Aniu my tez sie jutro wprowadzamy :-)

Dawaj fotki jak najszybciej. Ale jestem ciekawa :-p:-p:-p

U nas juz dawno budzet sie skonczyl:tak: ale kombinujemy na prawo i lewo i chyba meble beda niebawem;-)
No i nie przesadzaj z tymi fotkami matka ;-)

Tusia, sama nie wiem. cos mi nie pasi w tym kolorku, ale zrob i przekonaj sie sama jak sie czujesz:tak:

1.Sean Penn urodzil się w Santa Monica. I to mi przypoomnialo, że rok temu R mial propozycję pracy wlasnie w tym miescie i nie zdecydowal się... A ja się strasznie napalilam na wyjazd hihih

2.Ostatnio robie sobie odwyk od neta, bo to okropny pożeracz czasu. Potrafilam przesiedziec mnostwo czasu, nic nie zrobic w domu i mialam tylko poczucie straty czasu. Tak wiec teraz szybko czytam i odchodzę od kompika. a ja k nieraz mnie nosi na podczytywanie to wyłączam kompik i koniec hehe

3.w tym tygodniu koncze karmienie piersią, tra la la la la :-)
1.Santa Monica?!! Matko, ale byscie mieli cieplutko i slonecznie i morze pod nosem. sama bym sie chyba nakrecila jak ruski termos na taki wyjazd:tak:
2. u mnie to nie ma mozliwosci zadzialac. zeby wylaczyc to pudlo to mi potrzeba duzo czasu a zeby potem wlaczyc to jeszczew wiecej:dry:
dodatkowo mam poczucie ze siedze dluzej niz powinnam bo komp dziala wolno i sie buntuje:no: i cos co moglabym zrobic w 5 minut robie w 10:baffled:
3. wazne kroczki dla twoich pociech-koniec z karmieniem, przedszkole. rosna maluchy:tak:

Ania.g, gratuluje, zycze duzo szczewsliwych chwil w nowym domku!:tak:

Klaudia, jak cie to pocieszy to na nogacha mam gaszcze obrosniete i cala sie czuje jakas taka zaczadziala:baffled: w pokoju mam burdel(od przyjazdu z Aten jeszcze prania nie zrobilam bo moja kochana mamusia najpierw prala swoje rzeczy przez dwa tyg a teraz robi remont pralni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:), z niczym sie nie wyrabiam, z domu wychodze ostatnio o 8 wracam o 22.30:baffled:

ano wlasnie. przedwczoraj zaczal sie 1573 odcinek serialu "remont w moim domu" w rezyseri mojej mamy:wściekła/y:
z zalozenia mial zajac tylko nowa kuchnie ale juz sie rozpelzl na pokoj, pralnie i lazienke. wiec nie dosc ze niedlugo bede lazila w brudnych ciuchach to jeszcze nieumyta:sorry2:
HELP!:baffled:

reklama
Do góry