reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Bylismy wczoraj w IKEA. Nakupowałam różnych pudełeczek, pierdułek itp. :-)
Kupiliśmy Maciusiowi namiot i wczoraj musiałam mu w tym namiocie czytać bajki na dobranoc :-)

reklama
Hej kochane
LIlka serdecznie gratuluje !!!!!!!!!!!! Zycze ciązy jak z bajki i zdrowego dzidziusia- wlasnie niedawno mielismy tutaj podobny przypadek-koleżanka urodzila drugie dziecko, druga dziewczynke a potem szybciutko i przez przypadek :sorry2: zaszła znowu w ciąze i wlasnie urodziła syna :tak: Tobie tez życze synusia :tak::tak::tak:

uderzę w ton Kasi ...wiosna idzie może będzie lepiej :sorry2: .
Ja też mocno na to liczę bo u nas od września nie było 3 tygodni bez choroby . teraz chcę wykorzystać swoje zwolnienie i przetrzymać Kubę w domu ... i jeśli w koncu będa te 3 zdrowe tygodnie to go szczepię przeciw pneumokokom - ponoć mocno uodparnia .
Aniu a ja wlasnie mam wrażenie,że od tego szczepienia Weronika ciągle choruje, zawsze byla chorowita ale teraz to juz koszmar.

Brunetka obawiam się, że te włosy muszą wypaść, z tego co wiem to podczas ciąży zachodzą zmiany w organiżmie i włosy które normalnie by wypadły nie wypadają,
chyba zauważyłaś podczas ciąży że włosy zrobiły się gęste
Polecam naturalne metody-
odzywka: żołtko jaja, pare łyżek oleju rycynowego i do tego tyle wody żeby powstalo cos o konsystencji majonezu- nakładac na włosy na 10 minut na to ręcznik i po 10 minutach spłukac a potem umyć wlosy- powtarzac dwa razy w miesiacu.
Drugi sposób juz troche mniej przyjemny bo śmierdzacy- sok z czarnej rzepy( rzepa do kupienia w warzywniaku) wcierac na jakies pol godziny przed umyciem wlosow i tak samo zawinąc w ręcznik ale najpierw proponuje dac jakas folie albo czepek.
Naprawde polecam- pomagaja te kuracje :tak:

:elvis:

Kurcze Elfiku, sprawdziłam w przepisach i wszystko dobrze napisałam :-(A ile je piekłaś? W przepisie jest 30-40 minut, ale ja w sumie zawsze piekę 30 min. Może po prostu za długo były w piekarniku?! Kurna, ale mi głupio :angry: Ja mam zamiar je znowu dzisiaj zrobić :-)
Wyjęłam je po 30 minutach bo juz były dobre i bałam sie przypalenia a mimo to wyszły kamieniaste, sama jeszcze raz sprawdzilam te skladniki... hmmm wszystko wydaje sie ok, wiec zrzucam wine na piec mojej mamy :-p bo w moim wszystkie muffiny wychodza dobrze :-):-):-)

Ja juz musze uciekac ale jeszcze nadrobie zaniedbania :sorry2::-(
Ewciu- Aleczko nasz kochany dobry duszku, nasz etatowy rozweselaczu z okazji urodzin zycze Ci abys nadal pozostała taką radosną i pełną życia osobą, życze Ci spełnienia marzeń, szybkiej przeprowadzki do nowego domku a najbardziej ze wszystkiego życze aby ten nowy suwaczek szybko zamienił sie na własciwy. Sto lat z okazji urodzin kochana!!!!!
820.jpg

spóżnione ale szczere :sorry2::sorry2::sorry2:

Ja juz musze uciekac ale jeszcze nadrobie zaniedbania :sorry2::-(
Ewciu- Aleczko nasz kochany dobry duszku, nasz etatowy rozweselaczu z okazji urodzin zycze Ci abys nadal pozostała taką radosną i pełną życia osobą, życze Ci spełnienia marzeń, szybkiej przeprowadzki do nowego domku a najbardziej ze wszystkiego życze aby ten nowy suwaczek szybko zamienił sie na własciwy. Sto lat z okazji urodzin kochana!!!!!
820.jpg

spóżnione ale szczere :sorry2::sorry2::sorry2:

to ja też, Alka - wszystkiego naj, naj zwł. w związku z suwaczkiem :tak:

Ewcia, to ja też się dołączam do życzeń. Wszystkiego czego zapragniesz, a oprócz tego ślicznej córeczki, zdrowego synusia i jeszcze fajniejszych tekstów mężusia :-)

Joł laski;-) ja dalej garnki wybieram :-D

hej :)

spoko, właśnie mam @
dziwną, bo dziwną, ale jest :-p

dziwną powiadasz? :cool2:
słyszałam o dziwnych miesiaczkach wsytepujacych dla zmyłki ;-):-D:-D:-D

[
Wczoraj po raz pierwszy raz zjadła marchewkę. Taka już duża dziewczynka :tak::-):cool2:
:szok: ja Cię kręce, a pamietam jak ja ogladałam w szpitalu taka malusią:-)

Łaaa Lila ale jazda, widomośc dnia!:szok::tak:Oczywiście gratuluje serdecznie i życze chłopczyka dla odmiany.:tak:
Z drugiej strony przynaję , ze to szok jak nie wiem.

U mnie @ niebawem, na 100%;-):-p:tak:

na 100% powiadasz? :cool2::cool2::cool2::-p:-p:-D:-D:-D

Niania ja Ciebie o to samo zapytam w maju:cool2::cool2::cool2:;-);-):-p:-p:-p

hęęęę :sorry2::sorry2::sorry2::blink::shocked2:

:-D:-D:-D:-D:-D

Nie no, ten dialog Brunetki z Nianią trzeba zapamiętać :-D:-D

Ja tam po porodzie sznuruje się po same uszy i nie mam mowy o kolejnej ciązy :tak: Cieszę się, ze jestem juz po koniec tego wszytskiego:-p Teraz juz bedzie z górki;-)

Nawet nie wiecie jak w skrycie marzę, zeby wcisnąć się w swoje jeansy z kwiatkami na tyłku z ubiegłego roku:cool2: i w buty na obcasie :-p:cool2:

reklama
a mi się wydaje, że jednak nie :no:, tzn. jest możliwość zaszczepienia tańszą ale ta droższa podobno lepsza

Chyba jednak Nenius masz rację, rzeczywscie są dwie szczepionki i Maciejas też mial tą droższą...

Brunetko - ja biorę skrzyp polny. No i wlosy ciach-ciach, może nie wypada ich mniej, ale przynajmniej krótsze ;-)

cos jeszcze mialam napisac :sorry2:

Do góry