reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Anitko pamietam jak rozmyslalam czy juz urodzilas a tu prosze kolejny tydzien - tak trzymac. Tez slyszalam ze jak bobas wczesniej ostro sie pchal na swiat to potem porod jest blyskawiczny :D

Nianiu jak mam jeden komplet poscieli z ochraniaczem - nie znam plci i latwiej bedzie dokupic. Po za tym chyba na poczatku malenstwa i tak spia na plasko, bez poduszek wiec kolderka wystarcza, rodzimy w lecie wiec powinno byc cieplo. Dlatego nie przejmuje sie brakiem drugiego kompletu poscieli dla naszego malenstwa.

Sylwio nie znajomosc plci utrudnia rowniez nam zakupy ;D - a z drugiej strony daje gwarancje ze nie bedziemy miec zbednych ciuszkow tylko dla chlopca lub tylko dla dziewczynki gdyby sie lekarza pomylil :(

Kolorowa kredko alez mam fajniutko rodzinke i taka bogata w cudowne dzieciaczki - pozazdroscic bo pewnie jestes ostro przeszkolona ;D

reklama
Klaudio musisz koniecznie isc do innego okulisty, ten u ktorego bylas zostal przez taka mase kobiet w ciazy wyklety ze urlop mu sie na 100% nie uda ;D

Graszko nic sie nie martw ja mam termin na 23 lipca wiec na pewno tu troszke jeszcze bez bobaska posiedze. Bedziemy z zazdroscia obserwowac inne kobitki rodzace i dowiadywac sie szczegolow... Na nasze porody udamy sie bardzo madre ;D

Dziewczyny mam okropne mdlosci jak na poczatku? czy to normalne. Cisnienie dobre wiec nie od cisnienia, no ale mnie bierze niezle na wymioty.

Ja ta druga zmiane poscieli to mam przez przypadek- dostalam od kolezanki ale tez mysle ze jedna wystarczy bo jest lato i zawsze taki bobasek moze spac np przykryty rozlozonym rozkiem, a podusi to ja na poczatku bede uzywac pod plecki dzidziusia, bede go klasc na boczku i ta podusia bedzie po to zeby sie nie przekrecilo samo na plecki ale to tylko po karmieni zeby sie nie ulalo.
Tusiu teraz linku nie wkleje bo pisze ze maja przerwe techniczna wiec moze potem,
A ja dzisiaj dzien zakonczylam tworczo- skorzystalam z pomyslu Klaudii i zrobilam dzemik truskawkowy, pycha
Dziewczynki a jak Wam sie podoba imie Wreonika?? Mamy taki pomysl z mezem na imie dla coreczki ale to jeszcze nie jest na 100%.

Doberwk kobitki :)napewno jeszcze wszystkie śpicie,a ja spałąm od godzinki 23-ciej do 2 no i potem jak zawsze juz nie mogłam zasnąć,ale powoli sie zaczynam do tego przyzwyczajać ;) dzis dosłownie co 30 minut lub godzinke jak z zegarkiem w ręku chodziłam cała nocke siusiu....i jak narazie cały czas to samo :(

TUSIU--co do mdłosci to ja mam je cały czas,kilka razy będąc u lekarza pytałam czemu mi nie ustępują i czy to normalne ,że cały czas jeszcze je miewam i to wcale nie tak mało.Na to lekarz mi odpowiedział,że niekiedy jest tak,że kobieta ma mdłości do końca prawie ciąży ::) no i zemną chyba już ak właśnie jest...Dlamnie to było i jezszce jest troche dziwne bo z synkiem nie miałam prawie wcale mdłości,a teraz z nawiążką dostaje w kość ;)
ANIU.G---co do truskawek to ja jeść wsumie moge,ale zauważyłąm ,że po większej ilosci zjedzonych przezemnie w ciągu dnia potem mam jakis dziwny kolorek moczu :-[wiem,że to brzmi śmiesznie ale tak włąśnie jest,pozatym troszke mnie brzunio ostatnio ponich pobolweał więc przeżuciłam sie na Czereśnie i teraz nimi sie objadam :)

Dziewczynki unas w Łodżi dziś jakaś dziwna pogoda.W nocy strasznie wiało i nieżle padało,a teraz coprawda słoneczko jest ,ale wiatr jakis brzydki też jest...buuuu...dobrze ,że itak nie mogę z domu jeszcze wychodzić ;)

reklama
Cześć dziewczyny ja dzisiaj tylko na chwilke bo mam zjazd rodzinny i na budwę się wybieram.

Graszko u mnie po truskawkach jest tak samo siuśkii takie różowawe są ale po buraczkach też tak jest.

Do góry