reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam z rana!
Na wczorajszej wizycie usłyszałam:"w każdej chwili może pani zacząć rodzić, wszytko jest przygotowane do porodu".

Także do szpitala ide 27 z rana i tego dnia ew.następnego mam miec cc. lekarz na poczatku chciał abym jeszcze pare dn dłużeji ciążę ponosiła, ale jak mnie zbadał to szybko zmienił zdanie.

Nawet na ktg wyszły jakies tam skurcze, także ja teraz siedze i czekam.
A czuje juz tak mocny ucisk główką na krocze, do tego ból w miednicy i ciągle mnie czyści, że sama wiem ,że mogę rodzić chocby teraz!!!!!!

reklama
Także nie ma wyboru dziś pakuję torbę na cito i czekam.
Lekazr wyliczył mi termin i ksiązkowo, aby byc w terminie to mogę rodzić już 21 czerwca, czyli za 4 dni!!!

Taka jestem tym wszytskim nakrecona że spać się nie chce, ani jeść, no pic jeszcze mogę.

Czesc kobitki ;) ;D.Mam dzis fatalne cisnienie-a raczej jego brak ;) 76/36,strasznie mnie glowa boli i slabo mi troszke.Kurcze z takim cisnieniem wogole mozna zyc?! ;)

Cześć Babeczki  :)
Aniu, strasznie ci współwczuje, kurcze mnie jak komar ugryzie w paru miejscach to nie mogę wytrzymać, a co dopiero jak swędzi cały brzusio, nie mówiąc już o całym ciałku. Trzymaj się i nie drap :)
Aga no to może strzel sobie jakąś kawkę, bo rzeczywiście chyba ciężko ci ustać na nogach, ale skoro piszesz do nas to znaczy, że żyjesz :D

Brunetko to Ty już w blokach startowych czekasz ;D
Ja idę na wizytę w środe i zobaczymy na KTG jak u mnie sytuacja wygląda.

Agnieszko walnij sobie małą kawkę to moze troche odżyjesz.

Klaudia to jest moje cisnienie po jednej rozpuszczalnej i jednej sypanej z kofeina :).Ciekawe jakie bylo wczesniej?

Jutro przyjedzie moja mama i bedziemy szykoway resztę rzeczy dla mojego maluszka.

Musimy się wybrać na zakupy bo nie mam jeszcze wyposażenia łóżeczka.

Ja wczoraj też byłam u lekarza i usłyszałam dokładnie to samo, co brunetka :) Jestem gotowa do porodu i w każdej chwili może zacząć się coś dziać. Dzidzia ułożona prawidłowo główką w dół (tak więc Elfiko i Gazelaczku występuję z naszego klubu, czego i wam życzę :)), szyjka wprawdzie zamknięta, ale bardzo krótka, główka jest już bardzo nisko i mocno napiera. Łożysko ma już początki 3 stopnia, co oznacza, że widać na nim oznaki starości. Tak więc mam byc zwarta i gotowa :D
Aha, jeszcze sie zastanawiała co zrobić z tą moja wadą wzroku, no i stwierdziła, że koniecznie muszę się skonsultować z drugim okulistą i niech on zadecyduje, czy mam rodzić naturalnie czy nie.
Poinstruowała mnie czego mam się spodziewać przed, w trakcie i po porodzie, no i tyle.
A mi z wrażenia się dzisiaj wydaje, że brzuch mam jeszcze niżej i tak jakos mi się dzisiaj ciężej chodzi.

czesc Wam Babeczki ;D
Humorek mam dzisiaj mieszany ale moze sie poprawi jak zjem sniadanie bo niedawno wstalam i umieran z glodu...........ide jesc!!!!

reklama
To Frido polecam Bajkę.
Trochę rozglądałam się za wyposażeniem łózeczka i  tam cenowo było najkorzystniej.
Może wybór pościeli nie był oszałamiający(może mili dostawę), ale mozna było na coś się zdecydowac.
Nawet jesli nie w całym komplecie, to osobno poszczególne elementy mozna dokupić.

Do góry