reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No no to widze ze u nas dzieje sie juz porodowo.
Ja juz torbe mam spakowana od dwoch tygodni i jak ja zapielam to taki spokoj na mnie splynal, polecam.
Co do malin to one podobno cos tam przyspieszaja, jakies skurcze powoduja czy cos, w kazdym razie moj lekarz jesc malin zabronil i pic sokow i naparow malinowych tez.
Ja tez juz zaczynam tak stuprocentowo wszystko przygotowywac i sprzatac na przyjscie dzidzi , ale musze wam powiedziec,ze u mnie tego gniazdowania jakos nie widac bo len mnie ostatnio zlapal straszny i nic mi sie nie chce ;D
No a gdzie Mania?? Agnieszki tez dawno nie bylo??

reklama
Czesc Wszystkim!!!
Ja bylam dzis u nas w szpitalu i w szkole rodzenia i totalnie sie zalamalam jak uslyszalam ,ze jest tylko jedna sala do porodow rodzinnych i nie ma nawet co liczyc na znieczulenie zewnatrzoponowe (nawet za kase)bo sie tego w naszym szpitalu nie praktykuje,na to wszystko moj lekarz prowadzacy poczatkiem lipca jedzie na wakacje i jak nie urodze do tego czasu to jego niestety nie bedzie------ normalnie siasc i plakac.
No coz moze urodze na korytarzu z moim mezulem ,ewentualnie z kilkoma babkami wrzeszczacymi na sali ogolnej,kurcze zapomnialam spytac czy maja parawany oddzielajace jedna od drugiej TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!
Jde plakac

ja dzis tylko na chwilke wpadam.... caly dzien cos robie a konca nie widac :p
w sobote przylatuja Tesciowie i tak bardzo zalezy mi by wszystko bylo zapiete na ostatni guzik no i jeszcze to rozwarcie ...a propos Anitko czy Ty tez ledwo czlapiesz? ja mam wrazenie jakbym spadla na rure od roweru :p kurcze z Tymciem 3 cm byly jak mnie przyjeli na porodowce...chyba zaczynam panikowac

aaah co do piersi to chyba musze CIe zmartwi :-[ zmienily sie ale nie do tego stopnia ze na plecy mozna je zarzucac ;) na poczatku karmienia sporo urosly potem troszke zmalaly-w miare jak to wszystko sie unormowalo a potem zrobily sie jeszcze mniejesze niz przed ciaza i nie bylo tak zle ;) wiec moze i tym razem tez nie bedzie ;)

ide spac dobrej nocki wszystkim!!!!!

no wlasnie a gdzie Aga? i Asiolka yez dzis ni widu ni sluchu :-[ mam nadzieje ze wszystko u nich ok?

no to przyszlam sie pozegnac na jakis czas ::) :( zaraz znikam

Tusiu badania mi zrobia teraz w szpitalu i jak narazie to nie wiem czy mam to bialko,oby nie!!
i oby to nie byla gestoza,bo u nas w Wolsztynie robia tak ze jak laska ma gestoze to do konca ciazy lezy w szpitalu.....moja kolezanka tak miala

no to buziaki,mam nadzieje ze sie w tym czasie nie posypiecie co niektore ;D hihihihi
bo ja tu wroce a tu watki JESTEM MAMA ;D hihiiii
papapapaa i do szybkiego zobaczenia ;)

cześć kobitki ;D włąśnie wstałąm na chwilke,będe co jaki s czas zaglądać i cos skrobać tu no i czytac co tam uwas;-] ja czuje się jeszcze nienajlepiej :( kaszel mnie zamęcza i dzidzia jakaś spokojniejsza się zrobiła...w poniedziałek mam wizyte kontrolną i dowiem si czy bede w domku czy jednak położą mnie jeszcze raz do szpitala....kurcze pieczone sporo z nas do tych szpitali trafia :(no ale juz za wiele nam czasu nie pozostało...to znaczy mi jeszcze sporo ,ale mam nadzieję ,że jakoś szybciutko zleci :)

czesc dziewczyny
u nas jest tak duszno ze spać nie mozna - brrr wstaje juz chyba kilkanaście razy w nocy a jak wstaje to chyba najbardziej bola mnie... stopy. No koszmar ledwo doczłapie sie do kibelka. Potem jak rozchodze to po południu jest ok. Tez tak macie?
Mój lekarz podjął decyzję o powtórzeniu usg i jeśli maluszek jest rzeczywiscie juz taki duzy to zeby nie doszło do cesarki to trzeba go jakims wywoływaczem poprosic:))) wiec w poniedziałek powtarzamy usg:) i ewentualnie w przyszłym tygodniu rodzimy. chociaz ja mam plan dzisiaj posprzatać mieszkanko bo siedzę sama a jutro przyjezdzaja teściowie to moz epodziała jak wywoływacz dla naszego Synia:)
Trzymam kciuki na nasze szpitalne i przed i po szpitalne Mamusie - wszystko bedzie ok:)

Lilko trzymaj sie i informuj kogos o swoim stanie:)

A ja nadal w chrosteczkach - jak myslicie ile czasu trwa takie odtruwanie. Bo te chrostki choinkowo szczypia:(
Najchetniej wrzucilabym moja skore do prania i wietrzenia moze by sie jej polepszylo ;D

reklama
Do góry