reklama
oliviaa
Fanka BB :)
witam drogie panie!:-)
ide poczytac co tam panie popisaly a potem spac, bo wstalam z ranca a polozylam sie po drugiej.
to tylko jedna kupilas? biegnij jeszcze po przynajmniej jeden egzemplarz! mamo Iwonko gratuluje synka modela. teraz to tylko patrzec jak zaczna wydzwaniac z paryza i londynu i Kornel kariere zrobi!;-)Właśnie dzisiaj urosłam w piórka Wczoraj u Kornelka w żłobku były robione zdjęcia. No więc uczyłam go cały dzień, jak ma się uśmiechac, gdy pan/pani stanie przed nimi z obiektywem. Dzisiaj rano dostaję telefon od łosia, żebym szybko kupiła Kurier Szczeciński, bo jest sensacja. W pierwszym momencie myślałam, że pewnie jakieś nasze zepsołowe zdjęcie albo wzmianka o płycie czy koncercie. Wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie kiedy dorwałam gazetę i zobaczyłam na pierwszej stronie zdjęcie mojego dziecka Dali fotkę dzieci z Mikołajem podpisując ją: rozbawiona najstarsza grupa żłobkowa ze znanego szczecińskiego 'Muchomorka' I wiecie jaką Kornel ma minkę? O taką :-) Myśalam, że się zleję ze śmiechu- po prostu gwiazda z wyuczonym usmiechem Jestem okropnie dumna i już zdążyłam oblecieć z gazetą wszystkich współpracowników i obdzwonić całą rodzinę
hehehe w koncu wszyscy zyjemy w globalnej wiosce;-)W Hiszpanii dzisiaj mają dzień Swiętego Mikołaja i tam jest to dzien świąteczny i mają wolne a poniewaz jutro piątek to tez im zrobili wolne.
Mój G ma wiec 4 dni wolnego i postanowil pojechac sobie do brata na kawe do Niemiec
wczoraj wyjechał po południu, około pólnocy dojechał do Francji
Dzisiaj dojedzie na miejsce, zostawi tam samochód i wraca w sobote wieczorem do Madrytu samolotem. wycieczke sobie chłopak zrobił
ide poczytac co tam panie popisaly a potem spac, bo wstalam z ranca a polozylam sie po drugiej.
nenius
Przyjaciółki 2008
Cześć
super, gratuluję :-)
:-):-):-):-):-):-)
No, czadowo, ja też mam ciary, jak mnie mój mlody zaskakuje ;-)
Właśnie dzisiaj urosłam w piórka Wczoraj u Kornelka w żłobku były robione zdjęcia. No więc uczyłam go cały dzień, jak ma się uśmiechac, gdy pan/pani stanie przed nimi z obiektywem. Dzisiaj rano dostaję telefon od łosia, żebym szybko kupiła Kurier Szczeciński, bo jest sensacja. W pierwszym momencie myślałam, że pewnie jakieś nasze zepsołowe zdjęcie albo wzmianka o płycie czy koncercie. Wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie kiedy dorwałam gazetę i zobaczyłam na pierwszej stronie zdjęcie mojego dziecka Dali fotkę dzieci z Mikołajem podpisując ją: rozbawiona najstarsza grupa żłobkowa ze znanego szczecińskiego 'Muchomorka' I wiecie jaką Kornel ma minkę? O taką :-) Myśalam, że się zleję ze śmiechu- po prostu gwiazda z wyuczonym usmiechem Jestem okropnie dumna i już zdążyłam oblecieć z gazetą wszystkich współpracowników i obdzwonić całą rodzinę
super, gratuluję :-)
Bo nie wiem czy Wam mówilam ale jakis juz czas mamy nowe autko mój G wytrzymał bez samochodu dokładnie od lipca do końca wrzesnia, potem kupił autko w Hiszpanii maniak
:-):-):-):-):-):-)
oliviaa
Martusia zaj...scie ze w pracy sie uklada dobrze! ale masz fajnie. powiedz tak szczerze, teraz juz bys nie zamienila sie na ponowne siedzenie w domku?;-)
jestem pewna ze z bariera jezykowa Alus sobie poradzi migiem! kilka lat temu znajomi tez wyjechali, do irlandi i ich coreczka poszla tam do przedszkola. nie znala jezyka zupelnie wiec przez pierwszych kilka dni troszke to przezywala. nie mogla zrozumiec ze dzieci nie lapia o co jej chodzi. po kilku dniach oswiadczyla mamie ze ona juz umie mowic po angielsku- zaczela mowic jakies slowa ktore jej zdaniem byly angielskim a teraz mala mowi tak dobrze ze tylko chodzi za rodzicami i ich ciagle poprawia
Gazelka, trzymam kciuki ze rozwiazesz problem kupkowy szybko! a jak Jagodka? przesypia juz lepiej noce?
jak bylo na usg? i jak sie odnajdujesz w tym chaosie budowlanym w domu?
mi sie tak bardzo marzy wypad do spa!!!! Iwon, bawcie sie dobrze!
jestem pewna ze z bariera jezykowa Alus sobie poradzi migiem! kilka lat temu znajomi tez wyjechali, do irlandi i ich coreczka poszla tam do przedszkola. nie znala jezyka zupelnie wiec przez pierwszych kilka dni troszke to przezywala. nie mogla zrozumiec ze dzieci nie lapia o co jej chodzi. po kilku dniach oswiadczyla mamie ze ona juz umie mowic po angielsku- zaczela mowic jakies slowa ktore jej zdaniem byly angielskim a teraz mala mowi tak dobrze ze tylko chodzi za rodzicami i ich ciagle poprawia
Gazelka, trzymam kciuki ze rozwiazesz problem kupkowy szybko! a jak Jagodka? przesypia juz lepiej noce?
ehh popatrz na to z innej strony. przynajmniej w ciagu dnia Daria radzi sobie swietnie!dzięki ale.....................nie ma czego (klątwa BB;-)), wróciłyśmy do pieluszek do spania. To jeszcze zdecydowanie nie ten moment
hohoho! :-)mlodzienczo, swiezo, kwitnaco, promiennie, radosnie i jezszcz kilka nastepnych linijek mozna zapisac z komplementami dla ciebie! wygladasz slicznie!Czesc znów.
Chcecie zobaczyc mój brzuszek?:-) To ja, dziś
To najaktualniejsze jakie mam, wiec wrzucam jest tez do avatara
jak bylo na usg? i jak sie odnajdujesz w tym chaosie budowlanym w domu?
a to paskuda przebrzydla! babsztyl wstretny!!! do spa sobie bedzie pomykac na masaze egzotyczne i tyleczke w jacuzzi moczyc! ;-)Laski, musze się Wam pochwalić, że przed świętami jadę z łosiem na weekend tutaj BaginscySPA :-):-):-)
Postanowiliśmy się zrelaksować i pobyć tylko we dwoje Albo we troje, bo teściowa jeszcze nic nie wie o naszych planach Mam uzasadnione obawy czy przyjmie młodego na 'służbę' ;-) tuż przed świętami. Znając ją będzie miała ręce pełne roboty. No, ale i z Kornelkiem też będzie nam miło
mi sie tak bardzo marzy wypad do spa!!!! Iwon, bawcie sie dobrze!
i co, i co, i co???????? wiadomo juz cos? ciagle trzymam kciuki!:-)jutro o tej porze będę wiedziała czy moja osoba ozdobi sobą pogotowie ratunkowe czy nie..........
znacie moje podejscie do tematuJa chcę słońceeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!
to ja wcale nie gratuje;-)A i jeszcze się wcale nie pochwalę, że odkąd Ł. zmusił M. do spania w tamtym tygodniu, moje dziecko znowu ładnie śpi w dzień.
znam, przerazajace co oni wyczyniaja w imie tamhello:-)
ja tam na poprawę humoru i braki słoneczne zasundowałam sobie czytanie książki o Somalii "Kwiat pustyni",książka oparta jest na autentycznych opisach Nomadzkiej dziewczyny imieniem Waris
ktos tu chyba lubi miec wszystko pod kontrola;-) ale tak serio to wiem w czym rzecz. tez lubie miec konkretnie powiedziane co i kiedy zeby sobie jakis plan ulozyc.frustrację moją pogłębia fakt,że nie wiem dokładnie,kiedy przyjeżdża mój małżonek do domu,wciąż zmienia wersję,a ja chciałabym już dokładnie wiedzieć,bo to już na stałe jego powrót i chcialabym jakieś pyszne jedzonko przygotować i jakoś tak inaczej to potraktować............a on wciąż nic niby nie wie............szlag mnie trafia i chciałabym chu..mi rzucać
niezle! z tym deszczem to moze lekka przesada jak dla mnie ale reszta mi sie podobaco do przedszkola tez moge sie wypowiedziec jak jest tutaj bo Milena od przyszlego roku tez idzie do normalnego przedszkola norweskiego
tutaj w tym kraju tez sie nie cackają z dziecmi co mnie na poczatku przerazalo a teraz uwazam ze wcale nie takie zle
tutaj przedszkole zaczyna sie o 8.00,dzieci jedza sniadanie,po czym wychodza na zewnatrz i tak do 12.00,potem lunch i spowrotem na powietrze,o 15.00 podwieczorek ktory sklada sie z samych owocow i wody (ten kraj jest anty slodyczom co nawet po polkach w sklepie widac,a dzieciom podaje sie wode do picia),jest totalny ZAKAZ dawania dzieciom slodyczy do przedszkola typu nutella,dzemy (bo na sniadania na obklad przynosi sie z domu to co dziecko je)
a co do przebywania na dworze...tutaj musi byc ponizej -10 st. by dzieci siedzialy w budynku przedszkolnym
a deszcz?? tez na powietrzu !
taaa, w grecji to sie nazywa Depon i tez jest lekiem na wszystko-zab, ucho, watroba, przeziebienie, zlamanie itd. jak mnie kiedys szef wkurzyl to mu krzyczac kazalam wziac depon na jego glupote!plus niesmiertelny Paracetamol w razie potrzeby. Napewno slyszalyscie, ze tutaj Paracetamol podaje sie na wszystko!!!!
o swiete slowa!Wyluzuj kobieto i nie patrz przez okna...będzieCi lepiej :-)
jakie to to slodkie:-)a wiecie co mi dzis syn powiedział na ucho (to dośc istotny szczegół ze na ucho bo zagaił rozmowę "choć cos ci powiem na uszko " hi ) ??? aj lowu ...czad , nie
nenius
Przyjaciółki 2008
ehh popatrz na to z innej strony. przynajmniej w ciagu dnia Daria radzi sobie swietnie!
co racja to racja :-):-):-):-):-)
oliviaa
a teraz w ramach zastepstwa za Nenius sprawdze obecnosc;-)
Iwon, obecna. bravo. kociol w pracy minal? liczymy na pani obecnosc
Gazelka, Lilka, Ania.g i Brunetka sa na prawach specjalnych, dwojka maluchow to nie przelewki
Niania tez rozgrzeszona bo gniazduje;-)
Nenius, Elfik, Joasia, Hanti, Klaudia tak tzrymac dziewczyny!:-)
Martuska i Wiki chwalimy za aktywnosc. tylko znow nie znikajcie.
Anikaa, no damy jej troche fory bo zalatana, tak samo Alka i Daska
Anusia, a ty przepraszam to gdzie przepadlas? kula sniegowa cie porwala?
i E-mamo, nie wmawiaja nam tu ze dlaej kleisz albumy. wybaczymy nieobecnosc jak nam za miesiac radosna nowine napiszesz;-)
mam wrazenie ze ktos mi umknal...
Iwon, obecna. bravo. kociol w pracy minal? liczymy na pani obecnosc
Gazelka, Lilka, Ania.g i Brunetka sa na prawach specjalnych, dwojka maluchow to nie przelewki
Niania tez rozgrzeszona bo gniazduje;-)
Nenius, Elfik, Joasia, Hanti, Klaudia tak tzrymac dziewczyny!:-)
Martuska i Wiki chwalimy za aktywnosc. tylko znow nie znikajcie.
Anikaa, no damy jej troche fory bo zalatana, tak samo Alka i Daska
Anusia, a ty przepraszam to gdzie przepadlas? kula sniegowa cie porwala?
i E-mamo, nie wmawiaja nam tu ze dlaej kleisz albumy. wybaczymy nieobecnosc jak nam za miesiac radosna nowine napiszesz;-)
mam wrazenie ze ktos mi umknal...
hanti
Lipcowe Mamy '05
hello:-)
no i mamy mikołaja.........po zjedzeniu jednej czkoladki Kinder i rozłożeniu na części czekoladowego jajka(by zobaczyć zawartość środka)..........wygrał znikopis,czy jak to tam dziś zwą
jestem szczęśliwa,bo nie było dzisiaj rozrzuconych zabawek w mieszkaniu,tylko zajęcia z rysowania.........polecam innym mamom
no i mamy mikołaja.........po zjedzeniu jednej czkoladki Kinder i rozłożeniu na części czekoladowego jajka(by zobaczyć zawartość środka)..........wygrał znikopis,czy jak to tam dziś zwą
jestem szczęśliwa,bo nie było dzisiaj rozrzuconych zabawek w mieszkaniu,tylko zajęcia z rysowania.........polecam innym mamom
hanti
Lipcowe Mamy '05
Bo nie wiem czy Wam mówilam ale jakis juz czas mamy nowe autko mój G wytrzymał bez samochodu dokładnie od lipca do końca wrzesnia, potem kupił autko w Hiszpanii maniak
och Elficzku skad ja to znam,mój co prawda autka nie kupywał,bo służbowym jeździ,ale jak mu zabrali je na zjazd do Polski,to miał czarny humor przez 4 dni,a ja z niego lałam
hanti
Lipcowe Mamy '05
Wyluzuj kobieto i nie patrz przez okna...będzieCi lepiej :-) jakbyc u mnie pracowała to chyba byś się nieźle sfrustrowała bo mamy tyle gadżetów że nie da się przez pokój przejść...ni mówiąc o czystych oknach itp....bajzel na kółkach
Anikaa dzięki za wsparcie,ale wiesz to jest praca,zamykasz drzwi i wychodzisz do domku..........a co do wyglądania przez okna to ja to uwielbiam,patrzeć na płynące chmurki po niebie,na zmieniające sie góry(raz są ośnieżone,raz w chmurach,kiedy indziej całe ozłocone słońcem)........to jedyne co sprawia mi taką niewymowną radość w zimie
ktos tu chyba lubi miec wszystko pod kontrola;-) ale tak serio to wiem w czym rzecz. tez lubie miec konkretnie powiedziane co i kiedy zeby sobie jakis plan ulozyc.
Oliviaa masz rację lubię mieć zaplanowane,co i jak zresztą,przy dwójce dzieci plan długoterminowy jest niezbędny,by dom funkcjonował należycie:-)
no i łosiek zadzwonił dzisiaj i wraca do domu ale niestety dopiero 21 grudnia:-szok: szuka możliwości zjazdu na weekend,trzymajcie kciuki kochane.........plissss
reklama
hanti
Lipcowe Mamy '05
No, czadowo, ja też mam ciary, jak mnie mój mlody zaskakuje ;-)
Właśnie dzisiaj urosłam w piórka Wczoraj u Kornelka w żłobku były robione zdjęcia. No więc uczyłam go cały dzień, jak ma się uśmiechac, gdy pan/pani stanie przed nimi z obiektywem. Dzisiaj rano dostaję telefon od łosia, żebym szybko kupiła Kurier Szczeciński, bo jest sensacja. W pierwszym momencie myślałam, że pewnie jakieś nasze zepsołowe zdjęcie albo wzmianka o płycie czy koncercie. Wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie kiedy dorwałam gazetę i zobaczyłam na pierwszej stronie zdjęcie mojego dziecka Dali fotkę dzieci z Mikołajem podpisując ją: rozbawiona najstarsza grupa żłobkowa ze znanego szczecińskiego 'Muchomorka' I wiecie jaką Kornel ma minkę? O taką :-) Myśalam, że się zleję ze śmiechu- po prostu gwiazda z wyuczonym usmiechem Jestem okropnie dumna i już zdążyłam oblecieć z gazetą wszystkich współpracowników i obdzwonić całą rodzinę
Iwon GRATULACJE,masz pełne prawo do tego by czuć się DUMNĄ MAMUSIĄ,czasem latami trzeba czekać,by los się tak do nas uśmiechnął,elviski dla Kornelka za medialny Uśmiech