reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Gazelko, Lilus, tutaj tez nie ma cackania, ze dziecko chore. Moze isc do przedszkola, byle tylko goraczki nie mialo. Moze byc zasmarkane i kaszlace. Jesli dziecko wymiotuje tak chorobowo to musi odczekac w domu 48 godzin i jesli objawy ustapia moze isc do przedszkola. Jak jest chore tak, ze dostanie antybiotyk to zalecaja, zeby do 3 dni bylo w domu a potemjuz moze isc do przedszkola, a panie beda antybiotyk podawaly dalej:sorry2: Maja taki warunek, ze moga podawac leki tylko przepisane na recepte plus niesmiertelny Paracetamol w razie potrzeby. Napewno slyszalyscie, ze tutaj Paracetamol podaje sie na wszystko!!!!
Do ogrodu dzieci tez wychodza 2 razy dziennie, chyba ze leje. (Tu Lila lepiej pod tym wzgledem niz w Norwegii:-p) Za to przy -10 stopniach to chyba juz szkoly bylyby pozamykane:-D

hello:-)

ja tam na poprawę humoru i braki słoneczne zasundowałam sobie czytanie książki o Somalii "Kwiat pustyni",książka oparta jest na autentycznych opisach Nomadzkiej dziewczyny imieniem Waris............ale musze uprzedzić,że wrażliwsze odoby ta książka może przyprawić o mdłości(co i mnie spotkało:baffled:),ale ogólnie jest godna polecenia

Czytalam ta ksiazke w czasach studenckich (fiu fiu kiedy to bylo) bardzo fajna i fajnie sie czyta:tak:

Lila tak wogole to ogromne GRATULACJE pieknej coreczki!!!!!!!! :tak::tak::tak: Tak cie czytam i chyba super dajesz sobie rade z dwojeczka? Hania tez taka grzeczna jak Milenka? Tak samo dobre spanie ma?:-p Niczego ani nikogo nie chce tu zaczarowac, bo to przeciez Elfica czarownica:-p

reklama
Elfica to nie czarownica tylko czarodziejka :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

dzisiaj miałam dom pełen dzieci, ale rozeszło sie towarzystwo, Kuba szaleje z nowa strażą pożarna, jedna z Cioc już dzisiaj spotkała po drodze Mikołaja :-p:-p:-p
mam już trochę dość bo ta straż cały czas wyje " iju iju iju ijuuuuu" a Kuba jej wtóruje :sorry2::sorry2:

co do przedszkoli, chyba taki zimny chow sie sprawdza, co??
hartują sie dzieciaczki przynajmniej.

zapomniałam napisać, ze jak wypali z praca to Kuba pójdzie do przedszkola chyba, mamy umówione spotkanie z Pania Dyrektor po niedzieli.

co ja miała jeszcze.........aa mleko, Kuba pije już " dorosłe mleko od jakiś 5 miesięcy, żadnych zmian nie zauważyłam........
nie lubi ostatnio kaszek na mleku, wiec nadrabiamy jogurtami, mlecznymi kanapkami itp.

już trzeci dzień wstałam z bolem głowy,jestem jakaś taka nijaka,a tu trzeba sprzątać i mieszkanko przystrajać

praktycznie wszystko mam posprzątane,bo z nudów robię to na okrągło,ale musze umyć okna,a to jest niewykonalne z Otylcią za plecami..........i czuję sie okropnie,bo jak przystrajać mieszkanie,jak okna brudne:crazy::baffled::dry::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-(

Wyluzuj kobieto i nie patrz przez okna...będzieCi lepiej :-):rofl2::-p jakbyc u mnie pracowała to chyba byś się nieźle sfrustrowała bo mamy tyle gadżetów że nie da się przez pokój przejść...ni mówiąc o czystych oknach itp....bajzel na kółkach

mnie też by sie przydał,jakiś wyjazd do spa,albo gdzieś,gdzie mogłabym zostac sama,chociaż na trzy dni i złapać troszkę oddechu,czuje sie wypompowana,nie potrafię się zdystansować do drobnostek,ale niby jak mam to zrobić,gdy nawet na spacer sama wyjść nie mogę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

cześć laski, dzi`eki za wszystkie ciepłe słowa, jeszcze tylko uściśk dłoni Prezydenta naszego pieknego miasta Gdaska, podwyżka, wizyta u gin, i.....:-p:-p:-p:-p
co to ja chciałam...
:-):-):-):-):-)GRATULACJE ...czy ktoś wąpił ze będzie inaczej...chyba nie :-):tak:

Martusiu jeszcze raz gratuluję i życze sukcesów i spełnienia w pracy...i oczywiście szybkiego zaadoptowałanie się Alusia w nowej sytuacji...

Iwon - SUPER plany ...a powiem Ci , że sniło mi się , ze Twój zespól miał trasę koncertową po Pl i występowaliście w moim City :confused:...moze proroczy :confused::sorry2::dry::-p

Ach no i oczywiście muszę dodać, ze Nianiu wyglądasz bardzo, ale to bardzo ładnie, uroczą, promiennie i w ogóle GIT :tak:

a wiecie co mi dzis syn powiedział na ucho (to dośc istotny szczegół ze na ucho bo zagaił rozmowę "choć cos ci powiem na uszko " hi ) ??? aj lowu ...czad , nie :rofl2::sorry2::-p

Asiu jeszcze raz powodzenia i czekam na dobre wieści... uciekam paśc na twarz...pa pa babeczki

a wiecie co mi dzis syn powiedział na ucho (to dośc istotny szczegół ze na ucho bo zagaił rozmowę "choć cos ci powiem na uszko " hi ) ??? aj lowu ...czad , nie :rofl2::sorry2::-p

No, czadowo, ja też mam ciary, jak mnie mój mlody zaskakuje :cool2:;-)

Właśnie dzisiaj urosłam w piórka :-p Wczoraj u Kornelka w żłobku były robione zdjęcia. No więc uczyłam go cały dzień, jak ma się uśmiechac, gdy pan/pani stanie przed nimi z obiektywem. Dzisiaj rano dostaję telefon od łosia, żebym szybko kupiła Kurier Szczeciński, bo jest sensacja. W pierwszym momencie myślałam, że pewnie jakieś nasze zepsołowe zdjęcie albo wzmianka o płycie czy koncercie. Wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie kiedy dorwałam gazetę i zobaczyłam na pierwszej stronie zdjęcie mojego dziecka :szok::-p:-p:-p Dali fotkę dzieci z Mikołajem podpisując ją: rozbawiona najstarsza grupa żłobkowa ze znanego szczecińskiego 'Muchomorka' :-p:-p:-p I wiecie jaką Kornel ma minkę? O taką :-) Myśalam, że się zleję ze śmiechu- po prostu gwiazda z wyuczonym usmiechem :-D Jestem okropnie dumna i już zdążyłam oblecieć z gazetą wszystkich współpracowników i obdzwonić całą rodzinę :sorry2::sorry2::sorry2::-p

Iwon - SUPER plany ...a powiem Ci , że sniło mi się , ze Twój zespól miał trasę koncertową po Pl i występowaliście w moim City :confused:...moze proroczy :confused::sorry2::dry::-p

Hmmm....sen całkiem realny ;-)

Dzięki dziewczyny za gratki, odliczam już dni do wyjazdu nad morze. Jestem przemęczona, niewyspana i nie marzę o niczmy innym jak nawet kilkudniowym oderwaniu od rzeczywistości :sorry2:

bo to przeciez Elfica czarownica:-p
:szok::szok::szok:

Elfica to nie czarownica tylko czarodziejka :sorry2::sorry2::sorry2:
:szok::szok::szok:

No, czadowo, ja też mam ciary, jak mnie mój mlody zaskakuje :cool2:;-)

Właśnie dzisiaj urosłam w piórka :-p Wczoraj u Kornelka w żłobku były robione zdjęcia. No więc uczyłam go cały dzień, jak ma się uśmiechac, gdy pan/pani stanie przed nimi z obiektywem. Dzisiaj rano dostaję telefon od łosia, żebym szybko kupiła Kurier Szczeciński, bo jest sensacja. W pierwszym momencie myślałam, że pewnie jakieś nasze zepsołowe zdjęcie albo wzmianka o płycie czy koncercie. Wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie kiedy dorwałam gazetę i zobaczyłam na pierwszej stronie zdjęcie mojego dziecka :szok::-p:-p:-p Dali fotkę dzieci z Mikołajem podpisując ją: rozbawiona najstarsza grupa żłobkowa ze znanego szczecińskiego 'Muchomorka' :-p:-p:-p I wiecie jaką Kornel ma minkę? O taką :-) Myśalam, że się zleję ze śmiechu- po prostu gwiazda z wyuczonym usmiechem :-D Jestem okropnie dumna i już zdążyłam oblecieć z gazetą wszystkich współpracowników i obdzwonić całą rodzinę :sorry2::sorry2::sorry2::-p
Dla nas musisz cyknąc fotke tej gazety koniecznie :tak::tak::tak:
Gratulejszyn matka :-):-):-)

Cześć :sorry:

W Hiszpanii dzisiaj mają dzień Swiętego Mikołaja i tam jest to dzien świąteczny i mają wolne a poniewaz jutro piątek to tez im zrobili wolne.
Mój G ma wiec 4 dni wolnego i postanowil pojechac sobie do brata na kawe do Niemiec :szok:
wczoraj wyjechał po południu, około pólnocy dojechał do Francji
Dzisiaj dojedzie na miejsce, zostawi tam samochód i wraca w sobote wieczorem do Madrytu samolotem. :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2: wycieczke sobie chłopak zrobił :blink:

O kurde elfik, leję :-D To chyba najdłuższy wypad 'na kawę' jaki ktokolwiek kiedykolwiek sobie zrobił :-D:-pNiezły ten twój łoś, naprawdę pomysłowy :cool2:

reklama
O kurde elfik, leję :-D To chyba najdłuższy wypad 'na kawę' jaki ktokolwiek kiedykolwiek sobie zrobił :-D:-pNiezły ten twój łoś, naprawdę pomysłowy :cool2:

he he to nie do końca tak
na kawe pojechał to fakt ale przy okazji zostawi tam samochód i jak bedzie jechał do domu na swieta to najpierw poleci do brata samolotem po auto a potem juz z Niemiec ma łatwiejsza droge do domu. Brat kupi tez opony zimowe do naszego samochodu bo w Hiszpanii takie opony to abstrakcja( tam nigdy nie uzywają) i kosztuje to tam majątek, w Niemczech sa tańsze. Jest wiec to kawa w interesach :cool2::cool2::cool2: joł

Do góry