Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Gazelko, Lilus, tutaj tez nie ma cackania, ze dziecko chore. Moze isc do przedszkola, byle tylko goraczki nie mialo. Moze byc zasmarkane i kaszlace. Jesli dziecko wymiotuje tak chorobowo to musi odczekac w domu 48 godzin i jesli objawy ustapia moze isc do przedszkola. Jak jest chore tak, ze dostanie antybiotyk to zalecaja, zeby do 3 dni bylo w domu a potemjuz moze isc do przedszkola, a panie beda antybiotyk podawaly dalej Maja taki warunek, ze moga podawac leki tylko przepisane na recepte plus niesmiertelny Paracetamol w razie potrzeby. Napewno slyszalyscie, ze tutaj Paracetamol podaje sie na wszystko!!!!
Do ogrodu dzieci tez wychodza 2 razy dziennie, chyba ze leje. (Tu Lila lepiej pod tym wzgledem niz w Norwegii) Za to przy -10 stopniach to chyba juz szkoly bylyby pozamykane
Czytalam ta ksiazke w czasach studenckich (fiu fiu kiedy to bylo) bardzo fajna i fajnie sie czyta
Lila tak wogole to ogromne GRATULACJE pieknej coreczki!!!!!!!! Tak cie czytam i chyba super dajesz sobie rade z dwojeczka? Hania tez taka grzeczna jak Milenka? Tak samo dobre spanie ma? Niczego ani nikogo nie chce tu zaczarowac, bo to przeciez Elfica czarownica
Do ogrodu dzieci tez wychodza 2 razy dziennie, chyba ze leje. (Tu Lila lepiej pod tym wzgledem niz w Norwegii) Za to przy -10 stopniach to chyba juz szkoly bylyby pozamykane
hello:-)
ja tam na poprawę humoru i braki słoneczne zasundowałam sobie czytanie książki o Somalii "Kwiat pustyni",książka oparta jest na autentycznych opisach Nomadzkiej dziewczyny imieniem Waris............ale musze uprzedzić,że wrażliwsze odoby ta książka może przyprawić o mdłości(co i mnie spotkało),ale ogólnie jest godna polecenia
Czytalam ta ksiazke w czasach studenckich (fiu fiu kiedy to bylo) bardzo fajna i fajnie sie czyta
Lila tak wogole to ogromne GRATULACJE pieknej coreczki!!!!!!!! Tak cie czytam i chyba super dajesz sobie rade z dwojeczka? Hania tez taka grzeczna jak Milenka? Tak samo dobre spanie ma? Niczego ani nikogo nie chce tu zaczarowac, bo to przeciez Elfica czarownica