reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Klaudia nos do góry. Napisz czu już jesteś spakowana do szpitala bo Elwis pisze że urodziła w 37 tygodniu ja właśnie go zaczynam jutro a u Ciebie już trwa.

reklama
Fridus ja dlatego ze pracowalam dla tej firmy to moja garderoba byla w jedyn stylu czasem potrafilam miec 3 pary spodni lnianych w tym samym fasonie ale kol innym...nie mowiac o sukienkach, bluzkach, swetrac, szalikach, chustkach itd za duzo stanowczo za duzo tego bylo....gdybym miala uciekac to nawet polowy nie zdolalabym spakowac :p ;)
no a teraz problem sie jakby sam rozwiazal ;)
co do wakacji! to na pewno Wam sie uda pojechac na narty!!!!

Frida, ja się spakowałam w tamtym tygodniu, bo mnie siostra zgwałciła (sama też urodziła w 37 tc) :)
A dzisiaj w nocy, to też myślałam, że coś sie u mnie zaczyna, bo co jakiś czas budziły mnie skurcze wprawdzie nie bardzo bolesne, ale na tyle wyczuwalne, że się budziłam. No i strasznie mnie plecki bolały, ale mężulek wymasował i jakoś dotrwałam do rana :)

Kurcze, Brunetka pisze, że za dwa tygodnie ma cc. Ale się będzie działo :) ciekawe, czy któraś z nas ją wyprzedzi :)

Ja dzisiaj też miałam nockę tylko w połowie przespaną bo tak samo jak u Ciebie jakies skurczybki mnie dopadły ale niebolese. Brzuch mi jakoś tak twardniał co chwilkę i nie mogłam sie zdecydować czy na prawym boku mi lepiej czy na lewym.
Ja biorę cały czas fenoterol ale w środę odstawiam i trochę się boję co to będzie bo jak teraz mam takie twardnienie brzuszka to co będzie po odstawieniu leków. Boję się też że takie twardnienie brzucha wpływa na małą i to mnie najbardziej przeraża.

Z tego co pisały chyba majówki albo czerwcówki, to po odstawieniu fenoterolu różnie u nich bywało, jedne rodziły w trzy dni, a inne po 2-3 tygodniach :)

Witam,
a ja mam dobry humorek. O 19 wizyta u gin. i mam nadzieje sie duuuuzo dowiedziec ;D

Maz pojechal sobie do pracy ;D - czyli jak zwykle mam czas dla siebie (czytaj na truskawki ;D)
Torba spakowana nie na 100%, ale bardzo duzo juz tam jest.

Za 2 tygodnie ide jeszcze na weselisko - kreacja gotowa wiec jestem szczesliwa:)

W lecie jeszcze prosciej ciuszki dobierac - w sukienki letnie jeszcze wchodze:)

Pogoda superasna - dziewczyny jest ekstra!!!
Nie dawajcie sie zadnym dolom!

Nianiu co do formalnosci to na pewno trzeba zglosic sie w przychodni - wybieramy polozna - nie wiem tylko czy robi sie to po porodzie czy juz teraz.
Dziecko w USC trzeba zgloscic chyba do 2 tyg po porodzie.

i tyle wiem.... :(

moze jeszcze ktoras cos wie?

reklama
Maniu moja bliska znajoma tez w solarze pracuje - jak manager - wiec czesto zagladam (nie kupuje za czesto chyba ze na promocjach - dla mnie troszke za drogo bez nich :D)

Do góry