reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hej!

Ale niespodzianka! Dołączam się do gratulacji dla Lilki! Haniu witaj na świecie.​

Ciekawe jak tam nocka Gazelki?

:no:
niestety, znów jestem zombie...

dziś zaliczyłyśmy lekarza i po wizycie wykupilysmy pół apteki

nasz problem to ulewania, kolki, pleśniawki i być może bakterie w jelitkach (kupka w badaniu)

Laski, jakieś rady na podawanie nutritonu? To takie coś na zagęszczenie pokarmu. Dzis musialam malusiej podać tyle lekow... Zanim je przygotowalam to Jagódka spłakała się z bólu i głodu, a mi trzęsły się ręce i połowę wylałam.

Bardzo podoba mi się to, że w PL nie sprzedaje się Sab simplexu w aptekach, a lekarze lek zalecają hihih :-)

Zauważyłam, że po rady dla Jagódki to tu do Was przyłażę :-p Super mieć takie doświadczone grono, które pomoże :tak::-)

Malutka zaczyna się uśmiechać!!! Nie wiem czy pamiętacie jakie to super, gdy maluch trzyma pierś w buziaku i w pewnym momencie wszystko wylatuje z dzioba, a usta rozchylają się w przepięknym, słodkim uśmiechu. Raaaany, jakie to cudowne!

I żeby nie było że tylko o Jagódce nawijam - czy pisałam Wam, że Maciek wymawia takie francuskie "r"? I wczoraj chodził po domu i wołał "ku(h)rde, gdzie jest "ś(h)rubok(h)ręt"? Tak się trzęsłam ze smiechu, że nie byłam w stanie małej karmić ;)

Zmykam pospać. Jeszcze tylko ostatnim tchem
- buziaki dla chorujących,
- powodzenia dla Elfika w sprawach majtkowych ;-)
- za Joasię trzymam kciukaski bardzo-bardzo!
- i czekam na fotki Niani!!!!!

no i tyle, pa :-)

Hej!

Laski, jakieś rady na podawanie nutritonu? To takie coś na zagęszczenie pokarmu. Dzis musialam malusiej podać tyle lekow... Zanim je przygotowalam to Jagódka spłakała się z bólu i głodu, a mi trzęsły się ręce i połowę wylałam.

Bardzo podoba mi się to, że w PL nie sprzedaje się Sab simplexu w aptekach, a lekarze lek zalecają hihih :-)

dorotko
znalazłam taki artykuł http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,315
tam radza zeby odciagac pokarm i podawac lek dodany do pokarmu......
a gdzie indziej tez znalazłam, ze trzeba odciagnac mała ilosc pokarmu i dodac miarke tego zageszczacza, podac bezposrednio przed jedzeniem ale nie pozniej niz poł godziny od zrobienia mieszanki bo zgestnieje bardzo.

Jak mi się dziś nic nie chceeeeeeeee:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:
no masakra:baffled:

Gazelka co do nutritonu to nie przychodzi mi nic innego do głowy jak tylko rozpuszczenie go w odciągniętym mleczku i podanie przez smoka:sorry2: Oby z jelitkami było wszystko OK!:tak:

Jak mruga jedno oko to chyba magnezu brakuje tak? no skacze mi dziś gałka od rana i już mnie to denerwuje:baffled:

Jak mruga jedno oko to chyba magnezu brakuje tak? no skacze mi dziś gałka od rana i już mnie to denerwuje:baffled:

tak tak, do brak magnezu, albo witamin z grupy B które odpowiadają za lepsze przewodnictwo nerwowe....
zjedz czekolady trochę, połoz sie na chwile z ciepłymi torebkami po herbacie albo rumianku i będzie git!!:cool2::cool2::cool2::cool2:

Czesc, jestem i ledwo zyję :-p Od rana przekazuję swoje obowiązki dziewczynie, która bedzie mnie zastepowac :tak:

Jezscze kilka takich dni i mam wolne przez 10 miesiecy :cool2::cool2::cool2:
Ide poczytac co u Was.

Aaaa i Lila kochana wielkie gratulacje!!!!!!!!

reklama
Do góry