reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

do Asiolka!!
nie łam sie,a przełam sie ;) ja waze wiecej od ciebie!!
przed ciaza wazylam 93kg a ostatnio jak bylam to mam juz 100kg 400g!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :o :o :o :o :o :o :o :o

tagze odchudzanko mnie czeka i licze na twoja pomoc i twoich babek
bo ja chce znow wazyc moje 57kg!!!buuuuuuuuuuuuu :-[

reklama
witam laski
mnie dziś czeka wizyta u ginia o 13 zobaczymy co tam u dzidzi słychać ,no i zastanawiam się czy brać zwolnienie czy tez jeszcze kilka dni posiedzieć na urlopie , nio jutro albo po jutrze dostanę paczuszke z rzeczami dla niuniaka ciekawe czy mi się spodobają? W ciąży zauwazyłam tez u siebie zmianę , że nie trzeba mieć wcale duzo ciuszków aby fajnie wyglądać , no no człowiek się zmienia ale i dobrze .Ten rok dla mnie na początku był fatalny dziwne rzeczy się działy z moim życiem ale mam nadzieję że już wszysto się ułozy i będzie oki , kurde musi być oki. Chyba zacznę po mału pakowac torbę do szpital a niech sobie stoi a nie później wszystko na hura , wiadomo że później jak mężuś zacznie ją pakowć to będzie super  :)
mój dzidziuś

Wiecie co, a propos przesądów to też wczoraj się wkurzyłam.

W tamtym tygodniu kupilismy już praktycznie prawie wszytsko dla dzidzi. Ubranka poprasowane, łożeczko stoi, wózek też.
Jak przychodza do nas ludzie to oglądają to, zachwycają się i wogóle jest miło.

Ale w weekend przylazło takich dwóch i tu do mnie ze się przecież nie kupuje przed narodzinami, a oni dośwqiadczenie tatuśkowie nie kupowali przed, a u mnie to może być źle,bo kupiłam. I jeden z nich nawet nie czai się żeby mi powiedzieć zę mogę poronić.
Wyobrażacie sobie, jaki tupet. Takie rzeczy mówić do kobitki w ciąży.  :mad:

Wkurzyłam się baaaaaardzo i dzień już miałam do bani :mad: :mad: :mad: :( :(.

a to dla asiołka
000232942do.gif

No i to jest to co mnie strasznie denerwoje...babeczki mi juz o przesady tak bardzo nie chodzi...bo przesady przesadami,ale wydaje mi sie ,ze to zla wola ludzi.No jak naprzyklad taka" ciotka "cos takiego albo innego mowi to chyba raczej nam zle zyczy prawda?Wiecie sa starsze osoby ktore czasem ku przestrodze z dobrej woli cos tam powiedza...ale ja slysze "zwiastuny"!Od tych bab :mad:.
EEEE...trzeba je olac gestym moczem ;) wsadze sobie zabki czosnku do kieszeni ;) ;Dprzeciw ociotaniu i bedzie dobrze :)

no Brunetka ino zarabac takich pacanow
te glupie przesady sie biora z tego ze ludzie zawsze na cos musza wine zwalic
ktos wzial slub w maju i mu nie wyszlo i zwalil na maj-piekny miesiac

tak samo z tym niekupowaniem dla dziecka
wazne w co my wierzymy,nie mozemy sluchac ludzi przesadnych jesli my nie wierzymy
tak samo oni powinni sie wkurzac ze my nie wierzymy w te bzdury

te przesady sa chore..........i wku..........

no te przesądy są straszne na dobrą sprawę to nic nie można robić , włosów nie ścinać nieprzeskakiwać przez dołki , nie kupywać przed narodzinami , no no tych starych przesądów jest sporo ALE OLAĆ JE WSZYSTKIE :)

Tak, takie majowe małżeństwo nie ma szans przetrwać, bo przecież w nazwie miesiąca nie ma literki "r". ;)
Znacie te brednie, prawda?

Z jednym się zgadzam, takie przesądy to ludzie gadają z czystej zawiści, zazdrości i chyba rzeczywiście źle nam życzą.

z tymi przesadami to macie racje... ludzie sa okropni... ostatnio mojej mamsce siostry powbijaly do glowy zeby nie kupowac wozka... ona z natury nie jest przesadna ale jak mowia jej osoby ktore jej dobrze zycza i to nie jedna, to mozna uwierzyc...
ja kupuje i nikt mi nie wmoiw ze od tego czy ja wozek kupie teraz czy za m-c to mojej dzidzi moze sie cos stac..
... przesady wziely sie z tego ze ludzie nie potrafili sobie wytlumaxczyc pewnych rzeczy, tragedii  i wiazali je z innymi zdarzeniami zupelnie nie powiazanymi... ja nie chce zeby mnie ominelo to cale wybieranie, szukanie i satysfakcja kiedy juz wszytsko bedzie przygotowane na przyjecie Maleństwa...

reklama
Te przesądy sa straszne , głupie dlaczego ludzie w nie wierza nie wiem sama sie łapie że nie które działają na mnie heheh
dlaczego to chyba człowiek sam n siebie zciąga nieszczęścia i jak zaczyna w nie wierzyć to się sprawdzają :mad:

Do góry