reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam o poranku
Ja juz po badaniach dzisiaj jestem i w zwiazku z tym wstalam dosyc wczesnie.
Dzisiaj pogoda juz lepsza wiec chyba zrobie pranie.
Wedlug mojego suwaczka zostalo 26 dni ale nie wiem czy tyle wytrzymam bo od dwoch dni mam silne bole w okolicy kosci ogonowej i brzuch mnie boli tak jak przed miesiaczka.
W srode ide do lekarza i zobaczymy czy dzidzia fiknela koziolka i jest juz dobrze ulozona czy dalej na pupie siedzi. moim zdaniem nic sie nie zmienilo bo nadal odczuwam silne kopniaczki w pecherz,ale moze....

reklama
Dzień dobry o poranku ;D ja własnie się powoli budzę ....
wczoraj zakupiłam kilka drobiazgów :-) 2 piżamy a nie koszule nocne których nei znosze:-) , termometr do wody rybka, szczoteczke do włosków z koziego włosia, aspirator do noska, nożyczki do paznokci :-) i w ten sposób z listy potrzeb kilka rzeczy zostało wykreślonych :-) zawsze mi to poprawia humorek :-) no i oczywiście wieksze opakowania proszku jelp :-) bo ten jeden malutki co kupiliśmy to już dawno sie skońćzył a teraz mam dwa do białych i kolorowych :-) po 2,4 kg :-)

Czesc, znowu się na dworze cieplutko robi, więc pewnie w domu będe uziemiona, zgodnie z nakazami lekarza. Jutro idę do dzidziologa i ciekawe, co mi powie - pewnie tylko zbada, usg raczej nie będzie... Mam nadzieje, że u naszych forumowiczek, co biedne w szpitalach leżą, wszystko oki.
A wczoraj mój mężus zabrał mnie z okazji naszej rocznicy ślubu na obiad do Sphinxa, najedliśmy się wszyscy troje, aż dzidzia nie miała gdzie nóżkami merdać i wyjątkowo spokojna była.. przez godzinkę :)
Miłego dzionka życzę

;D Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-)

Jejku moja rocznica wypada 2 sierpnia :-) marzyłąm soibei jakiś wymyślny urlopik a tu beda tylko pieluchy i pogryzione brodawki :-( dziś mam dołek kryzys posiadania Dziecka... zastanwiam sie po co mi to było... chociaż Kocham Majke i nie oddam za nic i marze tylko aby była zdrowa i szczesliwa to mam czasami takie chwile że jak pomyśle o tym że teraz mogłabym ważyć 58 kg a nie 98 , że mogłabym pakowac walizke na wczasy, kupowac letnie szmatki.... chodzić na imprezy ze znajomymi... ech ech.... mam nadzieje, że nei zwariuje jak Majka sie urodzi... i bede musiałą odciać sie na jakiś czas od świata... mam ambitny plan zostać dwa lata w domu... ale nei wiem czy po 2 tygodniach nie wróce do rpacy...

Hej hej ;D Zanim zaczne narabiać wszytsko co napisałyscie i czego nie moge nadgonić od urlopu, chce oficjalnie zameldować, że nadaje z domu........i bardzo mi sie to podoba :-) Własnie jem śniadanie i ogladam "M jak miłośc" hihihih - moja mama mnie w to wciągnęła podczas urlopu :-)
Mój planna dziś: prasowanie!!! wszytsko uprane i dzis zamierzam poprasowac. Czekam tez na druga parie ciuszkow od jedej z babć. Paczka juz w dodze. Postanowiłam jak najszybciej wszytsk przygotować bo zaczelam sobie zdawać sprawe, że to może sie wydarzyć w każdej chwili!!! Łaaaaaaaa

Hej Asiolku - na pocieszenie powiem, ze kazda z nas miewa takie mysli, po ktorych na dodatek wpada w kolejny dołek z powodu posiadania wlasnie takich niewydarzonych mysli. No ale co robic - każdy ma jakies obawy i nie ma co odczuwac wyrzutow sumienia z tego powodu. Na szczescie wszelkie te sprawy o ktorych pisalas znajdują rozwiązanie - po ciąży nad wagą można pracowac - w koncu przy karmieniu trzeba bedzie sie ograniczac, poza tym bedzie lato i pomysl o tych spacerach z dzieckiem na dworzu... Pieluchy kiedys odejda w zapomnienie. No a na wakacje tez kiedys przyjdzie czas.
Poza tym wydaje mi sie, że taki maluszek - obok niewątpliwych wyrzeczen - da nam tez wiele-wiele radosci. Tak wiec glowa do gory i wracamy na pozytywne tory myslenia.  ;) :)

ja juz po weekendzie, ale co to byl za weekend,... ostatni taki na dluuugi czas, szalalam na weselu przyjciolki do rano ku zgorszeniu licznych ciotek... hihih... a cala niedziele odsypialam, co tez bylo baaardzo przyjemne, bo dawno juz nie obchodzilismy dnia lewniwca pospolitego... ::)
zaraz ponadrabiam zaleglosci weekendowe na forum... jak dam rade...

reklama
Do góry