reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Cześć lasie :-)

Dzisiaj na chwilę, muszę nadrabiać wczorajszy dzień :ninja2:;-)

Ysia, pytałaś mnie o perfumy. Ja od dwóch lat jestem wierna Versace Woman. Teraz kupiłam na allegro. Czy jestem zadowolona? Nie wiem...niby ok, ale wydaje mi się, że krócej trzyma zapach niż te ze sklepu...ale może sobie wmawiam:sorry2: Jestem typem, którego trudno przekonać, że tanie może być dobre. Sądzę, że następnym razem kupię jednak w sklepie :-p

hmm, szkoda, miałam nadzieję, że będziesz bardziej zadowolona i że ja też skorzystam w przyszłości.....

troszkę z innej ...
zawsze się zastanawiałam czy jak się ma więcej niż jedno dzieciątko to czy miłość do dzieciaczków jest inna?
to napewno nie jest łatwe ale chyba zawsze tak jest że jedno jest bardziej faworyzowane

mój brat ma dwie córeczki i powiedział że kocha każdą z nich inaczej:confused:
a u nich widać że jednej to na wszystko pozwalają a ta starsza jakaś ciągle jest gorsza i co chwilę się jej czepiają
a tej małej rosną rogi które napewno wymagają przypiłowania bo będą mieli ciężko
zresztą już mają mała ma 4 latka i robi co chce

no ale to wszystko zależy od rodziców

Chyba jest inaczej i każde dziecko kocha się za co innego.
Ja co prawda mam za krótki staż, żeby się wypowiadać, ale na razie napiszę tak - Macka kocham za to jaki jest, jakiego Go znam, a do Jagódki miłość badziej wynika z instynktu. I nie da się tego porównać, że kogoś bardziej. Inaczej.

Nie mogę się wyrwać od kompa... nakarmiłam Jagodnika-szkodnika, i miałam iść do łazienki, a po drodze stał komputer :dry::zawstydzona/y:

ech.... idę póki nie pada

hej
To już jest inne - z tym starym radiem w tle i kawałkiem łóżka, ktore wygląda jak niepościelone, jest takie bardziej "życiowe". To na Twojej stronie jest natomiast subtelne i po prostu ładne. Wdzięczne :tak:
zdradze moja koncepcje. swiatlo mialo padac dokladnie miedzy nogi i "rozswietlac" bielizne
ale ze nie ma szans zeby dac rade to ustawic robiac zdjecie samemu to sie po jakis 20 probach poddalam:tak: (a radio to jest pamiatka po mojej zmarlej babci)
Iwon pisałaś ze kupiłaś na allegro perfumki czy może już przyszły, czy jesteś zadowolona i czy są orginalne? bo sama się zastanawiam nad kupnem czegoś nowego i mam prośbe może coś mi polecicie, ostatnio znudziły mi się moje sprawdzone zapachy czas na zmiany

Oliviaa jesteś niesamowita i te zdjecia są naprawdę fajne gratuluje pomysłów i odwagi
ja tez na tym etapie i nie moglam nic wybrac. dlugo uzywalam gucci rush2(kiedys pracowalam przy imprezie promocyjnej tego zapachu jak wchodzil na polski rynek i dostalam dwa flakony:-) ), jeszcze byly calvin klein "one", donna karan "delicious"(zielony), hugo bossa "for woman" a teraz po namowie kolezanki mam kleina "euphorie". fajne ale to jeszcze nie to. wyobrazcie sobie ze kupowalam je na lotnisku w atenach. mialam zamowienie jeszcze na inne dla kolezanki i wydalam prawie 200euro a te durne pindzie nawet jednej malej probki mi nie daly w prezencie! nie mialam czasu bo bym sie awanturowala. wiadomo ze maja tony probek i pewnie wszystko wynosza dla siebie!
ja lubie zapachy swieze, kwiatowe, naturalne.(cos jak "aqua di gio" armaniego) bron boze cos duszacego, ciezkiego i slodkiego! jakos nie moge znalez nic co by mnie zachwycilo. Ysia a twoje sprawdzone zapachy to co?
dziekuje. fajnie uslyszec ze sie komus podoba to co robisz:-)

nenius Ty niezła jesteś czytasz wszystkie posty po dwa razy czy masz taką świetną pamięć;-)a może dorabiasz w firmie detektywistycznej:ninja2::-)
to zapewne typowa kobieca sklonnosc do wychwytywania szczegolow:tak: ja sie pochwale-tez pammietam, ze maz Joasi czesto w warszawie, ona czasem z nim, ze mieszkaja w stalowej woli i jej siostra mieszka/mieszkala w stolicy i jej pokazywala fajne zakatki:-)

a fotki olivii fiu fiu jest na czym oko zawieśić
niezła figurka:tak:
dziekuje:zawstydzona/y:juz mam 2kg do przodu niestety:angry:

zapachy...
no w Warszawce w centrum to się pewnie nie nawąchamy czegoś fajnego:sorry2:

ale jak tylko wyjedzie się za miasto to pięknie pachną brzozy...

lubię też zapach chleba który codziennie rano unosi się z piekarni...
lubię też delikatny zapach jabłek które zawsze wystawiają na zewnątrz...

no nie wspomnę o moich kaszubach
w kartuzach na deptaku zapach ciasta i kawy zapewniony ;-)

nie jest chyba tak źle z tymi zapachami w Polsce;-)
slicznie opisane. moze ja mam mniej wydajny aparat wechowy?:confused: bo serio nie czuje. ok jak przejde kolo piekarni to poczuje ale juz dwa metry dalej nie, a na poludniu mi sie wydaje ze te zapachy sie rozchodza na kilometry. ja mieszkam pod warszawa 10km, mam ogrod i brzozy, ktore moj dziadek zasadzil jak sie tata urodzil itd i musze byc blisko zeby te zapachy poczuc. sama nie wiem.

Poczytalam i jeszcze Olivii chcialm odpisac ale juz nie dam rady.
Ide spac.
Wczoraj sie nie oddzywalam, bo przechorowalam caly dzien. (Mialam goraczke i bolalo mnie gardlo, mezus zajal sie dzieckiem po powrocie z pracy i obslugiwal mnie:-p ale dziesiaj obudzilam sie juz prawie zdrowa) To pewnei po mojej rozmowie kwalifikacyjnej i stresie, zeby dojechac na miejsce sama po raz pierwszy.

Tak wiec drogie panie, dobranocka i do jutra!
duzo zdrowka! jeszcze raz gratuluje pracy i mam nadzieje ze bedziesz miala satysfakcje z niej. to jest piekny zawod! podziwiam pielegniarki i (niektorych) lekarzy. Martusaia a ty wykonywalas swoj zawod w pl?
Jestem i ja.

Daria zakatarzona :-(
zdrowia!

Hej :)
Ysiu, właśnie ostatnio wwąchiwałam ;-) się w Jagódkę i potem gdy szłam przytulić Maciusia przed spaniem to zdałam sobie sprawę, że... przestał mi pachnieć :-( W ogóle z różnych sytuacji wychodzi mi, że natura robi trick działający na korzyść młodszego dziecka. Teraz gdy Jagódka jest w domku, to Maciek wydaje mi się gigantyczny, stracił taką swoja dziecięcość i słodycz i stał się dla mnie dorosły. Z dnia na dzień. Trochę mi szkoda tych zmian. Nie znaczy to jednak, że Maciuś ponosi tu same straty. Dzięki malutkiej jest we mnie więcej ciepła i zrobiłam się bardziej jakby... zachłanna na pieszczoty z dziećmi.
a to spryciara z tej natury!:tak:

a ja allegruje :-):-):-)

szukam jakiejs nieoficjalnej sukienki na gale turniejowa :-):-)
a znalazlam taka mm:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

7yd6gxg.jpg

oj o zapachach zapomniałam napisac........
ja jestem 100 % sensualistka, zapach to dla mnie podstawa, złapałam sie kiedys na tym ze ludzi oceniam własnie po tym jak pachna hehe ( chyba to troche chore :-p:-p)

jesli chodzi o naturę, ze tak napisze, to uwielbiam zapach letnich wieczorow, kojaza mi sie z długimi spacerami, randkami i z wszystkim przyjemnym na wakacjach :-):-)
i tak jak Iwon napisała, zdarza mi sie czasem, ze łezka mi sie w oczach zakreci jak przypomne sobie cos co mi przypomniał jakis zapach....

aaaa i kazda moja ulubiona perfuma, a mam ich kilka, kojazy mi sie z innym........facetem :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
ale rozkrecilam temat!:tak::cool2: a zauwazylyscie ze teraz pieczarki nie pachna? moj wujek mial kiedys hodowle i ja pamietam taki fajny zapach zupy pieczarkowej. a teraz taka tektura a nie pieczarka.

uwielbiam wąchać facetów tzn lubię męskie perfuma
czasami specjalnie chodzę po galeryjkach bo tam pełno się kręci wypachnionych facetów
prawie same ciacha mniammmniam:-p
ja tez lubie meskie perfumki. ja uwielbiam sie wtulic w meskie ramiona i poczuc zapach. potem po latach mi sie to przypomina jak gdzies mi przeleci kolo nosa ten zapach.:tak::tak:az sie rozmarzam:tak:
moja siostra to nawet uzywala joop! meskiego zapachu bo jej sie spodobal na koledze. akurat to jest taki cytrusowy delikatny zapach to do kobity pasuje.

ja sie ostatnio zastanawiam, czy ja moze zle szukam??
moze za mało sie staram:confused::confused:

ostatnio byłam w UP a pani chciała mnie wysłac na kurs, oczywiscie mowie ze chetnie, pytam jaki? "obsługa komputera z jezykiem angielskim"
Wnioskuje, ze nawet nie przeczytała mojej karty informacyjnej...........
w ktorej mam napisane, ze znam obsługe pakietu office i ang. w stopniu zaawansowanym.........:dry::dry::dry::dry:\
dlatego ostatnio sie zastanawiam, po jaka cholere jest ten Urzad Pracy, ma chyba posredniczyc w poszukiwaniu tak?? to dlaczego nikt mnie nie informuje o ofertach, tylko podpisz sie Pani i dowiedzenia, jak sie sama nie zapytam to....
zastanawiam sie za co te baby biora pieniadze?????

ehhhhh juz mi sie humor popsuł :dry::dry::dry:
Joasia, szybko zamykaj oczka i poczuj zapach tych letnich dlugich wieczorow i randek... lepszu humorek?;-)
a tak serio to wiem o czym mowisz. ja sie zglosilam kiedys do up i stwierdzilam ze to jeden wielki pic na wode! przez kilka miesiecy nic kompletnie sie nie dzialo, a jak juz zrobili jakies szkolenie to zgonili wszystkich. zakres byl od dwoch kolesi po podstawowce, laski po zawodowce fryzjerskiej, przez technika elektryka, panne po liceum handlowym, mnie po studiach turystycznych i dziewczynie po prawie. a na koniec prawie ze wszystkim z nas zaproponowali staze w policji!:no:
smiala sie strasznie bo w pewnym momencie ta pani prowadzaca sie zapytala "a czego panstwo oczekuja po up?" i jak przyszla kolej tego kolesia technika elektryka to on mowi "j niczego nie oczekuje. skonczylem technikum, nie moglem znalezc pracy to sie zarejestrowalem. przez prawie rok nic mi panstwo nie pomogli. teraz zrobiliscie jakies szkolenie, wiec jestem ale za dwa dni mam powolanie do wojska" a ta madra pani wtedy jakby zostala natchniona przez boga i mowi ze przeciez to dobry zawod, przeciez mu moznabylo zalatwic staz u kogos, bo elektrykow szukaja, to by zdobyl doswiadczenie. szkoda ze ja takie objawienie nie spotkalo przez rok jak chlopak byl zarejestrowany!:-D:-D:-D

Nie mogę się wyrwać od kompa... nakarmiłam Jagodnika-szkodnika, i miałam iść do łazienki, a po drodze stał komputer :dry::zawstydzona/y:

ech.... idę póki nie pada
a jak malowanie zjezdzalni?

Joasik fajna ta kiecka:tak:

miało mnie już tu nie być ale dostałam na meila wiadomość o kolejnym koncercie dziecinnie prostym i właśnie się już zapisałam z martynią:-)

biletem wstępu jest .... guzik
jakąś wielką grzechotkę dzieci będą robić z przyniesionych guzików przy kalsycznej muzyce
zapowiada się super zabawa

dziewczyny kreatywka też działa w innych miastach gorąco polecam koncerty są darmowe i naprawdę jest miło

kreatywka.pl | Start

reklama
Cześć lasie :-)

Dzisiaj na chwilę, muszę nadrabiać wczorajszy dzień :ninja2:;-)

Ysia, pytałaś mnie o perfumy. Ja od dwóch lat jestem wierna Versace Woman. Teraz kupiłam na allegro. Czy jestem zadowolona? Nie wiem...niby ok, ale wydaje mi się, że krócej trzyma zapach niż te ze sklepu...ale może sobie wmawiam:sorry2: Jestem typem, którego trudno przekonać, że tanie może być dobre. Sądzę, że następnym razem kupię jednak w sklepie :-p
dawniej kupowaliśmy z P perfumy od osób które sprzedawały taniej niż w sklepie, perfumy na oko wyglądały na orginały i zapach też był ok
ale trwałość marna
Ja jakoś nie wierzę że na allegro można kupić orginalne perfumy za 100 zł gdzie w sklepie kosztuje 3 razy tyle
My teraz kupujemy tylko w perfumeriach
Obecnie używam chanel mademoiselle

Do góry