reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
...kupiłam thermomix:ninja2::ninja2::ninja2:
:cool2:

Moje dziecko nadal kaszle ale mniej, pomalutku ale chyba wraca do zdrowia
Humor za to ma dzisiaj okropny- ciągle beczy i np przed chwilą usiadła na dywanie zaczęła płakać i mowi- nie jubie tejewizoja i bajki nie jubie jest bidka i nie jubie mojego misia bo jest bidki i nisia jest złaaaaaaaaa :szok::baffled::errr::errr::errr:
czeka mnie cięzki dzień ale co tam ... po południu ide do fryzjera :-):-):-)
baby miałyście mi doradzac fryzurowo :crazy:
wow, moze Nisia tez chandre jesienna przejela od ciotek z bb:confused:
super ze juz lepiej

Maciek dzisiaj rano przybiegł do mnie i mówi: "Mamo kujce Mikołaj wziął list z pajapetu. Kujce nie ma listu." :-D Ostatnio "Kujce" to jego ulubione słowo. Normalnie stwierdzam, że z dziecka to jest niezłe zwierciadło. Dzięki niemu wiem, jakich słów nadużywam :-)

Maciek dzisiaj rano przybiegł do mnie i mówi: "Mamo kujce Mikołaj wziął list z pajapetu. Kujce nie ma listu." :-D Ostatnio "Kujce" to jego ulubione słowo. Normalnie stwierdzam, że z dziecka to jest niezłe zwierciadło. Dzięki niemu wiem, jakich słów nadużywam :-)

Kujce Klaudia, takie nadużycie, to pryszczyk. Ja się boję, co usłyszę, kiedy mój młody zacznie wszystko powtarzać :sorry2: A już się ostro rozkręca. Wprawdzie pilnuję się, żeby przy nim nie klnąć, tym bardziej, że mój nienawidzący wulgaryzmów mąż mnie gani, ale przyznaję, czasem mi się przy dzieciaku wymknie, jako że lubię się... yhm...dobitniej wyrazić :sorry2: No co, każdy ma kujce jakieś wady :-p

Oliviaa, strasznie podoba mi się to, co napisałaś. Zaskoczyło mnie to, bo nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób. Dla mnie zapach odgrywa ogromną rolę. Nie tylko muzyką ( a propo- dzięki za linka. Głos faktycznie bardzo emocjonalny. Właśnie słucham drugi raz ;-)), ale zapachem właśnie potrafię się bardzo wzruszyć, a nawet popłakać, kiedy przypomina mi coś lub kogoś. A nawet jak nie przypomina niczego konkretnego, to i tak potrafią mi się oczy zaszklić. Bo nieraz muzyka albo zapach wyzwala we mnie jakąś tęsknotę...nawet nie wiem za czym..

Co do Polski- nie należę raczej do malkontentów, ale byłam już w kilku krajach i też drażni mnie, że nasza polska rzeczywistość i zaściankowość pozostawia wiele do życzenia. Ratuję się przyjaciółmi, muzyką, rodziną, ulubionymi miejscami. Ale moim marzeniem byłoby spędzić życie w całkiem innym miejscu i klimacie, podobnym do tego, który Ty opisujesz. W Polsce jestem z konieczności, mając wybór wyjechałabym stąd bez żadnego sentymentu ;-)
ja mam tak bardzo czesto.:tak:gdzies w pamieci mi sie wyryje jakis zapach i po latach jak go poczuje przypadkiem to mi wracaja wspomnienia. np. w 1997 roku spedzilam super wakacje we wloszech. uzywalam wtedy kremu do opalania johnson's. do dzis jak poczuje zapach tego kremu mam przed oczami caly ten miesiac, ktory tam spedzilam i sie rozczulam:tak:

fajnie ze trafilam z muzyka.:cool2: jak ci sie pani spodobala to sie nazywa anna vissi. na youtube'ie sa miliony jej kawalkow. (a jak ci sie bardzo spodoba to ja mam bardzo duzo jej plyt, moge ci przegrac co nieco:tak:)

wczoraj mi mąż sprawił... opony zimowe. Ależ to romantyczne, nie???
nie no, tak w skali romantycznosci od jednego do dziesieciu to sie gdzies w polowce chlop zalapie;-)

A jeszcze Oliviaa, odpowiadając na Twoje pytanie, co czuję, kiedy patrzę na jakąś młodą i fajną, ale nadal samotną koleżankę? Odpowiem Ci szczerze, że na pewno pytanie- ciekawe czemu ona jest jeszcze samotna- jest jednym z ostatnich, które pojawiają się w mojej głowie. O ile w ogóle takowe sobie zadaję. Właśnie jest odwrotnie- nie widzę w tym nic dziwnego, bo wiem, że dzisiaj dziewczyny nie spieszą się do zamążpójścia czy stałych związków. Mam wiele koleżanek, nawet w pracy, które właśnie się zaobrączkowały albo są w ciąży, a mają po trzydzieści parę lat. A Ty robaczku masz dopiero 27 wiosnę :sorry2:
tak jak napisalam, moze to ze jestem sama sprawia ze jestem na to bardziej wyczulona? siostra mojego bylego jest moja bardzo dobra kolezanka. ona rozstala sie po dlugim zwiazku mniej wiecej w tym samym czasie co ja z moim bylym. i tez jest sama prawie dwa lata. czesto rozmawiamy. i ona mi mowi to co ja tez czuje. brakuje nam bliskosci drugiej osoby. wiek chyba nie robi zadnej roznicy. mysle ze tak samo ciezko jest dziewczynie 23 letniej jak i 40 letniej kobiecie jesli nie pozostaje w stalym zwiazku prze okres dwoch lat(a nie w jej stylu sa tzw one night stands). ja nie mam parcia na slub z welonem i rozowe bobo. po prostu mi brak drugiego czlowieka obok...

reklama
Dziewczyny nie wiem czy słyszałyście
od rana trabia o tym w radiu
te koraliki podobno zawierają substancje trujące i po ich połknieciu działaja jak pigułka gwałtu! :szok::szok::szok:
Boshhhh i skąd my mamy wiedziec które zabawki sa bezpieczne??????????
Podobno stopniowo wstrzymuja sprzedaz tych koralików i beda je z rynku wycofywac ale na ta chwile n allegro można kupic ich wiele rodzajów
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=261122606

Do góry