reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Maciek dzisiaj rano przybiegł do mnie i mówi: "Mamo kujce Mikołaj wziął list z pajapetu. Kujce nie ma listu." :-D Ostatnio "Kujce" to jego ulubione słowo. Normalnie stwierdzam, że z dziecka to jest niezłe zwierciadło. Dzięki niemu wiem, jakich słów nadużywam :-)
kujce, to moze ja tez napisze list?:confused:

dziekuje:blink:

reklama
A tak w temacie powtarzania przez dzieciaczki.............ostatnio synek mojej przyjaciółki (5 miesiecy starszy od naszych szkrabów) powiedział do swojej babci: "a czemy Ty mnie tak denerwujesz?"
:-D to ja pamietam jak moja mlodsza siostra bedac w wieku 3-4 lat wyskoczyla domnie z tekstem "a co ty sie tam zażymasz?" :-D

Hanti chyba pytala co ile jedza dzieciaczki. ja powiem tak, szymek nie przestaje miedolic zuchwa! to jest taki lakomczuch ze jak tylko zobaczy ze ktos cos je to on juz siedzi z boku i palcem wskazujacym wytyka co mu trzeba dac w paszcze. pierwszego listopada jakas bylam niedojedzona i tak chodzilam i sama ciagle cos glamalam-chleb, rodzynki, platki, jablka, nawet kakao granulowane lyzeczka wyjadalam. a szymek tak latal za mna z otwartym dziobem. nawet musztardy francuskiej sobie nie darowal zeby nie wylizac mi z talerza:szok: ale okazalo sie ze i on ma granice! nowa opiekunka pierwszego dnia dala dziecku na jeden rzut na obiad
1.pierwsze danie-zupe
2. drugie danie-mieso z ziemniakami i surowka
3. jakis jogurt/serek
wyobrazcie sobie ze juz z tym serkiem nie dal rady. a potem przestrajkowal kolacje i sniadanie:-D

Napisać, nie napisać.............:confused::confused::confused:

no dobra napiszę :sorry2: - pytałam wczoraj o ewentualne spotkanie "warszawskie" ale odzew był zerowy.........- przeoczyłyście czy po prostu w najbliższym czasie nie dysponujecie zupełnie czasem?

Tak tylko pytam :zawstydzona/y: W sumie to niewiele "warszawskich" lipcówek zaglądalo od wczoraj........

zastosowalam dzis inny system odpisywania na bb i sie chyba niesprawdzil. wracam do starej opcji:tak:
co ja bym chciala na gwiazdke? ja mam inny problem: co mi jest najbardziej potrzebne od tego mikolaja;-) bo stary alkoholik pewnie nie przyniesie mi tony prezentow:sorry2:
Napisać, nie napisać.............:confused::confused::confused:

no dobra napiszę :sorry2: - pytałam wczoraj o ewentualne spotkanie "warszawskie" ale odzew był zerowy.........- przeoczyłyście czy po prostu w najbliższym czasie nie dysponujecie zupełnie czasem?

Tak tylko pytam :zawstydzona/y:
a wlasnie! bo ja chcialam odpisac i mi umknelo(to przez ten nowy system )
pomysl fajny, tylko co z realizacja?
Gazelka zombi nasze musi chyba najpierw ogarnac sie jeszcze troszke, Niania sie nie odzywa ostatnio(by the way mam nadzieje ze wszystko ok), Ania Sz. dawno nie zagladala. Karin tez odplynela. zapomnialam o kims?:confused:
trzeba by zmobilizowac kobitki.

zastosowalam dzis inny system odpisywania na bb i sie chyba niesprawdzil. wracam do starej opcji:tak:
co ja bym chciala na gwiazdke? ja mam inny problem: co mi jest najbardziej potrzebne od tego mikolaja;-) bo stary alkoholik pewnie nie przyniesie mi tony prezentow:sorry2:
a wlasnie! bo ja chcialam odpisac i mi umknelo(to przez ten nowy system )
pomysl fajny, tylko co z realizacja?
Gazelka zombi nasze musi chyba najpierw ogarnac sie jeszcze troszke, Niania sie nie odzywa ostatnio(by the way mam nadzieje ze wszystko ok), Ania Sz. dawno nie zagladala. Karin tez odplynela. zapomnialam o kims?:confused:
trzeba by zmobilizowac kobitki.

to co, czekamy aż zombi się ogarnie i nas zaprosi na oglądanie Jagodzianki na żywo? ;-) :rofl:(wybacz Gazelko :-p, żartuję, nie czuj się zobowiazana). Myślę, że Joasia by dołączyła, co Asieńko?

Dziewczynki ja mam strasznie głupie pytanie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, mam nadzieję, że nikt się na mnie za tę niewiedzę nie obrazi.......Czy Ania Sz i Anikaa to nie jest przypadkiem ta sama osoba??? Bo ja widziałam posta napisanego przez jedną z nich, a potem w innym poście cytat z drugiej brzmiący identycznie :confused: Pogubiłam się :baffled:

juz to kiedys zauwazylam i pisamam kilka razy. Iwonka ma niesamowity talent ubierania mysli i uczuc w slowa! i nie robi roznicy czy chce kogos pochwalic, wyrazic swoja opinie, czy objechac kogos od gory do dolu:tak:

:szok: Kurde, chciałabym to potraktować jako komplement, ale mam mieszane uczucia ze względu na ostatnią część zdania? :sorry2:;-):ninja2:

dzieki Iwonka jeszcze raz :-):elvis::elvis::elvis:
kucze gdzie Ty znalazlas ta fryzurke bo ja przeszukuje internet od kilku dni i nic podobnego nie znalazłam, no!!

Fajowo, że pomogłam :-) Mam pod ręką parę stronek, bo sama się rozglądam za czymś nowym dla mnie. Ale tej ostatniej fryzurki dla Ciebie trochę się naszukałam, przyznaję :sorry2:

Dziewczynki ja mam strasznie głupie pytanie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, mam nadzieję, że nikt się na mnie za tę niewiedzę nie obrazi.......Czy Ania Sz i Anikaa to nie jest przypadkiem ta sama osoba??? Bo ja widziałam posta napisanego przez jedną z nich, a potem w innym poście cytat z drugiej brzmiący identycznie :confused: Pogubiłam się :baffled:

no zobaczcie same:

zdjęcia nowych lipcówek strona 9:

najpierw post Anikii: "wszytskie zdjecia super ale te cytowane to po prostu miooodziio.mmmmmmmm"

a potem:
Napisał AniaSzwarc
wszytskie zdjecia super ale te cytowane to po prostu miooodziio.mmmmmmmm

:confused::confused::confused::confused::confused:

Może to było w czasie, gdy były te chwilowe problemy techniczne? Ja też coś podobnego miałam. A Anika dołączyła do nas po dłuugiej przerwie :happy2:

reklama
Może to było w czasie, gdy były te chwilowe problemy techniczne? Ja też coś podobnego miałam. A Anika dołączyła do nas po dłuugiej przerwie :happy2:

hmm, dziwne zjawisko.........może rzeczywiście przez te problemy techniczne coś się pomieszało.........

A Tofinek i Anikaa skąd są? Bo tak się zastanawiałam......

Do góry