reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witajcie w mojej bajce, moze Wam slon zagra ja fujarce;-)
Niech zagra specjalnei dla Elfika, tule Cie mocno slomiana wdowo, juz nie duzo zostalo do spotkania. Znam to, bo czekalam sama na spotkanie ze Slawkiem pol roku. Nie daj sie smutka, ogladnij fajny filmik, poczytaj cos fajnego, odwiedz jakas fajna kolezanke:tak: Weronisia tez to przezywa napewno po swojemu. Kochana krupeczka, ze sie pyta o tatusia.
Slodko papla Elfiku ta Twoja coreczka. Tez musze sie zmagac z przeroznymi pytaniami ale mysle, ze nie zbywanie dzieca da nam owoc w pszyszlosci.

Martusiu - pierwsze kroki sa najtrudniejsze ale i chyba najważniejsze :-):-):-) czekamy na wiadomość o nowym pokoju Alka

Miłego dnia, dziewczyny :-) Elf, weź sie za coś a nie nudź (się) :-)

Jak tylko cos sie ruszy do przodu to bede zdawac relacje na biezaco:-p

Ja podejrzewam, że u nas to są jednak złe sny. Maciek odkąd skończył rok, w nocy już nie je mleka i raczej nigdy się go nie domagał.

Po tej wczorajszej akcji nocnej, wczoraj mu trułam, że w nocy trzeba spać, a nie płakać, a jak się coś przyśni, to że to tylko zły sen, że trzeba się do misia przytulić i iść spać spowrotem. No i żeby wiedział, że mamusia i tatuś jest w pokoju obok i napewno nic złego mu się nie stanie. No i dzisiaj w nocy przebudził się dwa razy, ale w miarę szybko się uspokoił. Rano jak wstał, to mówi "Maciuś sicnie spał w nocy, tyjko tjoskę płakał." :-) A jak się go spytałam, czy mu się coś śniło, to powiedział, że listonosz Pat :-)
On jest kochanym chlopczykiem i fajnie, ze sobie tak umie wytlumaczyc. Nie jestes zadna wyrodna matka, rob jak Ci rozum i serce podpowiada.
U nas od Dwoch tyg Alek zaczal znowu przychodzic do lozka i nie wiem jak sobei z tym radzic. Czasem uda mis ie go przekonac, zeby wrocil, a czasem nie. Slawek raczej nie ma nic przeciwko spaniu u boku syna:-p Niby tego do konca nie aprobuje ale ja wiem, ze on to (bardzo) lubi pod warunkiem, ze Alek sie nie wierci za bardzo.

reklama
Gazelko dbaj o siebie a przede wszystkim jedz i wysypiaj sie. Mysle sobie nie raz w ciagu dnia o tobei jak tam dajesz rade i mysle sobie tez, ze takiej Ani.g juz lepiej niz Tobie, choc przeciez tez przez to przechodzila;-) Elvis dla Ciebie:elvis:

Olivi nie ma, a ona miala jakies problemy i kiepskie nastroje ostatnio. Olivia oddzywaj sie tu nam i tlumacz i nie smutkuj!!!!!:-)

Daski to ja nei widzialam od kiedy sie tu pojawilam po przerwie.
Chcialam sie tez zapytac Was o Mell, Kredke, Hanti. Wiecie co tam u nich??? Tusia to czasem sie pojawia chyba tak, zeby powiedziec, ze wszystko ok.

Niania , a Ty co nas tak trzymasz w napieciu????? Piszze kobieto co Ci na tym usg wyszlo??? :shocked2::shocked2::sorry2::-)

Asia gdzie sie podziewa?
Pewnie uzywa tych swoich "pewnych dni" przed testingiem :-p

Dziewczyny ja mam problem postatnio z Alkiem, bo ma manie skakania i skacze z wysokich przedmiotow, typu stolki, na placu zabaw z roznych zabawek do wspinania, czy ze schodow w domu. Ostatni jego rekord to 3 schod od dolu. Dla mnie to jest nie takie proste, tym bardziej, ze schody mamy bardzo strome w tej Anglii. Wspina sie tez na szafki kuchenne i staje na nich otwierajac gorne i grzebiac w nich, badz wspina sie i siada z nogami spuszczonymi. Np wchodze dokuchni a dziecko moje stoi lub siediz na szafce. Jest ostroznym dzieckiem, ale kurde mam czasem leki, jak slysze jak londuje z tego trzeciego schoda na nogi. ja jak z nim schodze to skacze z drugiego lub pierwszego ale jak sam schodzi to nie mam mowy, zeby skoczyl inaczej, chyba, ze mu powiem.
Wyolbrzymiam, czy co???

Cześ dziewuchy :)
Żyjemy i mamy się dobrze. Ostatnimi czasy byliśmy całą rodzinką w Angli na chrzcinach Natalki mojej siostry, ale ona ma aniołka. Nie to co moja Maja tak dokazywała.
Tęsknie za nimi wszystkimi teraz na nowo, ze hej. No ale cóż takie zycie.
Jestem bardzo ciekawa Jagodki Gazelaczka, bo te zdjęcia w galeri mi się nie otwierają. Kurde tak mi trochę szkoda, ze nie wiem co tam u was, bym musiała duzo nadrabiac, a czasu na to nie mam.
Martuska Alek jest śliczny, nie moge wyjsc z podziwu jaki przystojniak rosnie. a z tym skakaniem to może drugi Małysz rosnie.
Dobra jeszcze kiedys wpadnę :) Pa

chej Tusia:-)

Anusia martina zaraz na drugi dzień podawania antybiotyku też dostała białe plamy kropki i kropeczki zwłaszcza na języczku

dostała nystatynę ale całkiem wszystko nie zeszło i muszę dalej walczyć
oczywiście mimo skończenia antybiotyku do 2 tygodni kazano mi jej dawać dicoflor
wiadomo o co chodzi
probiotyk

życzymy zdrówka

Martusia czasami im bardziej coś zakazujemy i im więcej zwracamy na coś uwagę dziecku to maluchy tym bardziej robią to na przekór

sama nie wiem co Ci poradzić bo to trochę niebezpieczne i trudno nie zwracać uwagi

a po co Aluś sięga do tych szafek?
może tam trzymasz coś, co dostaje
może zrób małe przemeblowanie i przełóż to do dolnych szafek
jeśli masz taką możliwość
zrób to razem z małym żeby wiedział co jest w szafkach
może pomoże i już nie będzie Ci wdrapywał się na szafki hmm:sorry2:

a na schody :cool:nic mi do głowy nie przychodzi chyba bym starała się czuwać nad tym żeby jednak tak nie skakał
nóżki sobie nie daj... tfuu tfuu

co do pogody
do południa było pięknie i poszłyśmy na spacerek

po 14 szaro buro:cool2:

taka szara jesienna pora to dobry czas na zaległe odwiedziny znajomych, a może sąsiadów:tak:zależy kto kogo ma tam w pobliżu:tak:
może na skypa kogoś złapać i pogawędzić z kubkiem gorącej czekolady:-p

tylko na siłę do obcych nie idźcie bo się mogą zdziwić :evil::ninja2:

mój sąsiad wyglądał dzisiaj tak:growl:

Dzieńdoberek:-)

Martuska, moj dawid tak samo skacze, nawet z oparcia fotela na podłogę i nie slucha się nas wogóle :crazy: to juz chyba uroki bycia matka 2-latka:sorry:

Kasieńko, dzięki, licze na to, że Apthin pomoże:sorry: zreszta dzisiaj wizyta kontrolna u lekarza, to będę wiedziała, co za paskudztwo mu sie wywaliło na tej wardze:eek:

A wogóle to wpadam, tylko się przywitac i zyczyć miłego dzionka, bo zaraz kończe kawusie, ubieram rozbójnika i mykamy na cały dzień do mojej kumpeli i jej synka:-)
czyli przede mna miły dzionek:-) w świetnym towarzystwie...

miłego dzionka lipcóweczki....:cool2::cool2:

Witam:-)
niestety nie dam rady wszystkiego nadrobić:sorry:

Martusia Oli też cały czas skacze z czego się da
Na meble w kuchni też wchodzi i nie pomogło nawet to, że raz spadł na głowę z blatu kuchennego, ale miałam wtedy cykora czy mu nic nie będzie
Jego ulubioną skakającą zabawą jest skakanie na główkę z ławy na sofę:eek:

Edzia miłego wypoczynku:tak::tak::tak::tak:

Niania jak tam po usg:confused:

reklama
Do góry