reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Tusiu tak czasami bywa :( a czy bralas moze juz nospe? moze pomoze? mozesz wziasc tez cieply prysznic, mi to pomagalo
sprobuj!
mam nadzieje ze bedziesz sie lepiej czula!!!

reklama
Nospy jeszcze ani razu nie bralam, bo mi pierwszy raz tak stwardnialo i to takie dziwne uczucie jakby mnie tam od srodka sie naciagalo wszystko. No to dobrze ze mnie pocieszacie , bo juz mi lepiej, bo ja to taka panikara jestem.

TUSIU JA mam to samo , czasami nawet odczowam bol przy tych stwardnieniach brzucha. Dzwonilam na nr alarmowy do mojego szpitala i powiedziano mi ze to normalne , musze brac nospe nawet 6 dziennie i wziasc ciepla kapiel .
Okazalo sie dzisiaj ze mam spora anemie i musze brac dodatkowe leki !
biore terz leki na krazenie , a jutro odbieram w aptece rajstopy ciazowe na zylaki !!! Czuje sie jak stara schorowana babcia !!!

Mam pierwszyciążowy ciuszek i śpioszki dla malutka! Ubranka sa śliczne-śliczniutenkie i takie malusie :p
A spodnie ktore sobie kupilam super wygodne. Do tej pory nosilam dzinsy. Co prawda kupilam sobie takie o dwa numery za duze, ale i tak uciskaja - chyba dlatego ze sa takie ciężkie i opadają za bardzo... A teraz mam mięciutkie spodnie dresowe z gumą i co za ulga. Przynajmniej wieczorami i na gimnastyce brzusio sie zrelaksuje.
A Wy jaksobie na razie radzicie z garderobą?

pozdrowka

Anitko a ta nospe to tylko jak boli, czy jak twardnieje to tez?
A skad ta anemia u was? bo nie tylko ty masz, ale i Sylwia tez.
No to mnie juz uspokoilyscie juz sie nie martwie. Wielkie buziaki :D
No Gazelaczku ja tez sobie dresowe z rozszerzanymi nogawkami, na szeroka gumke kupilam i naprawde super sie chodzi, nie to co w sztywnych dzinsach.

z ta anemia podobno to czeste, m.in. dlatego czujemy sie slabo Dziewczyny...
co do ciuchow to ja na razie sie rozgladam, bo w sumie w większość się mieszczę, a tak już bym chciała mieć brzuszek...
najgorzej to do pracy bo po domu zawsze sie cos znajdzie...
... aha jesli chodzi o ubrania to w temacie ciaza na forum, jest taki temat i dziwczyny pisza co gdzie jest i za ile... dzis tam zagladalam i moze sprawdze pare adresow...

Tusiu nospe mozesz brac nawet jak Cie nie boli to jest calkowicie bezpieczne i mozna spokojnie brac 6 dziennie . Ja biore tylko jak mnie boli.
Anemia to z reguly niedobor zelaza !!!
Jezeli chodzi o ubrania to ja juz dawno nie wchodze w swoje spodnie !! Jak narazie kupilam sobie jedne spodnie dresowe do lazenia po domu, jedne czarne sportowe na wyjscie i jedne eleganckie ale to na potem bo sa mi za duze , jedna sukienke i pare bluzek.
Chcialabym jeszcze kupic jakis sweter i spodnie ! A dla dzidzi nic nie kupuje , moze cos przed samym porodem !
Ale mnie dzisiaj maz wkuzyl , jeszcze go nie ma ,a przepraszam wlasnie wszedl , gral sobie z kolega w PlayStation !!! A nie mowilam ze to duze dzieci !!!

hi, hi
Gazelaczku- po ile takie rajstopy, bo mi na nogach (piszczelach) wychodza zyly - czy to moze pomoc?
Dziewczyny mi strasznie wlosy wypadaja. Slyszalam, ze w ciazy raczej nie wypadaja, ze dopiero po urodzeniu wypadaja te co mialyby wypasc w tych wszystkich dniach ciazy. A mi pelno wypada, mam nadzieje ze za to po ciazy nie bedzie, bo zlysieje. Pozatym to na policzkach ciagle jakies syfy mi wychodza co nigdy mi sie nie zdarzalo. I wogole cere mam okropna - sucha, czerwona z wypryskami. Bleee.
Normalnie brzydne. A jak tam wy i wasza uroda?

Tusiu
u mnie podobnie :? pryszczaki na policzkach, sucha skora...ale za to paznokcie rosna jak dzikie co dwa dni musze je pilowac :roll:
a wylosy hm..na razie...w zasadzie trudno ocenic bo po porodzie wypadlo mi ich chyba z 1/3 potem zaczely jak szalone odrastac a teraz znowu mi wypadaja ale juz nie tyle ile przedtem, wiec nie panikuje

na wypadanie wlosow podobno dobry jest oklad z soku z czarnej rzepy (codziennie trzeba ja scierac i wyduszac sok a sok wcierac w skore glwy)-to chyba nie powinno byc szkodliwe dla Maluszka ale na 100% nie wiem :oops:
a na anemie (to sposob mojej Babci) dobre sa buraki
moze pomoze?
pa i uciekam spac
do jutra
:lol:

reklama
na anemie też slyszałam że dobre są buraczki :-)

nospe
nospe biorę jak twardnieje zbytnio brzusio i jak boli albo mam kłócia - jak mocno boli to biore dwie i kłade się do łóżeczka jak średnio to jedną i dalej maszeruję :-) polecam - jest rewelacyjnym lekiem rozkurczajacym spięte mięsnie w brzuszku i bardzo mi pomaga,

czy ta rzepa nie śmierdzi????? bo jak kupiłam kiedyś szampon z rzepy to śmierdziałą mi glowa wedzonką ihihihi :-)
popytam o te włosy koleżanke ona powinna wiedzieć i jak tylko sie dowiem coś doradze:-)

Buziaki i miłego dzionka :-)

Do góry