reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Cześc dziewczyny.Strasznie boli mnie ząb :evil: :oops: wziełam kilka tabletek bo już nie mogłam wyrobić a teraz się zastanawiam czy to aby dzidzi napewno nie zaszkodzi :? Odezwę się jak bendę w lepszej formie.Papa!

reklama
Agnieszko - na pewno tabletki nie zaszkodzily. Gdy bylam przeziębiona lekarz powiedzial ze po pierwszym trymestrze juz nie trzeba tak rygorystycznie przejmowac sie wszystkim. A poza tym, gdy Ciebie boli - stresik trafia tez do maluszka, wiec lepiej chyba wziąć tabletkę.

Ja jak pisalam bylam na kontroli u zębologa - podobno w ciąży trzeba. Moja Mama zawsze się śmiała, że ona w ciąży była pod opieką ginekologa i dentysty [bo dopadla ją niestety paradontoza...]

buziaki dla wszystkich :D

Cześć Dziewczyny
Kolejan samotna noc minęła uffff:)) - jeszcze tylko do jutra
A powiedzcie jak to jest ze znieczuleniem bo mnie tez ząb pobolewa ale ja pitrus taki jestem że sie boje strasznie:) Mozna cos tam znieczulić w ciązy - chociaz troszeczkę.
Agnieszko - spróbuj moze jeszcze popłukac szałwią albo jakims dentoseptem - czasami przynosi ulgę:( Trzymam kciuki żeby Ci już nie dokuczał:)

jam 3 zeby do leczenia ale jeszcze czekam aż mi mdłości do końca przejdą bo nie chciałabym zwymiotować u dentysty... i z tego co wiem w ciazy też można leczyć zeby w znieczuleniu tylko innym niż tradycyjne.

Cholipcia nie pamietam nazwy tego znieczulenia :oops: ale w ciazy zrobilam sobie wszystkie zeby z wymiana plab rowniez i wszystko ze znieczuleniem (ale wiem ze bylo ono w mniejszej dawce niz normalnie)

Wczoraj niestety mnie nie bylo a tak sie rozpisalyscie, no ale nadrabialam zaleglosci tzn odchamaialam sie w kinie troche... ale dzis przeczytalam juz wszytskie posty i musze powiedziec ze mnie pocieszylyscie z tym leniuchowaniem bo ja jak wroce z pracy to juz nic nie moge zrobic, cos tam w weekend robie ale w zolwim tempie a najchetniej lezalalabym pod kocykiem na kanapie...

... wczoraj bylam u lekarza, wszytsko ok, poza tym ze mam coraz wieksza anemie... no i nowe leki.. moze to od tego to oslabienie...

... slyszalam bicie serduszka mojego maluszka, najpierw lekarz nie mogl go zlokalizowac tak sie schowal, az sie przestraszylam, ale w koncu uslyszalam i rozplakalam sie ze szczescia..

Hej dziewczyny,wreszcie sie zalogowalam :!: :D

Nie dosc ze mam przeczucia ze to bedzie córeczka,nie dosc ze z smsa od 3 wrozek wyszlo ze to babka,to nawet z ta igła i nitka wyszlo ze dziewczyna :D :D :D

Z nitki i igly wyszla mi dwojka dzieci najpierw corka potem synek.

A co do cycuszkow to wam powiem ze mi juz slow brak.... :roll: nie dosc ze mam gigant biust to jeszcze od poczatku ciazy mam piersi wrazliwe i non stop mi chyba rosna :? A na twarzy zrobilam sie pryszczata!!! gdzie pryszczy nie mialam........ :cry:

Jak cos mi wpadnie do glowy to tu nastukam bo jestem tak zmeczona jak nigdy.......opiekuje sie od wczoraj coreczka kolezanki ktora pojechala az do Pozznania urodzic,i wczoraj na swiecie pojawil sie Kubus :D

Do uslyszonka,papaa.

Kochane dziewczynki!!!!
Od wczoraj wieczorem twardnieje mi dosc mocno brzuch. Tak to jeszcze nie mnialam i juz sie denerwuje. Jak jestem wyprostowana i np w tej pozycji zasmieje sie czy kaszlne to az mnie tam sie cos naciaga i zakluje - jest taki naprezony. Nie wiem czy to tak moze byc?

reklama
Tusiu ja tez mam brzusio twardszy i to caly!!nie tylko w podbrzuszu.Ale lekarka mowila mi ze to normalne bo macica sie powieksza :D Tagze bez nerwow :D

Do góry