reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

mi tez lekarz zalecil nospe na wszelkie bole, powiedzial zemoge nawet brac wersje forte, bo ja czasem mam straszne bole glowy i kiedys to tylko zastrzyk a teraz trzeba sie przemeczyc..
co do cery to ja tez mam ciagle problemy i skora, jakies pryszcze itd...
no a wlosy, zawszemialam slabe a teraz mam takie ladne, mocniejsze i lsniace no i wypada ich znacznie mniej... mogloby tak zostac :)

reklama
Dziewczyny! Podobno jak się w ciąży brzydnie, to urodzi się dziewczynka i mamie powoli urodę zabiera! U mnie wszystko przemawia za chłopakiem, bp cera mi się poprawiła i w ogóle to wszyscy mówią, że wcale nie wyglądam jakbym była w ciąży! Pa pa!

Dziewczyny, tylko do was zagladnelam i od razu mi sie lepiej zrobilo :) Wczoraj mialam leciutki dolek, bo caly dzien mi tak jak Tusi brzusio twardnial i pobolewal raz z lewej raz z prawej strony. Od razu wzielam nospe, ale dopiero na wieczor mi sie uspokoilo. No i oczywiscie od razu zaczelam sobie wyobrazac nie wiadomo co, i ze napewno cos jest nie tak. Na szczescie dzisiaj juz jest lepiej :D Troche mnie uspokoilyscie, ze u was tez tak bywa :) Pozdrawiam goraco i zycze milego weekendu.

Sylwio ja tez mam straszne bole glowy. Juz przed ciaza takie mniewalam. Teraz jak mnie boli lykam apap, robie sobie zimne oklady na czolo i smaruje sobie czolo amolem, ale w sumie to nic mi nie pomaga. Jak zaczyna bolec to caly dzien boli. Zawsze bralam takie silne to mi pomagalo teraz nie moge ich brac i sie musze czesto meczyc. A ta nospa to ci pomaga na bol glowy. Dzisiaj mnie wlasnie zaczyna juz bolec.

A ja mam wrazenie ze wlosy i paznokcie mi sie poprawily !
Pryszczy jakos mi sie uspikoily , ale jestem za to blada jak smierc ! To pewnie przez ta anemie!
To dodatkowy dowod ze to bedzie chlopak! Brzusio tez mam jak na chlopaka!!! Jak narazie !! Tak bardzo jestem przekonana ze to chlopak ze jak by mi lekarz powiedzial ze to dziewczzynka to chyba bym nie uwiezyla !!!

tusiu, w sklepach widzialam rajstopy ciążowe za 15-30 zl, w zależności od firmy. W mothercare byly najdroższe.
Wiecie co, jak poszlam na gimnastyke to po dwoch zajęciach schudlam kilogram! I wogole czuje sie super-super!!!
Moje wlosy b. poprawily sie, paznokcie średnio. Na buzi robią się różne cudaki. A więc na dwoje babka wróżyla - nie da sie chyba wywnioskowac na tej podstawie plci, hi hi

Tez mam bole glowy... Od kilku dni zbiera mi sie na migrene, ale jakos jeszcze nie dopadla mnie. Ale w nocy chyba boli mnie glowa, bo rano mam takie niemile ćmienie...

ale potem juz OK

buziaki :p

Tusiu, ja tez zawsze bralam pyralgine a najlepiej pare, ale teraz jak nie mozna to biore ta nospe forte bo jest znacznie silniejsza niz zwykla ale lekarz powiedzial ze nie ma przeciwskazan, ale tez na te bole nie zawsze pomaga, wiec czasem trzeba sie po prostu meczyc caly dzien, najgorsze to to ze wtedy chcialoby sie zasnac zeby nie myslec o tym bolu, ale to sie nie udaje :(
co do brzuszka to tez mam czesto twardy, ale widze ze to chyba norma, no i dzis mnie troche boli, nie mocno ale to zawsze niepokoi
...u mnie na razie ksztaltu brzuszka nie widac, bo go nie ma :( ale wg tego co piszecie to na dwoje babka wrozyla bo wlosy i paznokcie lepsze, cera gorsza... tez jetsem blada jak smierc (anemia) nawet zastanawialm sie czy nie sc na solarium, w jakiejs ksiazce wyczytalam ze jak na krotko to nie szkodzi, a to i samopoczucie poprawia :D ale troche sie boje, co wy o tym sadzicie?

hej Kochane!
jak tam samopoczucie dzisiaj? ja pol nocy nie przespalam :? Tymul wojowal :? a nad ranem jak spojrzalam co sie dzieje za oknem to oczom nie wierzylam :shock: sniegu tyle ze drzwi otworzyc nie moglismy :shock: i ciagle sypie, dobrze ze dzis sobota :wink:

aha kiedys slyszalam ze jak brzusio bedzie wygladal tak jak pilka do kosza tzn ze chlopiec a jak bedzie mial ksztalt arbuza to dziewczynka :wink: :lol:
z tymciem byla pilka...za 10dni mam wizyte u lekarza i moze juz sie dowiem :D kto tam puka

i zaraz musze isc obciac paznokcie bo znowu urosly :roll:

Gazelaczku jak tam serek? ja dzis zrobilam sobie nalezniki z serkiem mniam mniam

milego dnia Brzucholki :lol:

Sylwio slyszalam ze skora w ciazy jest bardziej wrazliwa na promieniowanie i latwo sie poparzyc :roll:
uwazaj na tym solarium

a moze tezpopijaj sok z marchewki jest bogaty w karoten i powinien poprawic kolor skory (jesli dobrze pamietam to sa takie pyszne soki Marvit jednodniowej waznosci, wiec swiezutkie i pyszniutkie :lol: )

reklama
maniu - a ja dzis jadlam naleśniki z... budyniem :D
i wiecie co? Prawie w ogóle nie tykam mięsa. Az sie zaniepokoilam gdy sobie z tego zdalam sprawe, bo zawsze mialam sklonnosci do anemii.

Do góry