reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Brunetko - to chyba kwestia ostatnich godzin przed porodem a nie kilku dni. Inaczej mogloby to doprowadzic do odwodnienia organizmu. Na szkole rodzenia mowili o kilku godzinach... I wymioty tez mogą bezposrednio sie pojawić. No ale u Ciebie termin tuz-tuz ;) :)

Mi sie wydaje ze jedna z przyczyn czestszych wizyt w kibelku moze byc tez specyficzne ulozenie dziecka. Ja czasem czuje jak mi maly wedruje po wnetrznosciach i jak to stymuluje ruchy jelit :p Ale to tylko moja teoria, hi hi

reklama
Cześć dziewczynki! A mi się dzisiaj śniło, że miałam egzamin z porodu w dziedzinie: cesarskie cięcie - jako jedyna dostałam dwóję i byłam załamana, że tak kiepsko sobie radzę - hi hi. Mój maluszek kopie mnie dziś w górną część brzucha - tak mniej więcej po środku - czy to może znaczyć, że ułożył się jednak główką w dół? Bo wcześniej kopał mnie w boki. Co do rozstępów, to mam kilka na brzuchu, a właściwie pod brzuchem, są wstrętne i najgorsze było to, że ich istnienie uświadomił mi dopiero lekarz podczas ostatniej wizyty. Fuj! Cieszę się tylko, że w domu mam dość małe lustro i ich na ogól nie widzę, a co oczy nie widzą...
Asiołku, ja bym napisała do dziekana, żeby było się potem do kogo odwoływać. Miłego dnia!

Dzięki Gazelaczku.
Jednak cenne te informacje ze szkoły rodzenia. :)
Jako że nic mnie nie boli to może jeszcze nie jest poród, a ta Twoja teoria wydaje się mi być logiczna i słuszna.
Z drugiej storny, może naprawde zjadłam coś i teraz mam takie skutki.
Zobaczymy....

Brunetko - moze za duzo truskawek, hi hi
Ja znowu sie nimi najadlam [zeby sie gorzej nie wyrazic ;)] i w rezultacie dostalam chyba tempratury. Myslicie ze mozna po truskawkach dostac temperatury???

Chyba Mężula jutro wyślę do Warszawy... ze wszystkimi dokumentami... innego wyjścia raczej nie ma... wydaje mis ie że jak ktoś tam bedzie osobiście to to sie lepiej potoczy niż jakbym wysłala dokumenty pocztą .... i on już na miejscu dowie się co i jak...
Przy okazji porozmaiwa z Bratem o kredycie... i odwiedzi rodziców :-) a ja uschne z tesknoty :-)
Szczerze piszac to jestem załamana wczorajszym dniem i całą sytuacją :-( bardzo ciezko jest mi na serduchu :-( martwię się i tyle ale już i tak jest lepiej niż wczoraj :-)

najtrudniej jest w takich chwilach nie palić jak sie rzuciło palenie... jak jestem wsciekła to mam ochote zapalić 5 papierosów naraz i uważam że schudniecie 30 kg to pikuś :-) w porównaniu z rzuceniem palenia :-) ale narazie jestem dzielna

Asiolek!!! No Ty sie trzymaj!!!! Tyle wytrzymalas to teraz bedzie juz tylko lepiej ;) :) Pomysl o tym jaka bedziesz dumna gdy sobie darujesz te 5 fajek ;D

Gazelaczku ja nie zapale ale od gadania lżej mi sie robi... bałabym sie terz zapalić choćby jednego papierosa - bo ja mimo, że nie pale bardzo lubie papieroski i chce palić dalej -tylko logiczne myśłenie i zdrowie mojej corki pomagają mi przetrwać :-) i bałabym sie że po jednytm papierosku bedzie już zakupiona paczka nie czuje sie silna wiec walcze każdego dnia...

Brunetko co do tego czyszczenia organizmu to ja mam juz chyba od tygodnia,tez mnie nic nie boli ,ale biegunke to mam codziennie,staram sie juz nie jesc mizerii,truskawek i innych cudow.Gdzies wyczytalam ,ze to zwiastun rychlego porodu,ale ile w tym prawdy to ja nie wiem,dziewczyny tutaj pisza ,ze to sie dzieje pare godzin przed porode ,a nie kilka tygodni.

Brunetko, a nie opadl Ci brzuszek,bo ja czuje jakbym moja dzidzie to gdzies w kroku miala ,takie mam uczucie ostatnio i straszliwy ucisk na mocz,doslownie jestem w toalecie co pare sekund.
Ja mam termin na 7 lipca ,ale moj doktor na ostatniej wizycie (02.06)powiedzial mi,ze do lipca nawet nie donosze bo zaczyna mi sie dosc szybko szyjka skracac,ale wiadomo moge jeszcze te ciaze przenosic.
15 tego ide na KTG jakby skurcze byly efektywne kto wie moze sie cos z tego urodzi????

reklama
Ja mam od kilku dni obsesję wód płodowych i cały czas sprawdzam czy mi sie nie sącza a jest to związane z zaparciami jakie miałam . Piszecie o oczyszczaniu organizmu a to moje marzenia ostatnio. Już nie wiem co jeść i truskawki i figi suszone i musli i wszystyko na raz bym zjadła żeby tylko pomogło. :mad:

Do góry