reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Graszka mam nadzieję że to nic takiego i jutro bedziesz juz zdrowiutka dobrze ze lekarz przyjdzie.

Melani to wielkie gratujlacje. Fajne uczucie jak jakiś etap w życiu ma sie już za sobą.

reklama
Graszka, trzymaj się tam cieplutko i o żadnym szpitalu nie myśl!!!! Ale widzisz przynajmniej jeden plus, że już bedziesz miała torbę spakowaną :)

Melanie Gratulacje!!!!! To może się dzisiaj wieczorkiem skuszę z tej okazji na jakieś pół piwka, bo cos za mną ostatnio chodzi. Przynajmniej będzie pretekst :D :D

Ja wlasnie podjelam pierwsza probe pakowania torby - generalnie wszystko juz mam - zostalo uzupelnic przyborami toaletowymi, czyms do jedzenia i do czytania ;D. Jestem z siebie dumna - tak przed czasem to jeszcze nigdy nie bylam gotowa ;D

Martuśka, tak nawet myslalam zeby z położną porozmawiac o wymacaniu Maciusia, ale wlasciwie to mogę ten tydzien jeszcze poczekac. Decyzja i tak bedzie podjęta po usg, a maly moze sie obrocic do tego czasu. A maly wlasnie odkryl ze przy pępku skora jest bardziej uciągliwa i straaaasznie sie tam rozpycha!

Graszko - super ze wrocilas!

cześć dziewczyny
jak wam minęła noc mnie bolały kości no i maluszek się wiercił, a jeszcze dziwny sen miałam śniło mi się ze trzymam stópke dzidziusia i ma 6 paluszków , jakieś przewrażliwienie czy co ? A pogoda na mazurach - ładna słoneczko świeci czyli chyba bedzie ładny dzień , a ja teraz siedzę i próbuje zamówić pościel i rózne pierdoły przez internet ale oczywiście nie wiem co wybrać hehe :)

Uff. w koncu doczytalam to wszystko. Dziewczyny - produkujemy tony postów  ;D

Graszko - trzymam kciuki! Może to rzeczywiscie grypa? Az i mnie z tego wszystkiego zaczął boleć brzuch...

Melanie - gratulacje. No teraz to Twoj dzidziolek musi być straaaaasznie dumny z takiej Mamy! I pierwszy egzamin ma juz za sobą - i od razu taki poważny, hi hi

Co do piersi - ja na pewno od razu kupuję laktator do szpitala i zamowilam nakladki na brodawki. Uzywa sie ich gdy juz popękają. Oczywiscie postaram sie zeby nie popękały, ale to kosztuje 16 zl i stwierdzilam ze tyle moge wydac. A w razie czego mąż nie bedzie musial ganiać po sklepach i szukac, nie wiem czy umialby takie cos kupic  ;) :) Na szkole rodzenia polozna mowila ze trzeba brodawki smarowac wlasnym mlekiem i to lepsze niz masci [a teraz mozna siare rozsmarowac jak jest - to odzywia skore]. No a jesli juz to kupuje sie masc z lanolina - i przed karmieniem nie trzeba jej zmywac, wiec chyba wygodnie.

Laktator juz mam w torbie:) - tylko wlasnie masc na brodawki mnie nurtuje:) - o smarowaniu mleczkiem tez slyszalam - ze najlepszy sposob ;D

reklama
Witam,
Melanie gratulacje.

Dobrze,że dzis pogoda w miarę, bo wybieramy się po wózek. Upatrzyłam taki jeden w hurtowni i mam nadzieję że jeszcze będzie. Wczoraj spotkałam kumpelę i ona (też w ciązy) szykuje się na ten sam wózek.A nie wiem czy przypadkiem nie mają tylko jednego w sprzedazy.Fajny ma wzór. Musze być pierwsza!!!

Wczoraj pisałyscie o oczyszczaniu organizmu przed prordem i ........mnie chyba cosik wzięło. :-[, sama nie wiem czy to z powodu tego oczytania, czy to oznaka zblizającego się porodu.
Na ile wczesniej taki czyszczenie może wystąpić? Napiszcie jeśli któraś z was wie.
Jak narazie nic mnie nie boli.

Do góry