reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Wlasnie czytam czerwcowki i one debatuja nad tym w czym przewiez dzidzie do domu.
Ja mam ze szpitala do domu autem moze 10 min.i tak sobie mysle ,ze moze na rekach tylko w rozku ja przywiaze, a na wszelki wypadek to moze gondolke z wozka wezme.Nosidelko to chyba odpada bo taki noworodek jest na to zamaly.W kwestii nosidelka i fotelika to ja jestem zielona.Podobno jeden z tych pierwszych fotelikow+nosidelek to dopiero od 3 miesiaca zycia dziecka , no ja nie wiem -PROSZE O PORADE W TYM TEMACIE

reklama
kurko kochana - lipcowki są po czerwcowkach, ale ten temat juz u nas przerobiony ;) :). Z doswiadczen naszych mam forumowych i informacji dziewczyn chodzacych na szkoly rodzenia wynika, że fotelik bezwzględnie musi byc. Chociaz pozyczyc trzeba jak nie masz. Wlasnie o to chodzi, ze foteliki są najlepsze OD URODZENIA juz i tylko one w razie czego ochronia baaaardzo delikatny kregoslupik dziecka. Nawet gwaltowne zahamowanie moze byc szkodliwe. My oczywiscie tego nie odczujemy, ale dziecku niewiele trzeba...

MelanieGRATULACJE to ogromny krok do przodu!!!!!  :)

Gazelaczku z tym smarowaniem mleczkiem to prawda i lanolinka jest super!!!! ja caly czas nia smarowalam brodawki i nie popekaly  :)

Fridus to mamy ten sam problem  :p sok z jablek tez jest dobry i jak na mnie... herbata z mlekiem  ;D dziala rewelactyjnie
a co do wod plodowych to mi odeszly w pierwszej ciazy na poczatku poczulam tak jakby wielki babel pekl w brzuchu takie buuuuuuul buuul a potem nagle uczucie wiekszych uplawow a na koniec mokre spodnie  :p ;D aaaa...w szpital jak mnie polozono mialam wrazenie ze wiecej ze mnie leci  :p tak czy siak efet i uczucie takie jakbym sie posikala  :p ( no...a zaczelo sie to w sklepie  8) ) ale ale zanim spodnie przemokly zdazylismy dojechac do domu  

Gazelaczku dzieki za pomoc,terza juz wiem ,ze musze sie jeszcze zaopatrzyc w fotelik dla dzidzi.
Co do brodawek to ja sobie kupilam masc nagietkowa ,kolezanka bardzo polecala.

hej dziewczyny !!
Witam wszystkie !!!
Mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominelo i ze wszystkie czujecie sie dobrze ?
Ja jestem juz w domy , skazana na calkowite lezenie !!

Alez sie ciesze ze Cie widze - dzieki Tobie lepiej funkcjonuje (mniej strupkow od zadrapan).

Wszystkie jeszcze jestesmy 2w1 - tusia walczy w szpitalu i jedna z "nowych" lipcowek kasia k - to pokrotce.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki.... Tysiace uscisnien:)

Anitko!!!!!!! jak dobrze ze juz jestes!!!! jak sie czujesz?jak malutki??
i tak jak mowi Ania wszystkie trzymalysmy za Was kciuki!!!
lez, lez i raz jeszcze lez i wszystko bedzie dobrze!!!!!!!!!!!
duza buzka :-*

reklama
A ja mam wreszcie ten rozek!!!!
Co do zaparc mi pomagaja kiwi w ilosci dwoch sztuk dziennie!!!
No i kawa rozpuszczalna z mleczkiem tez dziala na mnie przeczyszczajaco ;D
A co do tych brodawek to ja tez potrzebuje pilnie jakiejs masci bo mi sie strasznie suszy skora i tez wygladaja jakby zaraz milay popekac, a do tego laktacja mi sie zaczela na calego i czuje sie od dwoch dni jak mleczarnia!!

Do góry