reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Elf, ja bym poszła do lekarki i spytała wprost: moje dziecko od miesiąca ma poranną chrypkę. Zbadała ją pani i osłuchowo i gardłowo jest ok. Zaleciła jej syrop i leki odczulające. Mimo to, zmiany nie ustepują. Proszę mi powiedzieć, bo jako matka martwię się i uważam, że mam powody:
a) jak długo mam jej dawać ten syrop, jeśli zmiany nadal nie ustąpią
b) ile to jeszcze może potrwać. I serdecznie proszę o kompleksową odpowiedź, gdyż wyprawy z dzieckiem do lekarza kosztują mnie wiele wysiłku.

I nie wyszłabym stamtąd, dopóki by mnie nie uspokoiła i dała satysfakconującej odpowiedzi :dull: Elf, płacisz na służbę zdrowia, nie daj się zbywać, masz prawo wiedzieć KONKRETNIE i DOKŁADNIE co jest Twojemu dziecku i z CZEGO to wynika!
dobrze gada!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak:

Dzieki Joasiu
poczekam z tym przeswietleniem jeszcze a narazie wydebie skierowanie do laryngologa przynajmniej :tak:
bardzo dobre posuniecie :tak::tak::tak::tak:
Ewuniu - nie martw sie i nie denerwuj, poczekaj na wyniki badań laryngologicznych. i jeszcze Ci powiem to co zawsze powtarzasz: słuchaj swojej intuicji :tak: moze warto zmienić lekarza?

Nesiu - gratuluję :-)
Anikaaa - gratuluję @ :-):-):-)
E-mamo- wcale sie nie czepiam - po prostu ZAZDROSZCZĘ :-p
Gazelko - nie rezygnowałabym z niej tak szybko. Podobnie jak nenius uważam, ze mogła bać sie Twojej reakcji na swoje ewentualne stanowcze zachowanie. ponadto nie zna ani Ciebie ani Maćka, dopiro dowiaduje sie jakie sa Twoje wymagania, moze oczekuje, ze przedstawisz jej jakieś sprawdzone schematy działania na okreslone sytuacje? dałabym jej szansę :tak:
Aniu.g - dzieki za wyjaśnienia w sprawie zazdosnych zachowań. myslę, ze Julka nei będzie miała innego wyjścia tylko sie przyzwyczaić :-) a co do jej reakcji na to, że biorę obce dzieci na ręce - od razu sie przykleja :crazy:

Edytki - :elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:
lece do mojego gniazdka - dzis malowania dzień kolejny :crazy::crazy::crazy::crazy::sorry::sorry::sorry:

Ewuś - myślę o Tobie :-):elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

reklama
cześc Lipcóweczki...
może ktoś mnie pamięta. u nas wszystko w porządku jesteśmy zdrowi, Gabryśka już 3 miesiące bez pieluszki, ale niestety jeszcze czasami jej sie zdarza zsikac w mjtalaski..... a wy widze, kiedy nie wejdę na forum to ktoś choruje,a to tak niezdrowo:-):-):-)...... A nie myślałyście może o wyjeździe do sanatorium z dziecmi . Moja siostra 2 lata temu była w sanatorium w Istebnej ze swoją trójką dzieci(pobyt dzieci refundowany z funduszu zdrowia) i bardzo im to pomogło.... dzieciaki miały tam porobione testy alergiczne , przez 2 tyg. chodziły na różne zabiegi i od tamtej pory właściwie nie chorują.
Moja Gabryśka w zasadzie nie choruje, od czasu do czasu ma jakis katar i tez podejrzewam ,że alergiczny i mamy zamiar wybrac sie tam latem. A można to też połączyc z fajnym wypoczynkiem.... Naprawdę warto sie tym tematem zainteresowac
Dzieki Joasiu
poczekam z tym przeswietleniem jeszcze a narazie wydebie skierowanie do laryngologa przynajmniej :tak:
O właśnie tez pomyślałam o laryngologu dla Weronisi.....
Zyczę zdrówka dzieciaczkom rodzicom i dzieciaczkom jeszcze tym nienarodzonym.... A i gratulacje dla Następnej zafasolkowanej Lipcówki.....

Moooma, bardzo podoba mi się zdjęcie Gabrysi w suwaczku :tak: Śliczna mała :tak: Może siebie nam pokażesz, bo chyba jeszcze nie miałaś okazji?

Cześć dziewczyny. Na dzisiaj kończę pracę i zabieram swoją zakatarzoną osobę do domu. A w domku mleczko z miodem, kocyk i książeczka :-p ...marzenia :cool:.
Oczywiście nici z takich pieknych planów chyba że mój mąż przyjdzie wczesniej z roboty w stanie lepszym niż ja , a wczoraj czuł się duuuużo gorzej ode mnie więc nie wiem czy mogę liczyc na ten kocyk :errr::-(.
No nic to, zobaczymy:blink:.

Pa,pa

Niesiu serdecznei gratujuję!!!!

Niesiu, gratulacje !!!
pisz jak się czujesz i wogóle...

wow!:szok: moje gratulacje!!!!!!!!!:-):-):-):-) ale super! kolejna do kompletu;-)

WOW super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D Gratuluje z całego serducha :-D

Niesia serdeczne gratulacje zafasolkowania :-):-)

Niesia - wielkie gratulacje! Witamy w gronie :) Niedługo ja się wykrusze, więc dzięki Tobie zostanie zachowana równowaga liczbow ;-) Jak się czujesz? Który to tydzien? Byłaś u lekarza, czy masz termin? Opisuj wszystko!

Ja też jestem zafasolkowana ale taka świeżynka ze mnie bo termin mam dopiero na Maj 2008 :-):-):-).

Niesia gratulacje:-D. To na kiedy wypada ci termin:blink:.

Dzien dobry,
ale sie sypie dziecmi. Gratulacje niesiu:-).

Nesiu - gratuluję :-)

A i gratulacje dla Następnej zafasolkowanej Lipcówki.....

:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2: dzięki dziewczyny.
Cóż, wczoraj zrobiłam test, bo 5 dni spóźniała mi się @. Nie mam na razie żadnych objawów i czuję się normalnie, jakby nigdy nic. Więc jak wszystko będzie dobrze, to w maju będzie nas 2 (Karin;-)- Tobie też gratuluję!!!)
Lilka trzymam kciuki za pomyślne znalezienie nowego gniazdka.
Elfiko oby się szybko wyjaśniło, co dolega Weronisi.

Ja tylko na chwilkę bo korzystam z tego że mój mąż jajosi się z Jagodą na podłodze i oglądam... biust Olivii :cool::-p.. gratulacje, gratulacje masz czym oddychać kobieto:-). Fajne zdjęcie.
Iwon super zdjęcie, fajna fryzurka:tak::tak::tak:.

Hej Lipcówki wieczorową porą;-):tak:

Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia imieninowe :elvis: :elvis: :elvis:

Poza tym gratuluję Niesi fasolki:tak::tak::tak::tak:

Aniu.G- współczuję dietki:zawstydzona/y:, wiem jaka jest straszna bo sama musiałam ją stosować podczas karmienia Julki:no:. Mam nadzieję, że u Was będą to tylko 2 tygodnie! :elvis:

Liluś- kurcze, w nieciekawej sytuacji jesteście teraz:no: Piszesz, że mieliście podpisaną umowę na 5 lat, nie chroni Was tam prawo w jakiś sposób? W PL najemca, który ma ważną umowę najmu może zagrać wynajmującemu na nosie bo obowiązuje okres ochronny od października do marca chyba a w szczególności dotyczy to kobiet w ciąży, których nie wolno wyrzucić z lokalu bez zapewnienia im lokalu zastępczego. Mam nadzieję, że wszystko się Wam tam poukłada jak trzeba! Ściskam! :elvis:

Idę na wątki poboczne:-p

Ja tylko na sekundke - chcialam napisac - Iwon bomba avatorek (firanki zreszta tez;-))

Hihi, ja też jestem 'przejazdem' ;-) Dzięki Anula :-)

A fotka jest z mojego wypadu na koncert do Łodzi :-p

Sączę sobie piwko, które znalazłam przypadkiem w lodówce i podjadam paluszki :-p Czy ktoś wie, co się wydarzyło dzisiaj w M jak Mydło? Bo załapałam się na końcówkę :dull:

reklama
Do góry