reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dużo zdrówka życzę dla Kubusia i Maciusia :elvis::elvis::elvis::elvis:
GRATULACJE

Ale czadowo :-):-):-):-)Az mam ciarki :-p

No, no, ogromne gratulacje!!!!!!!!

niesia gratulacje fasoleczki, rosnij nam zdrowa!!!!:happy2::happy2::happy2:

Gratuluję oczywiście i ja tzn.my:tak::tak::tak:

Niesia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czyli co? czerwcówka?

:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
dziękuję bardzo Wam wszystkim. Strasznie się cieszę że w końcu się udało. Wcześniej tak sobie 'zaplanowałam' ;-), żeby z porodami uwinąć się z przed 30tką i pewnie mi się uda. Ja mam urodziny w czerwcu, a z moich wyliczeń dzidzia powinna pojawić się 23 maja. :-D:rofl2::happy2:

reklama
Hej hej,
ja też chcę złożyć gorące życzenia imieninowe Edytkom. Sto lat!!!

No więc wczoraj dowiedzieliśmy się, że tym razem i nam się poszczęściło. :tak::tak: :-D:-D:cool2::cool2::rofl:
cześć

Niesiu serdecznei gratujuję!!!!
Ode mnie tez wielkie
STO LAT DLA EDYTEK

piekna pogoda a u mnie wszystko jest tak :-:)-:)sorry::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad:

wszystkim choróskom zyczymy z Nisią zdrówka :elvis:
a dzisiaj mija dokładnie miesiąc odkad moje dziecko ma chrypke i poranny kaszel :no:
nie mam pojecia co z tym robic? Juz byłam kilka razy u pedniatry i kilka razy słyszałam ,ze mała nie ma zmian osłuchowych, czyste gardziołko i ,że mam podawac leki odczulajacei syrop na chrypke .
Tylko jak długo mam jej ten syrop podawac? Kurcze znowu mam iśc do lekarza?
co mam robic? poradzcie plisss :-(

czesc
zrobie to chronologicznie
Edytki wszystkiego najlepszego!!!

No więc wczoraj dowiedzieliśmy się, że tym razem i nam się poszczęściło. :tak::tak: :-D:-D:cool2::cool2::rofl:
wow!:szok: moje gratulacje!!!!!!!!!:-):-):-):-) ale super! kolejna do kompletu;-)

A u nas bleeee. Maciek zasmarkany jak diabli :no: Pół nocy spał ze mną na fotelu, bo tylko w pozycji siedzącej był w stanie oddychać. Wczoraj rano był zdrowiutki, po południu dostał lekki katarek, a wnocy... szkoda gadać. Na szczęście oprócz tego nic się nie dzieje, nie ma gorączki, no ale same wiecie, jak katar potrafi umęczyć. W związku z tym, nie zawiozłam go dzisiaj do babci i mam przymusowy urlop :no:
zdrowka dla Maciusia i dla Kubusia i innych co sie smarkaja!:tak:
piekna pogoda a u mnie wszystko jest tak :-:)-:)sorry::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad:
a dlaczego?

NiaNia witaj spowrotem!

a u mnie w sobote jak przygotowywalismy z szymkiem kapiel dla niego to dziecko postanowilo ze zanim samo wejdzie do wanny to wrzuci tam pizamke!:szok: a to byla jedyna jaka mielismy na stanie:baffled:
i niestety szymek ujawnil milosc do zwierzat:no: a szczegolnie do jednego kotka ktory i tak jest przez los poszkodowany bo nie potrafi mialczec. otoz dziecko ma cztery ulubione zabawy z kotkiem
1. wsadzic mu palec do oka
2. dac mu przez leb np kluczami od domu
3. zlapac go za ogon u nasady i podniesc do gory
4. przycisnac go z calej sily za grzbiet do podlogi. tak ze kotek macha jak opetany lapkami.
opcja czwarta jest najbardziej popularna, a tuz za nia prowadzi nr dwa:baffled::eek:

wszystkim choróskom zyczymy z Nisią zdrówka :elvis:
a dzisiaj mija dokładnie miesiąc odkad moje dziecko ma chrypke i poranny kaszel :no:
nie mam pojecia co z tym robic? Juz byłam kilka razy u pedniatry i kilka razy słyszałam ,ze mała nie ma zmian osłuchowych, czyste gardziołko i ,że mam podawac leki odczulajacei syrop na chrypke .

ta chrypka to nie mam pojecia skad....
moze to alergiczne i minie kiedy zniknie alergen???
a kaszle, ja sie meczyłam 5 tyg i wszystko wyjasniło sie po RTG..........
moze powinnas sie skonsultowac z innym pediatra??

Elf, ja bym poszła do lekarki i spytała wprost: moje dziecko od miesiąca ma poranną chrypkę. Zbadała ją pani i osłuchowo i gardłowo jest ok. Zaleciła jej syrop i leki odczulające. Mimo to, zmiany nie ustepują. Proszę mi powiedzieć, bo jako matka martwię się i uważam, że mam powody:
a) jak długo mam jej dawać ten syrop, jeśli zmiany nadal nie ustąpią
b) ile to jeszcze może potrwać. I serdecznie proszę o kompleksową odpowiedź, gdyż wyprawy z dzieckiem do lekarza kosztują mnie wiele wysiłku.

I nie wyszłabym stamtąd, dopóki by mnie nie uspokoiła i dała satysfakconującej odpowiedzi :dull: Elf, płacisz na służbę zdrowia, nie daj się zbywać, masz prawo wiedzieć KONKRETNIE i DOKŁADNIE co jest Twojemu dziecku i z CZEGO to wynika!

Elf, ja bym poszła do lekarki i spytała wprost: moje dziecko od miesiąca ma poranną chrypkę. Zbadała ją pani i osłuchowo i gardłowo jest ok. Zaleciła jej syrop i leki odczulające. Mimo to, zmiany nie ustepują. Proszę mi powiedzieć, bo jako matka martwię się i uważam, że mam powody:
a) jak długo mam jej dawać ten syrop, jeśli zmiany nadal nie ustąpią
b) ile to jeszcze może potrwać. I serdecznie proszę o kompleksową odpowiedź, gdyż wyprawy z dzieckiem do lekarza kosztują mnie wiele wysiłku.

I nie wyszłabym stamtąd, dopóki by mnie nie uspokoiła i dała satysfakconującej odpowiedzi :dull: Elf, płacisz na służbę zdrowia, nie daj się zbywać, masz prawo wiedzieć KONKRETNIE i DOKŁADNIE co jest Twojemu dziecku i z CZEGO to wynika!
dzieki , tego potrzebowałam :elvis: ide do lekarza :tak:
ale dopiero jutro bo dzisiaj sie juz nie dopchamy

ta chrypka to nie mam pojecia skad....
moze to alergiczne i minie kiedy zniknie alergen???
a kaszle, ja sie meczyłam 5 tyg i wszystko wyjasniło sie po RTG..........
moze powinnas sie skonsultowac z innym pediatra??
Dzieki Joasiu
poczekam z tym przeswietleniem jeszcze a narazie wydebie skierowanie do laryngologa przynajmniej :tak:

reklama

WOW super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D Gratuluje z całego serducha :-D

A dla Edytek:

kwiaty_bukiety_wiosna_02d.jpg

Do góry