reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Gazelku my wlasnie jestesmy w trakcie takiego nieszczesnego przestawiania. Jas spi do 8 i idzie spac o 20, ale niestety jego dzienna drzemka znikla (wczesniej zasypial kolo 22). Ja tam wolalam aby spal w dzien:-p, a on jakies przestawianie mi funduje:no:

Hej Aniu, Ty teraz to mnie najlepeij zrozumiesz :-);-):cool2: Ja mam nadzieje że Mackowe niespanie dzienne wynika stąd, że On malo sie ostatnio bawil na dworzu. A teraz lekarka kazala siedziec w domu, no wiec siedzimy :dull:

Chyba tez sie zdecyduję na młodą opiekunkę, niech się wyszaleje z malym.

A co do krępacji... przy tej wczorajszej dziewczynie to chyba luzik. Z Niej to jest takie chodzące ciepełko. Hm.... umowię się z Nią na dzień próbny - tak ostatnio wymyśliłam.

Wlasnie Maciek dostal jeść i polozylam go spać. I wiecie co? Pogryzł smoczek :shocked2: . Więc Mu powiedziałam, że ma iść spać bez smoczka. I zaraz idę sprawdzić co tak cichutko u Niego :-p

reklama
No i jeszcze doszedl nam problem z Piotrusiem - ostro "kupkujemy" i mamy krewke w kupach. Walczymy - jak do jutra nie uda sie nam troszke opanowac sytuacji to niestety czeka nas Instytut Pediatrii - mam nadzieje ze unikniemy wypadu do szpiatala.

No wlasnie Aniu, jak sobie radzicie? Z tego co piszesz nic się nie poprawiło. Qrcze, a Jasiu taki jeszcze malutki - działaj szybciutko. Trzymam kciuki!!!!

Hej ;-)
Wiecie co? Kornel nigdy nie miał alergii pokarmowej, testy też jej nie wykazały, a dzisiaj Ewa (opiekunka) zauważyła u niego na ciele takie małe krosteczki. I tak sobie myślę- przedwczoraj zrobiłam mu soczek własnej roboty, do którego dałam sporo pomarańczy (był też banan, jabłko, marchew). Czy myślicie, że dziecko w tym wieku jeszcze może tak reagować na cytrusy? :confused:

Iwonko, Maciek też nigdy nie mial alergii. Wszyscy podejrzewaliśmy u niego alergię już ze 100 razy i zawsze w końcu wychodziłó, że to potówki, albo 3dniówka albo podrażnienie od proszku do prania coś nieokreslonego. Mam nadzieje że u Was bedzie podobnie

MACIEK USNĄŁ!!!

a teraz najlepsze - BEZ SMOCZKA!!! :szok::szok::szok:

Tak więc od dziś chyba funkcjonujemy bez smoczka, jak myślicie? :confused: Nawet nie mam jak wyjść żeby kupić nowy. Mam tylko taki malutki dla Jagusi, ale to przecież za małe :-p

Wiecie co, na październikowie kłopoty... Już czworo dzieci się dotychczas urodziło. Dwoje bez problemu, wszystko w porządku. A jeden maluszek w sierpniu umarł... I teraz znów jest stres na wątku, bo kilka dni temu urodziła dziewczyna po ciąży z komplikacjami i maluch walczy o życie, jest w stanie ciężkim. Qrde, jak mi smutno i jak współczuję tym dziewczynom :-:)-:)-(

Olivkaa, no, no - modelka nam sie taka ujawnia..:cool2:. Podziwiam za odwage:-)

Oliviaa, fajowe zdjęcie :tak: Podoba mi się, bo jest ciekawe i subtelne :-)

Oliviaa a mnie się to zdjęcie nie wyświetla :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A też bym chętnie zobaczyła bo uwielbiam ładną fotografię. Jak inaczej mogę to zobaczyć:confused:

chciałam napisac ze Olivia odwazna laska jestes :tak::tak::tak:
ale zdjecie fajne :cool2::cool2:
kurcze jakbym przynajmniej w playboy'u miala editorial:huh:
dzieki laski ale mi sie wydaje ze to zadna odwaga. tzn wiecie ja tam zyje, tam zjezdza pol swiata. na pierwszej lepszej plazy masz rozstaw od jednoczesciowego zakrytego kostiumu po prawej, po grubego golas na lezaku po lewej. nawet nie ma specjalnie wytyczonych plaz dla nudystow i nienudystow. kazdy lezy gdzie chce. jak ci sie goly tylek obok nie podoba to sie musisz przenies gdzies indziej. mnie takie rzeczy nie krepuja ani nie gorsza. uwazam ze to prywatny wybor. owszem czasem mam mniej wiecej taka :dry::shocked2::eek::surprised::oo2:mine jak zobacze jakas gruba, niezadbana babe i do tego jeszcze gola no ale jej sprawa.:cool2: ja np nie mam wiekszego problemu z opalaniem sie topless ale robie to rzadko z powodow zdrowotnych(jednak ta czesc ciala jest duzo wrazliwsza na slonce i latwo o poparzenia)
a sesja jak wspomnialam byla na nasze prywatne potrzeby i jako zabawa.
laski przyznac sie tu ,ktora byla na wakacjach zagranica i opalala sie topless?(o wakacje nad baltykiem nie pytam bo to juz badaniami naukowymi dowiedziono ze jak sie polki rozbiora to kilka tysiecy km od polski:tak: )

Karin moze ci przesle linka? albo na priva?:-p

reklama
Wlasnie Maciek dostal jeść i polozylam go spać. I wiecie co? Pogryzł smoczek :shocked2: . Więc Mu powiedziałam, że ma iść spać bez smoczka. I zaraz idę sprawdzić co tak cichutko u Niego :-p

MACIEK USNĄŁ!!!

a teraz najlepsze - BEZ SMOCZKA!!! :szok::szok::szok:

Tak więc od dziś chyba funkcjonujemy bez smoczka, jak myślicie? :confused: Nawet nie mam jak wyjść żeby kupić nowy. Mam tylko taki malutki dla Jagusi, ale to przecież za małe :-p
:-) to cudownie! widzisz mamuska ty sie ociagalas i dziecko sie musialo samo odsmoczkowac!:-D moze przeprowadzcie z Maciusiem rozmowe, ze smoczek jest juz dead i nie da rady nic zrobic i trzeba go wyrzucic. a On jest juz tak duzym chlopcem ze nie potrzebuje i niech Maciejka sam go wyrzuci do kosza?
w moim wypadku smoczek sie utopil w wannie pelnej wody przez "niezdarnosc" mojej mamy.:tak: szukalysmy dlugo ale sie nie znalazl. podobno jeszcze okolo tyg wchodzilam do lazienki i zagladalam czy przypadkiem nie nastapil szczesliwy powrot jak w przypadku lessie:-D ale zadnych awantur nie uskutecznialam.
sprobuj. najwyzej kupisz nowy. zwlaszcza ze Macius usnal bez!
Wiecie co, na październikowie kłopoty... Już czworo dzieci się dotychczas urodziło. Dwoje bez problemu, wszystko w porządku. A jeden maluszek w sierpniu umarł... I teraz znów jest stres na wątku, bo kilka dni temu urodziła dziewczyna po ciąży z komplikacjami i maluch walczy o życie, jest w stanie ciężkim. Qrde, jak mi smutno i jak współczuję tym dziewczynom :-:)-:)-(
bidule. :-:)-:)-(

Do góry