reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Hej :)

Dziewczynki, a na październiku już babeczki zaczęły rodzić :szok: Wczoraj w nocy przyszedł na świat pierwszy chłopak (37 tc) [dopiero 9ty września :szok:]. Już jeden też wczesniej się urodzil, ale to było coś z komplikacjami związane.

Rany Gazelka, aż mi serce szybciej bić zaczęło :-)

Kurcze przypomniało mi się jaka Kasia K poszła pierwsza do szpitala. Ja wtedy biegiem (z tych wielkim brzucholem) do męża: "Lipcówki zaczynają rodzić!!!!!!!!!" :szok::szok::szok::-):-):-)

Dorotka, a ty jak teraz będziesz rodzić? Naturalnie?

opiekunki wychądzą z założenia "że te dzieciaki tylko rycza i strają, nawet nie ma kiedy papierosa zapalić" - autentyczny cytat, na własne uszy usłyszany :tak:
O ja pitolę :szok:

na drugim cc jest prawie tak samo jak na pierwszym chyba troche mniej się bałam:tak:
ale po cc było niestety dużo gorzej:-( chodzi mi o to leżenie 24 h
ból był o wiele gorszy, na sali leżałyśmy w 3 i wszystkie byłyśmy po 2 cc i każda narzekała na większy ból niż przy pierwszym cc
rozmawiałam wtedy na ten temat z położną i powiedziała że tak jest i po każdej kolejnej cc boli bardziej:szok::sorry2:
myślę że po całkowitej narkozie byłoby lepiej bo przynajmniej człowiek może się ruszać, a ten bezruch jeszcze bardziej poteguje ból
No to mnie Wiki pocieszyłaś :-) Kurcze, jak sobie przypomnę ten ból zaraz po tym jak przestało działać znieczulenie to brrrrrrrr :no::no: No i to leżenie potem - MA-SA-KRA!

reklama
Brunetko, Wiki, ja też czytałam, że duga cc bardziej boli. Tym bardziej że lekarz już mi zapowiedział, że wytnie bliznę, bo mam brzydką.

Ja natomiast jestem tutaj dobrej myśli. Pierwsza cesarka bolala mnie bardziej niż inne dziewczyny. I jakoś uznalam, że teraz nie będzie gorzej ;-)
Aha, to już mam odpowiedź :-)

Lilka gratulacje panienki!!!!:-)
jako warszawianka jest mi bardzo milo:tak: ze ziomalowie sie wykazali;-)

taaak etiuda to jest jakas pomylka. powinni ja wysadzic w powietrze i zbudowac cos nowego! bajzer jak cholera! raz mialam przyjemnosc podrozowac z etiudy i koszmar!:no: jakims dziwnym sosobem ktos sobie wykombinowal ze wszystkie tanie linie beda wylatywac z etiudy tylko ze tych lotow jest taka masa ze pewnie nie ma szans to logicznie zorganizowac. wspolczuje Lilka!
a blachy przywiozlas?;-)

dzieki Olivio :-)
na Etiudzie zdenerwowało mnie ze na poczatku na 8 stanoswisk tylko 2 były czynne....no a potem 5 to juz lepiej szło

a o blachach przypomniało mi sie...juz tutaj :laugh2: wiec nadal jestem bez
no i przez to blachy kupimy tutaj :-D:-p

LILKA GRATULUJĘ DRUGIEJ DZIEWUSZKI, będzie wam wesoło, no i rzeczy po Milence przydadzą się dla małej dzidzi
Lilka, gratulacje drugiej córeczki:elvis::elvis:
Lilka gratuluję drugiej córci:-)

Liluś - gratulacje kolejnej panny!!!!! Milenka będzie miała siostrzyczkę :-) jak sie na to zapatruje??
no super!!!!!!!, gratulacje :tak::-)

dziekuje wszystkim za gratki :-)
Milenka wie ze dzidzia w brzuszku jest,głaszcze i smaruje mnie kremikiem,ale nie za bardzo rozumie o co chodzi
napewno nie spodziewa sie ze niedługo nie bedzie jedyną dzidzia w domu :-)

Gazelaczku to mnie zaszokowałas tez tą wiadomoscia ze pazdziernik zaczał sie rozdwajac :szok: to znaczy ze moj czas tez tuz tuz.....
u gina termin nam sie przesunął na 2 listopada ... no i chyba nie ebde musiała miec parokrotnie robionych wywoływanek porodu (z Mili 4 razy),lekarz mowil ze szyjka macicy jest juz bardziej miekka
mała równiez bardzo mi uciska w dół,ze na dłuzsze spacery juz nie chodze bo mam wrazenie ze mi wypadnie
strasznie dretwieje mi reka,szczegolnie prawa
i dzisiaj mam własnie taki dzien

a co do symptomow nadchodzacego porodu to nie pomoge,bo mimo iz rodziłam naturalnie to jednak porod był wywołany
piszesz ze brzuch ci opadł....mi tez!! a to ponoc jeden z symptomow,ktory objawia sie pare tygodni przed porodem...mam nadzieje ze te 6 tygodni jeszcze sie pokulam

oki ide na sniadanie :)

Lilka, i ja się przyłączam do gratulacji!!!!! To jak narazie w "nowych " dzieciaczkach jest 2:2 :-) Piotruś Ani, Kubuś? Brunetki, Jagódka Gazelki i córeczka (?) Lilki :-) No wiem, jest jeszcze Gabrysia ;-):-)

Rany, jak tak mówicie o tym brzuchu niskim itp. to wierzyć mi się nie chce, że to już tak niedaleko :-) Ale się będzie w październiku działo :-)

HEJ HEJ...Jak samopoczucie Gazelko - ja stawiam ze jeszcze jednak poczekasz.... np. mój poród zapowiadały skórcze 3-4 dni wczesniej ...ale fajnie tak czasem powspominac... no i Lilka gratuluję córeczki

a ja własnie położyłąm Małego spac (bo przez katar nie poszedł do żłobka)...a i sama zaraz wskocze do łóżka bo choróbsko jakies mnie dorwało i ledwo żyje.

reklama
dziewczyny znacie jakąs dobrą wyszukiwarkę lotów ?? szukam połączenia z Chinami i póki co znalazłam jedynie w lufthansie za gigantyczną cene... (ps. to nie ja jadę :-(tylko organizuje)

Do góry