reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

hej!! zaczne od końca, bo nam tu koleżanka urodzi :-D:-D:-D:-D

Proszę mnie nie prowokować. Ja żyję w stresie :cool2:

u nas też zawsze pomagał i pomaga :tak: na niewielki kaszel

no my płacimy jakieś 1000 miesiecznie, mniej wiecej :baffled: także z mojej pensji zostaje już tylko0 na opłaty :-(

a jak są to takie jak w Gliwicach - nie polecam nikomu :no::no::no:
opiekunki wychądzą z założenia "że te dzieciaki tylko rycza i strają, nawet nie ma kiedy papierosa zapalić" - autentyczny cytat, na własne uszy usłyszany :tak:

Ech, zależy na kogo się trafi... Ostatnio posłuchalam na piaskownicy dialogu opiekunek to aż zwątpiłam.... :no:

ale raz moja koleżanka natknęła się na naszą opiekunkę i aż zadzwoniła do mnie żeby powiedzieć, że pieknie zajmuje się Mackiem i że to super kobieta
zresztą ja sobie chwaliłam ta opiekunkę, bo dla Macka była naprawdę wspaniała (tyle że między sobą nie czułśmy chemii, ale w końcu uznałam że to mniej wazne :blink:)

poprosze o przepis na syrop z cebuli!!!

reklama
ja zaczynam rodzić a Wy śpicie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Idę pakować torbę do szpitala!

Gazelka bez takich jajec mi tu!;-)
Najpierw będziesz miała skurcze, pamiętaj o tym! A drętwienie?- pewnie malutka jest nisko i uciska Ci na jakiś nerw.

Swoją drogą przypomniała mi się Karin:-D Pisała- "my tu gadu gadu a mi wody odeszły" hehe:cool2:

I pamiętam jak Niania pisała po pobycie na patologii, żeby nosić czyste koszule po porodzie i nie latać z gołym tyłkiem po oddziale :-D:-D

brrrrrrrrrrrrrrrrrr, ale wspomnienia:zawstydzona/y::-p:-p:-p:-p
I

hej babki :-):-)

ale tematy od rana hehe

dorotka z dretwieniem to tak jak edzia pisze, pewnie masz ucisk na jakis nerw, poza tym najpierw skurcze potem wody, chociaz czasem roznie bywa...
ja na poczatku miałam takie wrazenie jakby mi brzuch sie zamieniał w kamien..
jesli jestes niespokojna, ze cos sie dzieje, zawsze mozesz podjechac do lekarza

ja nie pamietam jak to jest, bo poszłam bez niczego, bez boli, bez odejcia wod, miałam wywoływany porod ale potem juz wszystko szło normalnym tokiem.

SYROP Z CEBULI

Pokroić 2-3 cebule, układać warstwami przesypując cukrem pudrem. Ugnieść i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Zażywać strop 3 razy dziennie po 2 duże łyżki.
SYROP Z CEBULI I CZOSNKU

Pokroić 3 cebule i 5-6 ząbków czosnku. Zalać 100g płynnego miodu. Ugnieść i odstawićw ciepłe miejscena parę godzin. Syrop pić 3 razy dziennie po 1 dużej łyżce.

Hej!
Witam po zapaleniu ucha, ale już w dobrej kondycji, choć było kiepsko.

Trcohę was ponadrabiałam i....... Gazelko no co Ty to już???:szok::szok:
To znaczy znawcą od bóli nie jestem, bo miałam cc, ale wydaje się mi, ze racje ma E-mama, pewnie jakiś uciska na nerw.A od ucisków to znawca już jestem(rwa ;-)) i wiem , ze to powpduje takie własnie mrowienie.
W ciązy z Matim troche skracała się mi szyjka, ale z tego powodu nie kojarzę abym miała jakieś mrowienia.

Viki jak to jest na drugim cc i po drugim cc?Chyba zaczynam panikowac, bo wydaje się mi, że nie ma nic gorszego, jak miec świadomośc, tego co cię czeka.

Viki jak to jest na drugim cc i po drugim cc?Chyba zaczynam panikowac, bo wydaje się mi, że nie ma nic gorszego, jak miec świadomośc, tego co cię czeka.
na drugim cc jest prawie tak samo jak na pierwszym chyba troche mniej się bałam:tak:
ale po cc było niestety dużo gorzej:-( chodzi mi o to leżenie 24 h
ból był o wiele gorszy, na sali leżałyśmy w 3 i wszystkie byłyśmy po 2 cc i każda narzekała na większy ból niż przy pierwszym cc
rozmawiałam wtedy na ten temat z położną i powiedziała że tak jest i po każdej kolejnej cc boli bardziej:szok::sorry2:
myślę że po całkowitej narkozie byłoby lepiej bo przynajmniej człowiek może się ruszać, a ten bezruch jeszcze bardziej poteguje ból

SYROP Z CEBULI
Pokroić 2-3 cebule, układać warstwami przesypując cukrem pudrem. Ugnieść i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Zażywać strop 3 razy dziennie po 2 duże łyżki.
SYROP Z CEBULI I CZOSNKU
Pokroić 3 cebule i 5-6 ząbków czosnku. Zalać 100g płynnego miodu. Ugnieść i odstawićw ciepłe miejscena parę godzin. Syrop pić 3 razy dziennie po 1 dużej łyżce.

no to ja juz nic od siebie nie doadm :-):-):-):-):-):-)
idę na kawo i ciacho

na drugim cc jest prawie tak samo jak na pierwszym chyba troche mniej się bałam:tak:
ale po cc było niestety dużo gorzej:-( chodzi mi o to leżenie 24 h
ból był o wiele gorszy, na sali leżałyśmy w 3 i wszystkie byłyśmy po 2 cc i każda narzekała na większy ból niż przy pierwszym cc
rozmawiałam wtedy na ten temat z położną i powiedziała że tak jest i po każdej kolejnej cc boli bardziej:szok::sorry2:
myślę że po całkowitej narkozie byłoby lepiej bo przynajmniej człowiek może się ruszać, a ten bezruch jeszcze bardziej poteguje ból

Pamiętam, że po cc lekarze chodzili i pytali czy boli i jak którąś bardzo bolało to zwiększali jej dawkę leku.Nie wiem czy teraz też bedą tacy hojni w rozdawaniu tych leków przeciwbólowych, bo zdecydowałam rodzić sie w inym szpitalu.

Generalnie i tak nastawiam się na to, ze boleć bedzie.

Natomiast nie mam pojecia jakie znieczulenie bede miała, jakos nie pogadałm o tym z ginką, ale to nic idę za tydzien do kontroli to uzupełnie wiedze.

Zmykma z młodym na zakupki, póki nie pada.

Taki jest marudny ostatnio, ze wymiekam.
Nie wiem czy to moja cierpliwośc się konczy czy on przechodzi samego siebie, czy to moze jakieś przesilenie:szok::-(

reklama
Brunetko, Wiki, ja też czytałam, że duga cc bardziej boli. Tym bardziej że lekarz już mi zapowiedział, że wytnie bliznę, bo mam brzydką.

Ja natomiast jestem tutaj dobrej myśli. Pierwsza cesarka bolala mnie bardziej niż inne dziewczyny. I jakoś uznalam, że teraz nie będzie gorzej ;-)

Do góry