reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hej!!!

Chyba więcej nas takich, które się wysypiają, hi hi Ja dzis spalam do 10.30!!! I jak sie obudzilam, to szybko polecialam coś zjeść, bo pomyslalam, że maly tak dlugo nie dostal jedzenia ode mnie ;D

Nianiu - super że wrócilas!!! Jaki fotelik do karmienia kupilas? My sie zastanawiamy nad fotelem z IKEI. One lekko się bujają [w sam raz do uspokajania], mają podłokietniki [bedzie chyba wygodnie trzymac dziecko do karmienia], no i mają wysokie oparcie [zeby można sie bylo odprezyc]. Ale cenowo drogo wychodzi... Ech... ale to tez w koncu inwestycja w dziecko, prawda? Acha - imię Maksymilian jest suuuuper :laugh:

Martica, co do tej karuzeli, to czytałam (właśnie w "Języku niemowląt"), żeby w pierwszym miesiącu życia dziecku nic nie wieszać nad łóżeczkiem, bo go to tylko wkurza, jak za dużo bodźców na niego działa. Ale później ok. 3 miesiąca już można. Nie wiedziałam, że to takkie drogie :)

Klaudia - no po takim wysilku zasluzylas na winogrona!!! ;D

Martica - slyszalam, że karuzelki są lepsze wtedy, gdy muzyczkę da sie na dluzej ustawic - tzn na 15 min, a nie na 5. Wtedy "na dluzej" starcza. Acha, i lepiej unikac pluszowych. Pluszowe co prawda fajniej wyglądają, ale kurz sie na nich zbiera... Ta karuzelka ktora wybralas tez mi sie baaardzo podobala. I nawet zastanawialam sie, jaki ma sens to, że misie są przebrane za pszczółki. No i mąż mi wyjaśnił - żeby łatwiej podkradać miodek! No a ja nie wpadlam na takie proste rozwiązanie :p

Czesc dziewczeta :)!Dzis w nocy moja kumpela ze szkoly urodzila 2 pocieszke,przyslala mi smska i juz mialam po spaniu ;D ;D ;Daz mnie ciarki przeszly.Dawno sie z nia nie widzialam,ale takie nowiny robia ogromne wrazenie :laugh:.

Czesc Mamusie
Ale dzisiaj pogoda okropna - jeszcze mnie mąż zostawił dzisiaj sama i wraca dopiero jutro, a ostatnio mnie rozpiescił bo nigdzi enie wyjezdzał i pewnei dlatego tak ciezko.
Ciekawe co u Tusi i Kaski - moze beda pierwszymi Mamusiami:))

Friduś - czekamy z niecierpliwością na wieści!

A ja w końcu włączyłam pierwsze pranie z ubrankami dla mojego misiaczka ;D

reklama
nio nic chyba zafuduje sobie tę karuzele naet ma pilota  , bo moja mama powiedział że kupi mi wózek a babcia łozeczko , nie wiem jakwasze mamy ale moja dostaje kota heeh , ona  jakby mogła to by chyba cały sklep wykupiła :)

Do góry