reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Nianiu - kupilam proszek JELP [tak jak p. Krysia mowila na szkole rodzenia] i wlożylam wszystkie ubranka kolorowe. Tyle ze one sa pastelowe i nie sądzę aby farbowaly. A biale ubranka chyba wlożę razem z z pieluchami, bo niewiele mam takich tylko bialych. W ogole te ubranka są takie malusie, że trzeba ich duzo do zapelnienia pralki!!! Dlatego wkladam razem z ręcznikami, rożkiem i kocykiem.
Juz pierwsza porcja wyprana, ubranka są mięciutkie, pachną tak sobie... No ale zmiękczacza nie uzywam, skoro ma podrażniać. Nie robilam drugiego plukania - wlozylam po prostu mniej proszku. Stwierdzilam ze te ubranka sa przecież czyste.

reklama
Asiolku, ten fotel który wkleilas mają moi znajomi. Jest fajny, ale mozna sie w nim zapaść, a z dzieckiem trzeba bedzie jakoś z niego wstać ;D No i ma niskie oparcie.

Myślalam raczej o takim:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...uctId=40859&langId=-27&parentCats=10114*10292
Ale nie jest to ten dokladnie, ktory testowalam w IKEI. Ten na zdjęciu ma niższe oparcia na ręce. Te o ktorych myślę [nie ma ich niestety na stronie....], byly wygodniejsze dzieki wyzszym oparciom na ręce [akurat do karmienia mi to pasowalo] i rama jest wykonana z solidniejszego drewna. Lepiej sie bujalo ;) :D I kosztowaly okolo 370 zl.
Z chęcią bym sprawdzila ten ktory Niania kupila. Gdzie dokladnie mozna go obejrzec?

Drogie lipcoweczki - ile macie tych ciuszkow, bo ja to chyba mam ich stanowczo za molo? Z rozmiaru 56 tylko 1body, 1 spioszki i 1 pajacyk. W 62 to juz wieksze szalenstwo 3 spiochy, 2 pajacyki, 4 body i 3 koszulki=sweterki, 1 komplecik - spodenki+body+sweterek. Wszystko kupuje bo nie mam od kogo podebrac. Chcialabym przetrwac chociaz 1 tydzien na tych ciuszkach?.

Aniu - ja z rozmiaru 56 nie mam zupelnie nic! Cos mi sie wydaje ze Maciek będzie duzy i od razu kupujemy 62. Na razie kupujemy rozmiar 62 mniej wiecej po 5 sztuk wszystkiego. Gdy bedzie taka potrzeba na szybko dokupimy 56 i ewentualnie więcej 62. Muszę pochwalić mojego męża, że ma wspaniale wyczucie przy kupowaniu ubranek. Moze nie bardzo zna sie na nazwach ubranek i kolorach, ale gdy wybiera patrzy zeby byly mięciutkie i zeby żadne naszywki ani szwy nie podrażnialy skory! Więc spokojnie mogę dać mu liste rzeczy i czekac aż zakupy przyjdą do domku  ;) ;D

Czyli mam sie nie martwic alka ;D ;D ;D

Akurat ciuszki musze wyprac i wyprasowac przed porodem - juz widze mojego meza, ktory dzwoni w jakiej temp prac, ktore kolory, co prasowac itp. Wolalabym tej akcji uniknac - dlatego ciuszki kompletuje juz teraz ;D

Asiolku, ten ktory teraz podeslalas jest wlasnie lepszy!!! To sa szczegoly, ale gdy sie siada - jest różnica [dlatego wlasnie kupowanie na necie nieraz kiepsko wychodzi...]. Juz na zdjęciach widac, że ten POANG ma grubsza poduszke do siedzenia [nie czuc ramy pod udami!], lepiej są wyprofilowane oparcia pod ręce [podnoszą się do góry]. No i rama klejona z kilku warstw, dzieki czemu jest mocniejsza. Ale cena.... Tez mocna, prawda?  ;) :p

To juz chyba nie dokupuje - u nas oprocz rozmiaru to kwestia plci. Kolorki musza byc neutralne by pasowaly i do chlopca i dziewczynki ;D. wiec wybor troszke sie zmniejsza ;D

reklama
Asiolku - jestes genialna!!! A ja nie moglam znaleźć tego fotela na stronie IKEI. No i cena jest taka jak pamiętam i kolor. Czarny mi nie pasuje, ale jest najtanszy... Co robic, mozliwe ze kupimy czarny...

Do góry