reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
będę się powtarzać ale ja też mam mega lenia :crazy::dull:

a wogóle to dzień dobry :-D u nas słonko, temperatura co prawda z nóg nie zwala ale przynajmniej nie leje, za to na jutro znowu załamanie pogody zapowiadają, mam nadzieje że sie im nie sprawdzi, I GDZIE TO LATO STULECIA??????? ludzie wiosną walczyli o miejsca nad morzem a teraz masowo rezygnują

cześć
ja też jestem leniwa dzisiaj :-p
ale zaraz cos z tym zrobie
wypije plusssz active i spadam na targ po kwiaty :tak:

Nianiu
Weronika wczoraj w nocy obuidzła sie dopiero o 4.30 i łatwo dała sie przekonac,ze to jeszcze za wcześnie na mleko- zasnęła i wstała o 7mej
dzisiaj w nocy wcale sie nie obudziła i tez piła mleko dopiero o 7mej :-):-):-)
Nie wiem czy to cisza przed burzą czy po prostu moje dziecko przeczuwając co je czeka postanowiło samo sie 'NAPRAWIC" hi hi mi to odpowiada w każdym bądz razie :tak::-)

Moje dziecko w dzień śpi( o ile śpi bo to ostatnio rzadkośc) bez pieluchy i nie było nigdy wpadki
Natomiast na noc nadal zakładam jej pieluszke ale rano jest ona zazwyczaj sucha.
Tylko wtedy gdy ma nocne jazdy na mleko i wypija 2-3 butle to zdarzy jej sie nasikac potem do pieluchy..
Ja mam jakis taka wewnetrzny opór przed polożeniem jej spac juz bez pieluszki.
Kiedyś kilka razy spróbowałam ale potem pół nocy latałam do niej i sprawdzałam czy sie nie posikała :confused2: wiec narazie odpuszczam :tak:

aaa i takim wskaźnikiem na to że dziecko jest gotowe jest sucha pielucha rano po nocy
Ojojoj, to znaczy, że mój Maciek jeszcze WCALE nie jest gotowy, bo rano to pampers waży chyba z kilo. Ale co tam, ważne że w dzień chodzi w majtach :-) Najgorsze jest to, że on się budzi przed nami i słyszę, że bawi się w łóżku - czasem i z 40 minut. No i mi się O-KRO-PNIE nie chce wstawać, żeby go wysadzić na nocnik, więc tak naprawdę to nie wiem, czy ta zawartość pieluchy jest nocna czy już poranna :-)
No i zamierzam na dniach rozpocząć akcję 'No more pampers' :dull:
No to życzę Iwonka powodzenia!!!!!!!! Przyznaję, że początki są trudne i zniechęcające, ale po tygodniu będzie coraz lepiej. Ja po dwóch pierwszych godzinach odpieluchowywania miałam już dość i chciałam się poddać, ale udało się wytrwać. Trzeba to potraktować, jakby się miało małego pieska w domku i zaopatrzyć w duuuużo ręczników papierowych :-)

reklama
Do góry