reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Dziewczyny, czy bolą was piersi? Bo mnie od paru dni zaczęły boleć, jak na początku ciąży. Zwłaszcza rano zaraz po przebudzeniu mam takie nabrzmiałe.

reklama
kobitki dzięki za słowa otuchy :)teraz popijam rozpuszczalną kawke<nie piłam już ze 2 tygodnie>i powoli robic będe kanapeczki a potem jeszcze na chwilunie się położe :) w planach mamay powrut na czwartek,tak więc ....trzymajcie się cieplutko :-*

Klaudia mnie nie bola, ale miedzy nami dwa tyg roznicy, wiec kto wie, moze za dwa tyg zaczna bolec ;)
A masz siare? Moze Twoje piersi przygotowuja sie do produkcji mleczka poprostu? Mnie bolaly piersi dlugo na poczatku ciazy. Z poczatkiem 7 miesiaca zaobserwowalam siare, ale nie wyciekajaca tylko obecna poprostu.

Mnie przez pierwsze dwa miesiące strasznie piersi bolały. Co do siary, to jak przycisnę, to cosik tam leci takie żółtawo-białawe, ale dosłownie parę kropelek. Ale parę razy zauważyłam mokre kropelki na biustonoszu :)

Klaudia mnie tez od jakiegos tygodnia bola piersi a jak rano wstaje to tez mam kropelki siary na koszulce, nie naciskam na piersi zeby sprawdzic bo bardzo przy tym mnie bola.
Rano tez mam takie nabrzmiale mysle ze to fabryka mleczka rozpoczyna produkcje ;D ;D ;D
Dobranoc kobietki, do jutra :)

qrcze! te piersi mnie zastanawiaja ??? w ciazy z Tymciem byly obolale i pod koniec podobnie jak i u Was znajdowalam kropelki siary a tym razem owszem sa wieksze i bardziej wrazliwe ale nie zauwazylam jeszcze ani jednej kropelki i mam tylko nadzieje ze wszystko sie unormuje i nie ma powodow do paniki...bo tak bardzo zalezy mi na karmieni Gabi piersia...
chyba musze uzbroic sie w cierpliwosc

spokojnej nocy

No to ranny ptaszek dzisiaj ze mnie!
Cos nie mogłam spać od 6, choć z reguły ze mnie spioch. Nawet pogoda sprzyja spaniu, bo jakś taka pochmurnai deszczowa. A ja rześka...
I od rana szaleję z pralką. Kolejna partia, wiecie....

Co do bólu piersi, to też mam takie dziwnie obolałe, ajkby an okres, ale nie do końca to to samo.
I z jednej piersi leci mi cos takie biało-przeżroczyste. Jak nacisnę i tylko kropelka, ale na koszulce widzę że mam, zwłaszcza po nocy. Zresztą takie coś mam już od dośc dawna.
Też się trochę martwię, czy to przypadkiem nie oznacza kłopotów z pokarmem :-[, bo niby dlaczego tylko z jednej piersi???
Ale czytałam ,że w zasadzie produkcja mleka zaczyna się po porodzie, więc może bedzie oki.
I ból w pachwinach i dole pleców tez mam.

No to widzę Brunetko, że my dzisiaj obie takie ranne ptaszki :) Ja tez już pranie nastwaiłam - ciuszki już mam poprane, teraz tylko pieluchy zostały. Tak myślę, że w te pierwsze dni to będę używać tertę na zmianę z pampersami. Pampersy to głównie na noc. Na tetrę kupiłam takie ceratki, ale dopiero jak przyszłam do domu to zauważyłam, że pan mi dał rozmiar na +8 kg :) Kurcze, jak ja urodzę takiego wielkoluda????? :D

reklama
CZESC WSZYSTKIM O PORANKU
Mnie piersi tez bola ,ale siary nie mam wogole,wiec nie wiem czy to normalne.Mam nadzieje ,ze to wszystko dopiero po porodzie wybuchnie u mnie bo bardzo chce karmic piersia.
Pogoda u Nas barowa,ale mnie to akurat pasuje bo sie nie mecze.
Zauwazylam ,ae wlasnie moja waga ciezaru zaczyna powoli stawac(podobno to tez jakas oznaka zblizajacego porodu)i jak narazie to przybralam jak z ksiazka w reku 12kg.
A u Was jak dziewczynki z waga?????

Do góry