reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

A te wasze bóle w pachwinach to męczyły mnie jakiś miesiąc temu i przeszły. Za to kręgosłup daje o sobie znać za każdym razem jak próbuję się podnieść z łóżka, lub jak sobie troszkę pospaceruje.Ale z moimi kilogramami (dziś się ważyłam i mam już 34 kg do przodu ::) ::) ::) ) to chyba ma prawo boleć. Do tego te nogi takie spuchnięte - jak założę skarpetki to wyglądają jakbym w gipsie chodziła :laugh: :laugh:

reklama
Ja tez miałam ktg, i to w sumie dwa razy - jak mnie brzuch pobolewał i plecy i chcialam na zwolnienie na kilka dni isc, to mi zrobila polozna (przez to pobolewanie brzucha, ale to bylo chyba zmeczenie, a nie żadne skurcze) i potem, jak mnie do szpitala z tym nadcisnieniem przyjmowali. 20 minut to trwa, bada sie akcje serduszka dzidzi i do ręki dostaje się takie coś, co się wciska, jak maleństwo się rusza. Moje oczywiście raptem spokojne było przy tym badaniu. :) Podobno bardzo slychać przy ktg, jak się poród zaczyna i skurcze jak są. W szpitalu to na cały korytarz nieraz słychac było, jak ktoś miał takie badanie robione.

Aniu ja mialam robione EKG!! i KTG tez!!
ale po co EKG to nie mam pojecia ::)

Frida-koniecznie ten drugi sposob!! jest super!!

Ja ktg tez nie mialam robionego i pewnie zrobia mi dopiero jak rodzic pojade.
Sylwio, no wlasnie ten sam termin mamy, kilka dni temu pisalam, ze leb w leb idziemy ;) jeszcze Elialli zdaje sie tez ma na 21-go.
Co do Twojej anemii to moze powinnas zakisci sobie buraczkow?? Ja wierze, ze to pomaga wlasnie na poparwe jakisci krwi. Warto sprobowac :)

Graszko, jak sobie zrobisz wygodne siedzonko w samochodzie, mam na mysli kilka poduszeczek, to i plecki powinny byc odciazone troszke i nie zamartwiaj sie na przyszlosc, w koncu kierowca jest Twoj maz ;)
Frido, plytki wogle mi sie bardzo podobaja a co do ulozenia, to chyba musialabym zalosowac :)

Jeszcze co do czkawki, to nadal czuje ja w dole troszke bardziej po lewej stronie, chociaz moj maly wierci sie przeokropnie i zmyla mnie ciagle co do swojego ulozenia.
Gazelaczku, ja tez zastanawialam sie co to sie maluszkowi rusza jak "czka" i nawet probowalam poczkac sobie, ale u mnie to sie rusza i okolica glowy i brzuch :D :D

Tak Lilka 2 dni roznicy to wlasciwie nic :) Ciekawe jak sie nam to pouklada jak przyjdzie rodzic. Ja to najchetniej pisalabym sie na poczatek lipca ;D No coz nie przewidzimy ;)

Lipcóweczki pozwólcie, że się wtrące
mi też lekarz kazał zrobić EKG.po to żeby zbadać serce,czy zdrowe
żeby przy porodzie nie było problemu
pozdrawiam ;)

reklama
Czesc dziewczyny
Moim zdaniem warto jest zrobic ekg Tak jak w moim przypadku mi bardzo szybko bije serce i sie mecze
Lekarza kazal zrobic zeby przy porodzie nie bylo jakis niespodzianek ;)

Do góry