reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Witam wszystki Brzuszki:)) i ich Mamusie
Ale sie rzopisałyscie - kilka dni sie "zagapisz" a tu tyle stron do nadrobienia - dziewczyny jesteście Kochane:)) Teraz na pewno bede tu z Wami na bierząco - byłam dzisiaj u lekarza i... dostałam zwolnienie na 30 dni. Ze względu na podwyższone ciśnienie ( ale tak sie tym zdenerwowałam że nie zapytałam jakie) i to ciagłe spanie - zmęcznie. Powiedziała ze praca teraz nie jest najważniejsza i koniec. Jutro ide do przychodni na mierzenie cisnienia no i scisła dieta bez soli:(( trudno będzie.
Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i rosnie:))
Ciesze sie bardzo że u Was też w porządku i witam wszystkie nowe Mamusie u nas:)) Dobrze trafiłyscie bo tu działa grupa sielnego wsparcia we wszystkch kłopotach - mi zawsze jest lepiej jak tu posiedze:))
Kolorowych snów wszystkim

reklama
A moj maz ma teraz nocki :( mi to tak ciezko bez niego sie zasypia, dobrze, ze mam pluszowego misia, ktorego moge potulic. Dobranoc kochane mamuski i dzidziolki.
cmok, cmok. :D

zrobilam sobie ta igla na nitce i... wyszlo 2x ze dziewczynka :shock: :lol: ciekawe ile w tym prawdy

Asiolku a u nas dzis Duzy stwierdzil ze jak sie zaokroglilam to jestem fajniejsza i bardziej mu miekko do przytulania hehe i tak chodzi za mna w kolko i sie przylepia :wink: i poklepuje
a to dopiero poczatek potem to mnie nawet nie obejmie hihi

Aniu dobrze ze odpoczniesz od pracy! i trzymam kciuki by cisnienie bylo w normie!

ide tez juz spac Wy pewnie juz sobie smacznie spicie! a tu niby wczesnie jeszcze(20:25) ale co tam zaszaleje i sie wyspie :lol:
juz nic nie bede ruszac,sprzatac i czytac ida spac!
spijcie dobrze
cmoki w oba boki

Hej dziewczyny! Rzeczywiscie nie próżnowałyście na forum wczoraj! A ja tylko jeden dzien nie zaglądałam, hihi

Wiecie co - wczoraj mialam magiczny dzien. Wzięlam urlop, poszlam do dzidziologa, zebologa a potem na zakupy. I tak:
U dzidziologa wszystko super. Moj lekarz naprawde potrafi uskrzydlac. Zrobil mi tez niespodzianke - leze sobie, leze, a w pewnym momecie slysze glosny szum i z tego szumu zaczyna sie stukanie regularne... To bylo serduszko mojego maluszka!!! Bardzo sie wzruszylam :p
U zebologa OK - a bylam bo troche krwawia mi dziąsła. Ale denstystka byla zachwycona moją jamą gębową, więc rozumiem ze nie mam sie czym martwic :wink:
No i zakupy. Ja generalnie nienawidze zakupow. Ale wczoraj spedzilam w centrum handlowym 6 godzin! Wszystko za sprawą przypadkowej dziewczyny, ktora przyjaechala z Bialegostoku zrobic zakupy na studniowke. Na przystanku mnie zobaczyla i stwierdzila ze mozna sie mnie o rozne rzeczy zapytac. A potem - jaki szok - powiedziala ze zaczepila mnie bo myslala ze jestem w jej wieku! Byla zdziwiona gdy jej powiedzialam ze jestem 7 lat starsza i jade robic zakupy nie na stodniówke, ale na czas ciąży. Juz dawno nikt mnie podejrzewal o tak mlody wiek - moze to przez hormony ciążowe?

przesylam Wam mnóstwo pozytywnych promyczkow!!!!!!!
Myslcie tylko o rzeczach milych i wesolych :D

Acha! Agnieszko, mi lekarz powiedział że takie twardnienia brzucha to wszystko w porządku o ile nie są za często. Stwierdzil ze po prostu jestem bardzo szczupla i dlatego tak wszystko wyczuwam. Martwilam sie, bo zaczelam chodzic na gimnastyke, a kiedys slyszalam ze nie mozna gdy twardnieje brzuch. Lekarz powiedzial ze nie widzi problemu. Czasami gubię się juz w różnych opiniach które słyszę wokół :roll:

Maniu - skoro tez zajadasz sie mlecznymi rzeczami, to masz zwiększone nadzieje na dziewczynke? Bo Tobie to pewnie marzy sie parka - przyznaj sie :wink: :D

Ja wybralam imiona Alicja i Maciej. No chyba ze zmienię zdanie gdy zobaczę malucha, hi hi

Witajcie rankiem:))
Tusiu ja też kilka dni zasypaim sama bo męzulo wyjechał w podróż służbową:( trochę smutno a do tego to zwolnienie.
Gazelaczku - to pewnie szczęscie masz wypisane na twarzy a to lat odejmuje i kwitniesz:))
Wiecie... ja lece zaraz po nitkę. Ciekawe co wyjdzie bo wczoraj Pani Doktor obstawia Chłoptasia - powiedziała że cos miedzy nożkami jest ale za wcześnie zeby odróżnić czy to nie pępowina. Czyli to może być Mateuszek..:)
Miłego dzionka Dziewczyny

no Gazelaczku bardzo sie ciesze, ze i u ciebie ok i tak samo jak ja moglas posluchac dzidzioli serduszko. :D
Mi tez brzuch od czasu do czasu twardnieje, zwlaszcza jak rano wstaje to mam twardy jak skala u dolu, ale to u mnie chyba od powstrzymywania gazow nocnych :D
Dobra ide cos zjesc, bo jeszcze nie jadlam sniadania

Lilciu nie ma sprawy ale musialabys przeslac mi Twoje zdjecie bo musze sobie Ciebie jakos wyobrazic !
A jezeli chodzi o igle z nitka to : siadasz przy stole, w prawej rece masz igle z nitka i poruszasz gora dol i ustawiasz nad lewa reko i chwilcie czekasz , jak bedzie sie krecic w kolo to dziewczynka a jak w kreske to chlopczyk. Potem powtarzasz, asz igla zostanie w bezruchu. to powinno pokazac wszystkie dzieci jakie bedziesz miala w swoim zyciu ( nawet jezeli sie poronilo ) .
Mi naprzyklad wychodzi diewczynka(ktora stracilam dwa lata temu), teraz wychodzi mi chlopczyk i w przyszlosci blizniaki chlopak i dziewczynka.

reklama
Tusiu i Aniu bardzo wspolczuje samotnych nocy !!! Ja nienawidze spac sama !!!
Aniu nie martw sie !!! ja tez mialam podwyzszone cisninie i juz nie bede pracowac do konca ciazy chociaz teraz cisnienie mam w pozadku. a jezeli chodzi o zmeczenie to chyba jestem najbardziej zmeczona osoba na swiecie!!! czasem nawet nie wychodze z domu !We Francji zaczely sie przeceny, wszyscy szaleja a ja nie mam sily zeby polazic po sklepach! Odrazu robi mi sie slabo!
Rozmawialam o tym z lekarzem i powiedzial ze to normalne!

Do góry