reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam wszystki Brzuszki:)) i ich Mamusie
Ale sie rzopisałyscie - kilka dni sie "zagapisz" a tu tyle stron do nadrobienia - dziewczyny jesteście Kochane:)) Teraz na pewno bede tu z Wami na bierząco - byłam dzisiaj u lekarza i... dostałam zwolnienie na 30 dni. Ze względu na podwyższone ciśnienie ( ale tak sie tym zdenerwowałam że nie zapytałam jakie) i to ciagłe spanie - zmęcznie. Powiedziała ze praca teraz nie jest najważniejsza i koniec. Jutro ide do przychodni na mierzenie cisnienia no i scisła dieta bez soli:(( trudno będzie.
Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i rosnie:))
Ciesze sie bardzo że u Was też w porządku i witam wszystkie nowe Mamusie u nas:)) Dobrze trafiłyscie bo tu działa grupa sielnego wsparcia we wszystkch kłopotach - mi zawsze jest lepiej jak tu posiedze:))
Kolorowych snów wszystkim

reklama
A moj maz ma teraz nocki :( mi to tak ciezko bez niego sie zasypia, dobrze, ze mam pluszowego misia, ktorego moge potulic. Dobranoc kochane mamuski i dzidziolki.
cmok, cmok. :D

zrobilam sobie ta igla na nitce i... wyszlo 2x ze dziewczynka :shock: :lol: ciekawe ile w tym prawdy

Asiolku a u nas dzis Duzy stwierdzil ze jak sie zaokroglilam to jestem fajniejsza i bardziej mu miekko do przytulania hehe i tak chodzi za mna w kolko i sie przylepia :wink: i poklepuje
a to dopiero poczatek potem to mnie nawet nie obejmie hihi

Aniu dobrze ze odpoczniesz od pracy! i trzymam kciuki by cisnienie bylo w normie!

ide tez juz spac Wy pewnie juz sobie smacznie spicie! a tu niby wczesnie jeszcze(20:25) ale co tam zaszaleje i sie wyspie :lol:
juz nic nie bede ruszac,sprzatac i czytac ida spac!
spijcie dobrze
cmoki w oba boki

Hej dziewczyny! Rzeczywiscie nie próżnowałyście na forum wczoraj! A ja tylko jeden dzien nie zaglądałam, hihi

Wiecie co - wczoraj mialam magiczny dzien. Wzięlam urlop, poszlam do dzidziologa, zebologa a potem na zakupy. I tak:
U dzidziologa wszystko super. Moj lekarz naprawde potrafi uskrzydlac. Zrobil mi tez niespodzianke - leze sobie, leze, a w pewnym momecie slysze glosny szum i z tego szumu zaczyna sie stukanie regularne... To bylo serduszko mojego maluszka!!! Bardzo sie wzruszylam :p
U zebologa OK - a bylam bo troche krwawia mi dziąsła. Ale denstystka byla zachwycona moją jamą gębową, więc rozumiem ze nie mam sie czym martwic :wink:
No i zakupy. Ja generalnie nienawidze zakupow. Ale wczoraj spedzilam w centrum handlowym 6 godzin! Wszystko za sprawą przypadkowej dziewczyny, ktora przyjaechala z Bialegostoku zrobic zakupy na studniowke. Na przystanku mnie zobaczyla i stwierdzila ze mozna sie mnie o rozne rzeczy zapytac. A potem - jaki szok - powiedziala ze zaczepila mnie bo myslala ze jestem w jej wieku! Byla zdziwiona gdy jej powiedzialam ze jestem 7 lat starsza i jade robic zakupy nie na stodniówke, ale na czas ciąży. Juz dawno nikt mnie podejrzewal o tak mlody wiek - moze to przez hormony ciążowe?

przesylam Wam mnóstwo pozytywnych promyczkow!!!!!!!
Myslcie tylko o rzeczach milych i wesolych :D

Acha! Agnieszko, mi lekarz powiedział że takie twardnienia brzucha to wszystko w porządku o ile nie są za często. Stwierdzil ze po prostu jestem bardzo szczupla i dlatego tak wszystko wyczuwam. Martwilam sie, bo zaczelam chodzic na gimnastyke, a kiedys slyszalam ze nie mozna gdy twardnieje brzuch. Lekarz powiedzial ze nie widzi problemu. Czasami gubię się juz w różnych opiniach które słyszę wokół :roll:

Maniu - skoro tez zajadasz sie mlecznymi rzeczami, to masz zwiększone nadzieje na dziewczynke? Bo Tobie to pewnie marzy sie parka - przyznaj sie :wink: :D

Ja wybralam imiona Alicja i Maciej. No chyba ze zmienię zdanie gdy zobaczę malucha, hi hi

Witajcie rankiem:))
Tusiu ja też kilka dni zasypaim sama bo męzulo wyjechał w podróż służbową:( trochę smutno a do tego to zwolnienie.
Gazelaczku - to pewnie szczęscie masz wypisane na twarzy a to lat odejmuje i kwitniesz:))
Wiecie... ja lece zaraz po nitkę. Ciekawe co wyjdzie bo wczoraj Pani Doktor obstawia Chłoptasia - powiedziała że cos miedzy nożkami jest ale za wcześnie zeby odróżnić czy to nie pępowina. Czyli to może być Mateuszek..:)
Miłego dzionka Dziewczyny

no Gazelaczku bardzo sie ciesze, ze i u ciebie ok i tak samo jak ja moglas posluchac dzidzioli serduszko. :D
Mi tez brzuch od czasu do czasu twardnieje, zwlaszcza jak rano wstaje to mam twardy jak skala u dolu, ale to u mnie chyba od powstrzymywania gazow nocnych :D
Dobra ide cos zjesc, bo jeszcze nie jadlam sniadania

Lilciu nie ma sprawy ale musialabys przeslac mi Twoje zdjecie bo musze sobie Ciebie jakos wyobrazic !
A jezeli chodzi o igle z nitka to : siadasz przy stole, w prawej rece masz igle z nitka i poruszasz gora dol i ustawiasz nad lewa reko i chwilcie czekasz , jak bedzie sie krecic w kolo to dziewczynka a jak w kreske to chlopczyk. Potem powtarzasz, asz igla zostanie w bezruchu. to powinno pokazac wszystkie dzieci jakie bedziesz miala w swoim zyciu ( nawet jezeli sie poronilo ) .
Mi naprzyklad wychodzi diewczynka(ktora stracilam dwa lata temu), teraz wychodzi mi chlopczyk i w przyszlosci blizniaki chlopak i dziewczynka.

reklama
Tusiu i Aniu bardzo wspolczuje samotnych nocy !!! Ja nienawidze spac sama !!!
Aniu nie martw sie !!! ja tez mialam podwyzszone cisninie i juz nie bede pracowac do konca ciazy chociaz teraz cisnienie mam w pozadku. a jezeli chodzi o zmeczenie to chyba jestem najbardziej zmeczona osoba na swiecie!!! czasem nawet nie wychodze z domu !We Francji zaczely sie przeceny, wszyscy szaleja a ja nie mam sily zeby polazic po sklepach! Odrazu robi mi sie slabo!
Rozmawialam o tym z lekarzem i powiedzial ze to normalne!

Do góry