reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hi hi nie ma to jak stęskniony łoś :tak::-D
mam nadzieje,że mój tez tęskni choć troche :-p
Iwon dzieki za komplement :elvis:

a u mnie.... domek wysprzątany, pranie wyprane, dziecko śpi
jak wstanie to zjemy szybka zupke i czekamy na gości :-):-):-)
Pogoda piękna i tak cieplutko mmmmm nareszcie :tak:

SERDECZNE ZYCZONKA DLA KOLEJNEGO DWULATKA
KORNELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1008040131069zx6.gif

Hello:)

Masz rację Dorotka. Moim zdaniem taka akcja ma sens tylko wtedy, kiedy jest się z maluchem 24/7. Nie wyobrażam sobie jakos mojej teściowej latającej za Maćkiem pół dnia z nocnikiem. Dlatego wzięłam się za to teraz jak mam wolne i bardzo się z tego cieszę, bo mam nadzieję, że do końca wakacji się z tym uporamy na 100%.

Dzięki Klaudia za wsparcie :) Właśnie ze względu na pracę nie decyduję się na odpieluchowanie teraz. Mam świadomość że nie do końca mogę polegać w tym temacie na niani. Zabiorę się za to na spokojnie i po mojemu we wrześniu :happy:

Dzięki dziewczyny za info w sprawie spania.:tak:
Tak pytam, bo zrobilismy pokój dla Matueszka i kupilismy nowe łożko dla niego.
Takie z ogranicznikiem od strony głowy.
I dziś znów spi w tym łożku.:tak:
Genralnie powinnam się cieszyc, ale mam obawy czy to nie za wszesnie:szok:, a moze spadnie(choć jak dotąd nic takiego się nie zdarzyło:-)) i się wystraszy.Dobrze , ze Gazelka mnie pocieszyła, ze też przymierza się do takiego kroku:tak:
Tłumacze sobie, ze jako, ze Mati jest duzy(dziś usłyszłam, ze ma 4 latka:szok::szok:)to bardziej obijał się w łożeczku i tam było mu nienajwygodniej.
Poza tym chyba sama uzależniłam się od tego, ze on spi obok i jakoś tak pewniej z tym się czułam.:zawstydzona/y:

A teraz , skoro Mati sam wybiera spanie w nowym łożku, to widocznie tak ma być:tak:,..... a ja niedługo urodze sobie "nastepcę', który bedzie spał w łóżeczku przy mnie.:-p:-p:-):-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:

my zaraz po remoncie zabieramy się za kupno łóżeczka :tak: A dzis w ikei znalazlam specjalne ograniczniki dla dziecka zeby nie spadl na podloge. Kiedys u siostry mial drzemke na duzym malzenskim łożu i spadl. Jak polecielismy zobaczyc co sie stalo to najpierw na łóżku nie było widać nic, a potem zza łóżka nieśmiało wychyliła się Maciusiowa główka i powiedziała "bam!" :rofl2:

a to barierka:

67198_PE180791_S3.jpg

Kuba własnie zrobił kupe na podłoge :angry::angry:
zła jestem bo znowu zaczał robic siku w majtki.............
qrcze :-(

ale od poniedziałku biore sie za Niego powaznie!!!

reklama
Hejoo kobitki :-)
Pogoda piękna, wreszcie :tak::tak::tak:

Jeżeli chodzi o spanie w "dorosłym" łóżku to Daria śpi na takim już jakieś pół roku i oczywiście śpi w swoim pokoju. Przechodziliśmy etap przychodzenia w nocy do naszego łóżka, ale to już historia :-p:-p.

Pieluchy używamy tylko do spania oraz na spacery(jak jest zimno):tak:.

Z nowości zakupiliśmy już kolejny fotelik samochodowy, taki do 36 kg :tak::-p

Do góry