reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No niestety nie :no::

taja - kawa
ajaja - ogórek
buu - jabłko (chociaż bułka też, przez jakiś czas brzmiała podobnie - i buda i buty...;-))

:-):-):-):-)
Kurde, w życiu bym na to nie wpadła!!!!

A tak nawiązując czy wasze maluchy spią z Wami w pokoju?
A jęsli śpią w innym pokoju to czy w łożeczku czy już takim "dorosłym"łozku?
Maciuś (Maciusie tak chyba mają Gazelka;-)) też śpi od urodzenia w swoim łóżeczku szczebelkowym.

Co to ja mialam napisac? Aaaa - Klaudii gratuluję efektów nauki nocniczkowania. Twoje sukcesy są pociezeniem, że i dla nas jest jakaś nadzieją.
Baaaardzo dziękujemy za gratki!! A jest czego gratulować. Dzisiaj nie było ANI JEDNYCH mokrych majteczek. Wszystko było w nocniczku. Zużyta tylko jedna pielucha do spania. A to dopiero 5 dzień tresury !!!:-)Maciuś chodzi po domu i mówi "Mamusia dumna z Maciusia" :-)

reklama
Baaaardzo dziękujemy za gratki!! A jest czego gratulować. Dzisiaj nie było ANI JEDNYCH mokrych majteczek. Wszystko było w nocniczku. Zużyta tylko jedna pielucha do spania. A to dopiero 5 dzień tresury !!!:-)Maciuś chodzi po domu i mówi "Mamusia dumna z Maciusia" :-)

Suuuuper :)
Aż mnie skręca z zazdrości ;-):-p Ja chyba dopiero we wrześniu sprobuję, gdy będę w domku na zwolnionku :-p:eek:

Suuuuper :)
Aż mnie skręca z zazdrości ;-):-p Ja chyba dopiero we wrześniu sprobuję, gdy będę w domku na zwolnionku :-p:eek:
Masz rację Dorotka. Moim zdaniem taka akcja ma sens tylko wtedy, kiedy jest się z maluchem 24/7. Nie wyobrażam sobie jakos mojej teściowej latającej za Maćkiem pół dnia z nocnikiem. Dlatego wzięłam się za to teraz jak mam wolne i bardzo się z tego cieszę, bo mam nadzieję, że do końca wakacji się z tym uporamy na 100%.

A tak wogóle to chciałam jeszcze złozyć zaległe zyczonka urodzinkowe dla wszytkich dwulatków Darii, Maciusia i Juleczki

Sto latek w szczęściu!
urod0001fg8.gif

Dzięki dziewczyny za info w sprawie spania.:tak:
Tak pytam, bo zrobilismy pokój dla Matueszka i kupilismy nowe łożko dla niego.
Takie z ogranicznikiem od strony głowy.
I dziś znów spi w tym łożku.:tak:
Genralnie powinnam się cieszyc, ale mam obawy czy to nie za wszesnie:szok:, a moze spadnie(choć jak dotąd nic takiego się nie zdarzyło:-)) i się wystraszy.Dobrze , ze Gazelka mnie pocieszyła, ze też przymierza się do takiego kroku:tak:
Tłumacze sobie, ze jako, ze Mati jest duzy(dziś usłyszłam, ze ma 4 latka:szok::szok:)to bardziej obijał się w łożeczku i tam było mu nienajwygodniej.
Poza tym chyba sama uzależniłam się od tego, ze on spi obok i jakoś tak pewniej z tym się czułam.:zawstydzona/y:

A teraz , skoro Mati sam wybiera spanie w nowym łożku, to widocznie tak ma być:tak:,..... a ja niedługo urodze sobie "nastepcę', który bedzie spał w łóżeczku przy mnie.:-p:-p:-):-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:

To ja tak cichuteńko się pochwale, ze u nas akcja nocnik znów samoczynnie ruszyła.Mati zaczął wołać, ze chce siusiu i domagac sie sadzania na "nika'czyli nocnik(a).:tak::tak::tak:

Kto wie, może z tego sadzania wykluję się coś wiekszego i Mati pożegna się z pieluchą.:-)

Kurde chygba nikogo nie ma.:eek::-(
Idę sobie i poszukam jakiegoś fajnego przepisiku na cukinie(mam nadmiar:-p)
Pa babeczki!:-)

reklama
Kochana Juleńko...
4y6nk94.jpg

Niech smutki znikną w górskim potoku.

By radość kwitła jak róża co roku.

By na Twej twarzy promyczek słońca, nigdy nie zniknął i trwał do końca.

By najpiękniejsze chwile w Twoim życiu trwały wiecznie.

Tego życzą Ci z całego serca.

52leq1k.gif

ciocia elfiko i Weronika

Do góry