reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Cześć Dziewczyny!
Dotarłam. Siedze z kubeczkiem kawy, ciepłą muffinką (w końcu nasza mikrofalówka zmienila miejsce z mojego kuchennego baltu na lodówke w pracy, hiihiiii) i czekam na Dyrektora :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

Iwon my mamy remont domu ktory kupilismy.Gipsujemy sciany,malujemy,cyklinujemy parkiet,zakladamy plytki,mamy drewniane okna i je trzeba tez czyscic i pomalowac...No i robimy sporą rewolucje w zabudowaniach za domem gdzie bedzie 2 oddzial naszej firmy(krojownia i magazyn wykrojow).No tam to obnizylismy troche pomieszczenie (zeby sie zgadzalo z wymogami UE)no i instalacje tam trzeba pociagnac...no tak to wygląda w skrucie;-) :tak: :-)

hmmmm, ja nie w temacie - w jakiej branży działacie?

reklama
Poza tym, my także dalej na pieluchach, więc Wiki nie jestes sama:tak:
Jedynie rano uda nam się zrobić siusiu do nocnika i na tym koniec:baffled:
Nocnik słuzy raczej jako krzesełko do siedzenia przed Tv przy oglądaniu bajek :laugh2: :laugh2: Poza tym narazie jakos nie mam motywacji,żeby się do tego zabrac tak na powaznie, poczekam do lata;-)

Co do szczepionki:

Nasza pdeistra powiedziała, ze szczepionke na pneumokoki dziecko powinno dostac teoretycznie ok 3 roku zycia. Ale powiedziała, zeby przyjść z maksem jak skończy dwa latka. Zalezało mi bo przeciez chodzimy na basen, mamy dzieci w rodzinie z którymi Maks ma kontakt..

A co do Maksa - czuje się jakbym miała w domu niemowlę:nerd: podbudki w nocy = sztuk aaaa z 5 albo lepiej :sick:
Nie wiem o co biega, ale tłumacze to rosnącymi piatkami:baffled:
Czy to się kiedyś kończy ?:cool2:

Pewnie to pytanie już było, ale zapytam jeszcze raz:happy:

Szczepiłyście dzieciaki na pneumo i meningokoki:confused:
A na pneumo jaką szczepionką? Prenevarem czy pneumo 23
Co do tych pneumokoków to mam mętlik w głowie jedni lekarze mówią żeby szczepić prenevarem, bo pneumo nie zadziała u takiego dziecka, mam zamiar szczepić Oliwiera jak skończy 2 lata
A inni mówią że można pneumo 23:confused: :dry:

Zaszczepiłam Julke na pneumokoki szczepionką Prenevar. Na szczęście nie było żadnych efektów ubocznych.... i nie miałam wyboru co do szczepionki, bo u nas w przychodni nie było pneumo 23.

Nianiu - super plan na najbliższe dni! dużo sił będzie Ci potrzebnych!!! :-) :-) :-) :-)

A na pneumo jaką szczepionką? Prenevarem czy pneumo 23
Co do tych pneumokoków to mam mętlik w głowie jedni lekarze mówią żeby szczepić prenevarem, bo pneumo nie zadziała u takiego dziecka, mam zamiar szczepić Oliwiera jak skończy 2 lata
A inni mówią że można pneumo 23:confused: :dry:

Nie wiem którą szczepionką :baffled: Wiem, ze kosztuje chyba za trzy stówy:cool2:

Niania, masz jeszcze bardziej napiety kalendarz niz ja:laugh2:
bo u mnie impreza za impreza i do tego przeplata się to z praca w weekendy:baffled: No, ale dajemy rade :-) :tak:

Ech ja juz wymiekam. Chyba wcale nie bede rozpakowywac walizek:-p

Niania no to świetny plan! A przyjemnosc komunji nas naszczescie w tym roku ominela!;-) :-)

Nie lubie takich uroczystości:baffled: Ratunku!

My cały czas na pampersach i nie wiem kiedy się to zmieni, mi się kompletnie nie chce za to brać

O, przyznaję, że to jest i u mnie główny powód :-p

Co do szczepionki:

Nasza pdeistra powiedziała, ze szczepionke na pneumokoki dziecko powinno dostac teoretycznie ok 3 roku zycia. Ale powiedziała, zeby przyjść z maksem jak skończy dwa latka. Zalezało mi bo przeciez chodzimy na basen, mamy dzieci w rodzinie z którymi Maks ma kontakt..

Nie szczepiłam, ale wybieram się do lekarza zasięgnąć opinii. Wydaje mi się, że czerwcowy żłobek jest wskazaniem do wcześniejszego zaszczepienia? :confused:

Nie lubie takich uroczystości:baffled: Ratunku!

Piąteczka, ja też nie cierpię tego siedzenia przy stole, jedzenia i gadania z rodzinką o śledziach i moich planach rodzinnych :baffled:

reklama
Do góry