reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Elfiku jak tam nocne sikanie Weronisi??? U nas nadal pampers w nocy :baffled: W dzien jest super, a noce sa przerozne 4 dni sucho a potem pokro. Kuzynka moja wziela sie na sposob i wysikuje swoja corke w nocy.
Kochana nie mialam odwagi i narazie w nocy weronika spi w pamperchu ale to jedyny jaki zuzywamy na dobe :tak:
dzienne drzemki bez pampercha juz i nawet jak gdzies idziemy to tez nie zakladam malej pampersa :-)
Narazie obylo sie bez wpadek "sikowych" tylko kupka troszke gorzej nam idzie i zdarza sie Weronice zawolac juz po fakcie :zawstydzona/y::-p ale mysle, ze to juz tylko kwestia czasu :tak:
Wracajac do tego nocnego sikania to tez myslalam o odsadzaniu Weroniki w nocy ale jeszcze sie wstrzymam bo mala czesto sie w nocy budzi i boje sie ze te wywlekanie z wyrka ja dodatkowo rozbudzac bedzie. Poczekam jeszcze troszke :happy:

reklama
Witajcie kochane:-)

Jejku wreszcie jestem. Ta nieobecnoscdoskwieralam mi starsznie.
Chyba mnie Edzia sciagla tym swoim dzisiejszym postem i Oliviaa swoja prywatna wiadomoscia sprzed 2 tygodni:-p

A jak placzesz to zmieniaja kolor??? MOja przyjaciolka takie ma :tak: Fajne takie oczy. Ja mam zielono-niebieskie.
Ciesze sie Olivia, ze jestes nadal z nami:-)
oj Martuska jakies pozyutywne fluidy dzis lataly chyba. ja tez dzis wyjatkowo z jaskini wyszlam i prosze zderzenie czolowe od razu;-) :laugh2:
co do tych oczu to nie wiem jak to jest z tym plakaniem ale zwroce uwage jak tylko bede miala powod do placzu:-D ogolnie kolor mi sie zmienia w zaleznosci od-zmeczenia, naslonecznienia, pory dnia, samopoczucia itp strasznie ciezko ten kolor opisac bo jest bursztynowy, ciemnozielony czasem jakby w zolty wpadajacy i do tej palety jeszcze mam taka ciemna obwodke do okola zrenicy. pomieszanie z poplataniem;-)

aaaaaaaaaaaa i dzieki dziewczyny za życzenia...fajnie tak cały tydzien zbierac... jakby się co dzien miało urodziny ;-)
to jeszcze ja:-) WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ANIU!!!

rany, mam jutro kolejna lekcje polskiego z moja greczynka i nie mam na nia pomyslu.:baffled: :baffled:

witaj martusia :) ..........buuu ja mam takie tyły że nawet nie wiedziałam ze w pl jesteś :/ a co do azs wiem że cierpisz także bidulko :(

a u nas pomagają maść z wit A i zwykła ciekła parafina do smarowania

no no gratulujemy tych nocek !!!

u nas w dzień tymi lata bez pieluszki ale śpi jeszcze z no i ajk idziemy gdzieś i jest chłodno to pampersiak

a z tym nocnym wysadzaniem to ania bena musi co noc wysadzać (w grudniu skonczyl 4 lata) bo moczy się w łóżko a nawet jak go wybudzić chce to nie ma szans śpi tak mocno że nie kontaktuje wcale !! ania sama prawie go wysikuje bo jedną ręką go trzyma a drugą kubeczek di sikania :/

lekarka jedna mówiła ze musi mu dawać tabletki na spłycenie snu bo zbyt mocno śpi ale ania się boi i nie chce go faszerować
z nowu inne mówią ze jeszcze ma czas

o rety kliknęło mi się na jakąś stronkę i jak zobaczyłam te fotki to mnie ścisnęło w piersiach :-( przypomniały mi się włochy :-( tęskni mi się troskę za nimi ...........

ojejku Kredzia glowa do gory. przykro mi, ze ci humor popsulam:-( :zawstydzona/y: jak chcesz to zaraz wkleje jakies brzydkie zdjecie z grecji. np jakis smieci;-) moze ci sie przypomna wloskie smiecie i od razu ci sie "odteskni" za kluskojadami;-) :-D

a u nas pomagają maść z wit A i zwykła ciekła parafina do smarowania

a z tym nocnym wysadzaniem to ania bena musi co noc wysadzać (w grudniu skonczyl 4 lata) bo moczy się w łóżko a nawet jak go wybudzić chce to nie ma szans śpi tak mocno że nie kontaktuje wcale !! ania sama prawie go wysikuje bo jedną ręką go trzyma a drugą kubeczek di sikania :/

lekarka jedna mówiła ze musi mu dawać tabletki na spłycenie snu bo zbyt mocno śpi ale ania się boi i nie chce go faszerować
z nowu inne mówią ze jeszcze ma czas
Kredziu Weronice niestety juz nie pomaga masc z wit A i ta parafinka :no:

co do tego nocnego sikania to moja kuzynka ma 4latka wlasnie i on tak samo jak Wasz Ben spi jak zabity i jak ona go odsikuje to na spiocha zupelnego , jak nie odsadzi to sie maly posika co noc.
Lekarka jej mowila ze maly ma jeszcze czas i zeby nie martwic sie tym bo ktoregos dnia on sam zacznie to kontrolowac.

oki ja spadam kobitki
nie pospalam sobie zeszlej nocy poniewaz Weronika w wyniku tesknoty za ciocia Maja zaczela mi sie budzic w nocy na mleko :szok: ostatnio nawet po dwa razy na noc :szok:
probowalam ja przekonac ze w nocy sie spi a nie pije mleko i skonczylo sie na dwugodzinnym krzyku niestety :eek: nie spalysmy od 2giej do 4tej a mala juz zupelnie wstala o 6.30 :sick:
tak wiec zmykam
dobranoc :elvis:

eh a z życzeniami to jest mi głupio bo kompletnie nie wiem kiedy kto miał :(
ale wszystkim szczerze wszystkiego naj naj najlepściejszego !!!!!!!!!!!!!!!

ojejku Kredzia glowa do gory. przykro mi, ze ci humor popsulam:-( :zawstydzona/y: jak chcesz to zaraz wkleje jakies brzydkie zdjecie z grecji. np jakis smieci;-) moze ci sie przypomna wloskie smiecie i od razu ci sie "odteskni" za kluskojadami;-) :-D

hehe nie oliwka nie ma potrzeby...........tzn zdjęcia jak najbardziej możesz wlepiac chętnie pooglądam :)
już chyba zbytnio się związalam z włochami żeby nie tęsknić .............choć było niemiłych chwil ale było wiele pięknych :) ...........np poczęcie tymika :) pierwsze pewne jego kroki :) to morze niedaleko te jeziora piękne i góry ehhh/............

Kredziu Weronice niestety juz nie pomaga masc z wit A i ta parafinka :no:

co do tego nocnego sikania to moja kuzynka ma 4latka wlasnie i on tak samo jak Wasz Ben spi jak zabity i jak ona go odsikuje to na spiocha zupelnego , jak nie odsadzi to sie maly posika co noc.
Lekarka jej mowila ze maly ma jeszcze czas i zeby nie martwic sie tym bo ktoregos dnia on sam zacznie to kontrolowac.

buuu biedna weroniczka :( wy to sie kochane macie :(
no i smutno mi że tak tesknicie za maja :elvis: :elvis:

a co do sikutków czterolatków dziękuję za info ! :elvis: ......ben odsikany czasami nad rańcem się zsiura i tak

reklama
eh coś jeszcze chciałam ale idę spać

aaaaaa co do tulenia nocnego.................tymi czasami b żadko [przychodzi w nocy do mnie i jest to cudowne kiedy te małe nóki tak tuptaja do mamy :tak: :tak: a od jakiegoś czasu nad rankiem przychodzi tymi do mnie kładzie się i albo jeszcze chwilkę leżymy albo się sekundke przytuli i idzie do ławy po naszykowane swoje ubrania i przynosi mi mówiąc obrać kapety............i mama musi się zwlekać z wyra..............

kolorowych snów :-)

Do góry