reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

/.

Miałam zabieg i już napisałam ci wszystko na maila:tak: :tak: :tak:
Dzięki Brunetko :-) Ja juz tez dość dużo wiem, bo dzisiaj zadzwoniłam sobie do tej kliniki:tak: Zabieg obojga oczu 4300zł:baffled: Kurde...drogo, ale sprawa warta przemyslenia, tym bardziej ,że większośc czasu spędzam przed kompem..przynajmniej w domu, a wpracy to tylko komp:tak: wzrok raczej mi sie pogarsza i taka operacja byłaby wskazana:tak:

reklama
Mania, ale fajnie, że się pojawiłaś!!!!!!! Brakuje tu ciebie OKRUTNIE!!!!
Trzymam kciuki za ten internet!!!!!!!

Kurcze, to mnie zmartwiłaś :-( Maciek nie je w ogóle czekolady, z cytrusów to ostatnio tez niewiele, czasem mandarynki. Lizaków, cukierków i słodyczy w ogóle mu nie daje, chyba, że jakieś ciasteczka domowej roboty. Pod paszkami nic nie ma, a skórę ma szorstką z takimi jakby krostkami malutkimi. Czasem ma też taką skórę na łydkach, ale tu delikatnie.
Kurde, chyba pójd z tym do lekarza...
Klaudia nie musisz sie tym tak bardzo martwic. Dermatolog do ktorego chodze z Weronika twierdzi ze 70% dzieci w wieku okolo 2 lat ma poczatki AZS ale u wiekszosci te objawy mijaja po roku ,gora dwoch.
Wystarczy ze ograniczysz te najbardziej typowe alergeny czyli to kakao, cytrusy i bedziesz obserwowac Maciejke.
Czy sie nie drapie, czy te zmiany sie nie nasilaja. Moga sie te miejsca robic zaognione pod wplywem slonca i czestych kapieli w wodzie.Kup ten balsam emolium ,jest naprawde dobry i powinien pomoc zlikwidowac ta szorstkosc skory.
Weronika ma niestety silne zmiany skorne, gdzie niegdzie peka jej skorka i krwawia te miejsca. To ja boli i swedzi.Dlatego jest pod stala kontrola lekarza i mamy specjalne zalecenia zywieniowe.

hej kochane dziekuję za info w sprawie banku :)
i asica jak zwykle niezawosna :)............choć kurcze link się nie chciał otworzyć ale dałam radę ale niestety toi nie ta dieta :( cholerka musze młodego zmusić żeby bardziej się postarał :/

a ja dzis byłam u tego ortopedy i muszuę zrobić prześwietlenie kolan i później pojechać do niego na usg a moje dokumenty które miałąm z lat ubiegłuch niebardzo były mu potrzebne nawet się nie wysilił i nie zerknął głębiej w nie :/

no a w piątek jadę się zaszczepić na HPV.................jakoś w przyszłym tyg dentysta ja i później tymi............jak ja nie lubię tak latać po lekarzach wryyy i jeszcze pamiętać tu to tu tamto ech

oj biedna weronisia :-(
witaj elfico :)

u tymika też się ostatnio zaczęło nasilać AZS :-( tymi ma najgorzej na udach no ....................ostatnio lekarka powiedziała żeby zabrać mu mleko na miesiąc a później jak nie przejdzie to reszte nabiału (jak karmiłam tymika cycem byłam na bezmlecznej:baffled: ).................no ale poprawiła mu się cera i narazie wstrzymujemy sie od pomarańczy i seler wyrzuciłam-też kiedyś go uczulał

a najlepiej jak u lekarki coś tam o mleku wspomniałyśmy to on mlemo mlemo i do drzwi..............mlemko chłopak chciał

Witajcie kochane:-)

Jejku wreszcie jestem. Ta nieobecnoscdoskwieralam mi starsznie.
Chyba mnie Edzia sciagla tym swoim dzisiejszym postem i Oliviaa swoja prywatna wiadomoscia sprzed 2 tygodni:-p

Zyjemy, mamy sie dobrze, choc po przylocie do PL oczywiscie musialo nas dorwac chorobsko. Alek dostal zasra...nej jelitowki (Edziu mam nadzieje, ze z Julcia bedzie juz z gorki), a ja zaraz po nim. Jego wymiotowalo pare razy, mial goraczkę i biegunke przez 5 dni (do 2x dziennie) Ja mialam mega "wymiot" jednorazowy, po ktorym ubylo mnie 3 kg. Procz tego goraczka. To bylo dawno, teraz cieszymy sie zdrowiem.:tak:

Właśnie sobie zamówiłam taki strój. Kurcze mam nadzieję, że będzie na mnie dobry. Podoba się wam??

rita3qf5.jpg

I wiecie co? Zalogowałam się na intymna.pl jako mój mąż :-) i okazało się, że dostałam jako stały klient 3 % zniżki, hihi. :-D

Klaudia,ale Ci zazdroszcze!!!!!:-p Wakacje juz zapasem, a ja nie mam stroju:szok:

:-D :-D :-D :-D :-D :-D
by the way, sliczne zdjecie coruchny!:tak: :tak: :tak: tez bym chciala takie oczy! moja mama ma takie, a mi w spadku dala jakies takie dziwne zielono brazowe, co to zmieniaja kolor co pol dnia:-( ;-)

dzien dobry wszystkim i do widzenia. musze leciec.

Klaudia, no czasem moze sie odezwe jednak;-)

A jak placzesz to zmieniaja kolor??? MOja przyjaciolka takie ma :tak: Fajne takie oczy. Ja mam zielono-niebieskie.
Ciesze sie Olivia, ze jestes nadal z nami:-)

Oczy Juleczki Elen sa bombowe:happy:

JEZDEM ;-);-);-):-D:-D:-D

Dziecko w końcu śpi:zawstydzona/y: (ojoj nie lubimy spać w południe:no:)

Klaudia co z Anią.G ????????? Masz może jakieś wieści?
I co z naszą Martusią???? jest jeszcze w PL? spotkałyście się w Krakowie?

Edzia nawet nie wiesz jaka przyjemnosc mi sprawilas tym postem. Wracam po paru tygodniach a tu moje imie:elvis: :elvis: :elvis: Nie zapomne Ci tego:-p :cool2: :elvis:

Wybaczcie ale nie nadrobie tych moich zaleglosci :zawstydzona/y: Poczytalam tylko co dzisiaj sie u Was dzialo. Wole byc na biezaco.
Zalegle skladam najserdeczniejsze zyczenia Ani Sz. Zdrowka, szczescia, milosci i radosci!

Maniu kiedy Duzy do was dolacza???? Co do brodki Gabinki to czasem taka blizenka jest slodkim miejscem do calowania:tak:

Elfiku jak tam nocne sikanie Weronisi??? U nas nadal pampers w nocy :baffled: W dzien jest super, a noce sa przerozne 4 dni sucho a potem pokro. Kuzynka moja wziela sie na sposob i wysikuje swoja corke w nocy.

No i nie chwale sie ani troche, ale nocki u nas duzo lepsze sa, tylko, ze od tej wscieklej choroby po przylocie do PL spimy razem w lozku:baffled: :sick: Moze dlatego sa lepsze?:baffled:

Jak tam Ania.g? Chyba nadal 2w1 ?

Klaudus ja w Polsce jestem najpewnie do 5 czerwca (jeszcze nie mam biletu) moze uda nam sie spotkac jeszcze? Potem zostaje lipiec w 100%

Elfik i Kredko wspolczuje AZS u dzieciaczkow :-( i zycze, zeby minelo na zawsze jesli to mozliwe. Wiem co to za bol, bo sama cierpie z tego powodu
Sucha skora jak u Maciusiow moze jest wynikiem wody? Czasem dodaja wiecej chloru do wody albo siarczanu glinu jak jest duza metnosc po deszczach, moze to wina wody? U mnie Alek czasem mam sucha skore na policzkach i mysle, ze to wina wody i wiatru. Ja posmaruje kremem to znika. Smarowany na ciele po kapieli tez nie jest.

Ok spadam do lozka, do jutra!

Martusiu ja nie jestem Edzia hihi ale tez CI napisze,ze strasznie mnie ucieszyl Twoj powrot na nasze BB :tak::-):elvis:
Witaj w domu!!!!!!!!

reklama
obraz008tt2.jpg

albo o tym
obraz018zf0.jpg

o tym calym czasie, ktory tam juz spedzilam. ahhh:rolleyes: slonce i morze i humor cudowny:tak: :cool2:
-czasem jeszcze fajna kapiel. ale musza byc odpowiednie warunki-przytulnie, cieplutko i nikt kto cos by ode mnie chcial:-p
o rety kliknęło mi się na jakąś stronkę i jak zobaczyłam te fotki to mnie ścisnęło w piersiach :-( przypomniały mi się włochy :-( tęskni mi się troskę za nimi ...........

Do góry